Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τρίτη, 3 Απριλίου 2018

κεφάλαιο 62-σκύλα της λύσσαςςςςς


Κεφάλαιο 62
Ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να κάνει και αν και έτρεμε στην ιδέα, ήταν πεπεισμένη ότι ήταν το σωστό. Ο καιρός ήταν καλός, αλλά έσφιγγε το σακάκι της γύρω από το σώμα της λες και ήθελε να προστατευτεί από το κρύο. Στην πραγματικότητα φοβόταν αυτό που είχε να αντιμετωπίσει. Για χάρη του Κίραν όμως θα τα έκανε όλα. Την έκανε ευτυχισμένη σε κάθε επίπεδο και αυτό του το χρωστούσε. Κι ας ένιωθε ήδη το πλήγμα στο εγωισμό της. Για χάρη του θα τα έκανε όλα. Ακόμα και να αντιμετωπίσει τον δράκο του παραμυθιού μόνη της.
Τα τακούνια της έκαναν ήχο πάνω στο μαρμάρινο πάτωμα του ακριβού μπιστρό όπου είχε κανονίσει η άλλη γυναίκα να τη συναντήσει, τραβώντας την προσοχή. Αναπόφευκτα τα βλέμματά τους συναντήθηκαν. Εκείνη καθόταν ήδη και την περίμενε. Δεν είχε παραγγείλει ακόμα.
«Καλησπέρα σας» είπε ευγενικά στην γυναίκα και της έτεινε το χέρι όταν πλησίασε το γωνιακό τραπέζι. Η χειραψία ήταν σύντομη, αλλά όχι ιδιαίτερη χλιαρή.
«Είναι καλά ο γιος μου;» ρώτησε αμέσως η κα Γουέστμπρουκ και η Μπριάνα συνειδητοποίησε για πιο λόγο είχε δεχτεί αμέσως να τη συναντήσει! Είχε εκπλαγεί θετικά, αλλά τώρα καταλάβαινε το λόγο. Κάθισε και έβγαλε το σακάκι της. Βολεύτηκε στη βελούδινη πολυθρόνα και κοίταξε τον χώρο τριγύρω.
«Μια χαρά, μην ανησυχείτε» απάντησε γρήγορα. Ήταν ένα πολυτελές μαγαζί, λίγο απόμερο, με φοβερά προσεγμένη διακόσμηση και καλό κόσμο. «Και στην υγεία του και στη διάθεσή του. Βρήκε και δουλειά» συνέχισε να την ενημερώνει ενώ πήρε στα χέρια της τον κατάλογο. Όλα ήταν πανάκριβα αλλά δε σκόπευε να φάει. Θα έπινε μόνο έναν καφέ και θα έβγαινε το βράδυ για φαγητό με την Ντάνι.
«Και τότε σε τι οφείλω την τιμή;» μπήκε αμέσως στο ψητό η κα Γουέστμπρουκ, με το γνωστό οξύ της ύφος. Η Μπριάνα ανατρίχιασε λιγάκι. Τι είχε έρθει να κάνει; Για ποιο λόγο υπέβαλε τον εαυτό της σε αυτό το μαρτύριο; Η γυναίκα ήταν αδιόρθωτη.
«Ήθελα να σας ανακοινώσω ότι παντρευόμαστε» είπε και εκείνη σε εξίσου κοφτό τόνο και απόλαυσε μερικά δευτερόλεπτα το σοκ στο πρόσωπο της μητέρας του Κίραν. Απέκτησε πολύ γρήγορα την αυτοκυριαρχία της όμως. Ή αυτό ή οι ενέσεις μπότοξ την είχαν κάνει πολύ ανέκφραστη. «Και παρόλο που γνωρίζω τη γνώμη σας για εμένα και τη σχέση μας, έκρινα σωστό, εν αγνοία του Κίραν, να σας ενημερώσω ότι η τελετή θα γίνει σε δέκα μέρες και ξέρω ότι ο Κίραν θα ήθελε να είστε αγαπημένοι και να μη λείπετε» είπε χωρίς ανάσα. Ήταν έτοιμη για την απόρριψη οπότε δεν είχε τίποτα να χάσει. Η κα Γουέστμπρουκ χαμογέλασε φευγαλέα. Το πρόσωπό της συσπάστηκε από την προσπάθεια. Λες και έβγαλε το χαμόγελο αυτό από κάποιο σκονισμένο χρονοντούλαπο. Λες και είχε χρόνια να το κάνει.
«Χαίρομαι πολύ. Ο γιος μου κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Διέλυσε ένα γάμο που θα του εξασφάλιζε μια ευτυχισμένη ζωή για να παντρευτεί μια απλή κοπέλα;» γέλασε.
«Μια ευτυχισμένη ζωή για εσάς εννοείτε; Γιατί ο Κίραν δε θα ήταν ευτυχισμένος με μια γυναίκα που θα του είχατε διαλέξει εσείς. Ήλπιζα να σας λογικέψω σήμερα. Να σας πω ότι ξέρω ότι δεν με αποδέχεστε αλλά δε θέλω να λείπετε από το γάμο του Κίραν».
«Δεν μπορώ να εμφανιστώ σε ένα γάμο που δεν εγκρίνω».
«Αν αργότερα αλλάξετε γνώμη όμως, δε θα υπάρχει γυρισμός» είπε η Μπριάνα αποστομωτικά. «Θα έχετε χάσει το γάμο του μοναχοπαιδιού σας!» της θύμισε. Η Γουέστμπρουκ έμεινε για λίγο αμίλητη.
«Θα έχουμε κάπου στους 100 καλεσμένους. Θα είναι σχετικά μικρός γάμος, κυρίως με φίλους, αλλά και με λίγους συγγενείς. Θα έρθει η οικογένειά μου και η πλευρά του πατέρα του Κίραν. Δε νομίζω ότι θα αναρωτηθεί κανείς αν λείψετε. Αλλά θέλω να είμαι σίγουρη ότι ξέρετε ότι θα σας περιμένω. Όχι για εμένα, αλλά για τον Κίραν. Μπορεί να το παίζει σκληρός, μπορεί να επιλέγει εμένα, πάνω από όλους και όλα, αλλά είναι δύσκολο να ξέρεις ότι ζει η μητέρα σου μερικά χιλιόμετρα μακριά και δεν είναι παρούσα στο γάμο σου απλά και μόνο επειδή είναι ξεροκέφαλη».
«Πώς τολμάς;» ψιθύρισε εκνευρισμένη η γυναίκα αλλά η Μπριάνα δεν έκανε πίσω.
«Δεν υπάρχει λόγος να λείπετε».
«Ο άντρας μου δε θα έρθει».
«Ελάτε μόνη σας».
«Αυτό είναι αδύνατο! Θα είναι σκάνδαλο στον κύκλο μας!».
«Ο κύκλος σας είναι ψεύτικος και αποτελείται από δήθεν άτομα αν κρίνουν κάτι τέτοιο. Εγώ είπα αυτό που ήθελα να πω» σηκώθηκε, αλλά όχι απότομα, ώστε να μην τραβήξει τα βλέμματα. Δεν είχε προλάβει να παραγγείλει καν. Καλύτερα ίσως. «Όλα έχουν πάρει το δρόμο τους και ο γάμος μας θα είναι υπέροχος, είστε δεν είστε εκεί. Αλλά εγώ ένιωσα την ανάγκη να σας καλέσω. Εσείς έχετε απλά να διαλέξετε ανάμεσα στον εγωισμό και το μητρικό σας φίλτρο. Καλό απόγευμα να έχετε» χαμογέλασε, πήρε την τσάντα της στο χέρι και έφυγε με την αίσθηση ότι είχε νικήσει τη μάχη.

3 σχόλια:

  1. Θέλω να την αγκαλιάσω και να τη συγχαρώ τη Μπριάνα!!! Αυτό είναι ανωτερότητα και επίπεδο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη!!!!! Υγεία, χαρά και ευτυχία σας εύχομαι!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή