Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

κεφάλαιο 29-ούπσι

Κεφάλαιο 29

«Μένουν  οκτώ μέρες μέχρι τη δεξίωση και έπρεπε να σκάσει τώρα η βόμβα;» χτενίζω με τα δάχτυλα τα μαλλιά μου. Η κατάσταση είναι απελπιστική. Φωνές και νεύρα και πόρτες που βαράνε διαρκώς.
«Τα πράγματα θα φτάσουν στα άκρα» μου ψιθυρίζει μέσα στη μικρή κουζίνα στον πάνω όροφο. Αποφεύγουμε την Κέντρα με κάθε κόστος από χθες. Το ημερολόγιο δείχνει Πέμπτη και το χάος ξέσπασε Δευτέρα πρωί. Φοβόμουν ότι θα είναι δύσκολο να συνδυάσουμε την προσωπική μας ζωή με το επαγγελματικό μας προφίλ, αλλά δε χρειάστηκε να νιώσουμε αμηχανία. Τα γεγονότα μας πρόλαβαν.
«Μου κάνει εντύπωση η σιγουριά σου» του εκμυστηρεύομαι. Δείχνει μεγάλη αυτοπεποίθηση για την εξέλιξη της κατάστασης και για τον τρόπο που ερμηνεύει τα γεγονότα. Δεν έχει σημασία η γνώμη κανενός ωστόσο, αν δε μάθουμε πραγματικά τι έχει γίνει.
«Κυκλοφόρησε διαφήμιση για το νέο περιοδικό του ανταγωνιστή μας, το Lip Balm, και είναι σχεδόν ίδια με αυτή που είχαμε κανονίσει για το Red. Έχουμε πληρώσει ήδη τα μοντέλα και τους φωτογράφους και έχουμε πληρώσει το χώρο για τη φωτογράφιση. Επίσης δεν έχουμε καθόλου εναλλακτικό σχέδιο. Η Κέντρα πίστευε ότι η ιδέα για τη διαφήμιση ήταν πολύ πρωτοποριακή και βασιζόταν εκεί για να τονώσουμε λίγο το περιοδικό στην αγορά. Και τώρα; Τι;» λέει και δείχνει θυμωμένος. Πολύ θυμωμένος. Είμαι σίγουρη ότι θα βρεθεί κάποια λύση.
«Δεν καταλαβαίνω γιατί αυτό αφορά την Κέντρα και τον Τζέρεμι. Άκουσες κι εσύ ότι ο γέρος θα ζητήσει το κεφάλι τους σε ασημένιο δίσκο;» αναφέρομαι στον Γουέστμπρουκ.
«Άδικο θα έχει;» λέει ο Κίραν και γνέφω.
«Αν κάποιος έδωσε πληροφορίες στους ανταγωνιστές θα πρέπει να τιμωρηθούν αυτοί ή ο θύτης;» ρωτάω απλά. «Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει στις περιπτώσεις αυτές στα υψηλά κλιμάκια».
«Η Κέντρα είναι υπόλογη γιατί ήξερε το περιεχόμενο της διαφήμισης. Το ίδιο και εμείς όμως» λέει ανήσυχος και είναι η πρώτη φορά που μου περνάει από το μυαλό ότι μπορεί να μπλέξω κι εγώ. Είναι αλήθεια ότι λίγα άτομα ξέρουν το κόνσεπτ της διαφήμισης. Στα λίγα αυτά άτομα είμαι κι εγώ και ο Κίραν.
«Λες να μας απολύσει ο Γουέστμπρουκ;» δαγκώνω τα χείλη μου και σκέφτομαι. Έχω περάσει μια συνέντευξη αλλά δε νομίζω ότι θα πάρω τη δουλειά και σκέφτομαι ότι πρέπει να σταματήσω από το μπαρ κάποια στιγμή. Δεν έχω την πολυτέλεια να χάσω τη δουλειά μου αν δεν έχω βρει κάτι άλλο πρώτα.
«Πρέπει να μείνουμε μακριά από όλο αυτό όσο γίνεται και να τους αφήσουμε να τα βρουν μόνοι τους» λέει και μου χαμογελάει ξαφνικά. Το σκοτεινό δωμάτιο φωτίζεται και η θερμοκρασία ανεβαίνει. «Θα έρθεις πάλι απόψε;» μου λέει παρακλητικά. Από το Σάββατο κοιμάμαι κάθε βράδυ σπίτι του και πηγαίνω στο διαμέρισμά του μόνο για να πάρω ρούχα. Αύριο έχω βάρδια στο μπαρ και θέλω να τον γλυκάνω.
«Θα έρθω, αλλά φοβάμαι μήπως με βαρεθείς» λέω ναζιάρικα. Κάνει να με χαϊδέψει αλλά κατεβάζει το χέρι. Η κουζίνα είναι κοινή και μπορεί κάποιος να μπει ανά πάσα στιγμή. Δεν παύει να με λυπεί το γεγονός ότι κρυβόμαστε, κι ας είναι απολύτως λογικό.
«Δεν πρόκειται!» γελάει εκείνος . Παίρνουμε τις κούπες μας και κατευθυνόμαστε στο γραφείο μας. «Θες να πάμε κάπου για το Σαββατοκύριακο;» ρωτάει. Δεν γινόταν να αναβληθεί η συζήτηση άλλο. Πρέπει να του το θυμίσω.
«Κίραν, δουλεύω…» ψελλίζω ντροπαλά. Με κοιτάει για μερικά δευτερόλεπτα και πάει να πει κάτι. Σταματάει.
«Καταλαβαίνω» λέει. Δεν ξέρω τι σημαίνει αυτό. Αν το εννοεί. Δε δείχνει θυμωμένος.
«Άλλα δύο σαββατοκύριακα και μετά θα σταματήσω» λέω σχεδόν απολογητικά κι ας μην πρέπει.
«Κάνε αυτό που πρέπει» λέει και κοιτάζει ευθεία. «Κανονίζουμε την εκδρομή άλλη στιγμή».
«Μη θυμώνεις» λέω.
«Δε θυμώνω. Αφού δεν κάνεις εσύ πίσω, θα κάνω εγώ».
«Μα σκέφτομαι να σταματήσω σύντομα».
«Μέχρι να σταματήσεις, δε θα παραπονιέμαι» χαμογελάει. «Αλλά όταν σταματήσεις θα κάνω πάρτι».
«Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα και κανέναν. Εγώ θέλω μόνο εσένα» του χαϊδεύω το μπράτσο.
«Δεν είναι ότι ζηλεύω…» λέει. «Είναι ότι δε θέλω να δουλεύεις εκεί».
«Ας σταματήσουμε τη συζήτηση γιατί δε θα μας βγάλει σε καλό» γελάω. Κι εκείνος.

Επιστρέφουμε στο γραφείο και συνεχίζουμε να δουλεύουμε ενώ η Κέντρα τηλεφωνεί, τσακώνεται με τον Τζέρεμι, σηκώνεται, φεύγει και επιστρέφει και ξανά όλα από την αρχή. Ο Κίραν εξαφανίζεται και αυτός για μερικές ώρες και επιστρέφει λίγο πριν την ώρα που σχολάμε για να μου πει ότι θα φύγει μόνος του σήμερα γιατί έχει ένα ραντεβού που δεν μπορεί να αναβάλει.
«Θα έρθω το βράδυ μόνη μου» λέω χωρίς να ρωτάω για ποιο λόγο θα φύγει μόνος και πού πάει. Δεν είναι στο στιλ μου να τον ελέγχω.
«Συγγνώμη» μου λέει και χαμογελάει ζεστά. Είναι πολύ γλυκός.
Δουλεύω λίγο ακόμα και κατεβαίνω κατά τις έξι στη ρεσεψιόν. Η Λίλα φεύγει εκείνη την ώρα και αποφασίζουμε να μοιραστούμε ένα ταξί γιατί βρέχει και έτσι κι αλλιώς μένουμε  σχετικά κοντά.
«Ο Γουέστμπρουκ είναι στην πόλη, αλλά δεν έρχεται σε εμάς. Ποιος ξέρει ποιος θα υποφέρει» μου λέει και γελάμε. «Νομίζω ότι αυτή την περίοδο ασχολείται με τις εφημερίδες του» προσθέτει. Η Λίλα, αλλά και τα υπόλοιπα τμήματα δεν πρέπει να ξέρουν το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει. Εγώ είμαι σίγουρη ότι είναι θέμα χρόνου να έρθει ο Γουέστμπρουκ και να ξηλώσει όσους ενεπλάκησαν με τη διαρροή.
«Εσείς καλά πάνω;» με ρωτάει αλλά δεν δίνω πληροφορίες για το περιστατικό. Τι να πω άλλωστε; Είμαι σοκαρισμένη που κάποιος έδωσε πληροφορίες στους ανταγωνιστές. Δε θεωρώ κανέναν ικανό για κάτι τόσο ποταπό.
«Ο Κίραν πάντως φαίνεται να περνάει καλά» μου λέει και παγώνω. Ξέρει; Ελπίζω να είναι διακριτική αν έχει καταλάβει ότι είμαστε μαζί και να φανεί καλή φίλη. Δε θέλω να το κρύψω αλλά ακόμα είναι νωρίς να το δείξουμε στην εταιρεία. Άλλωστε ο Κίραν σύντομα φεύγει.
«Τι εννοείς;» τη ρωτάω με κομμένη την ανάσα. Τι ξέρει; Μήπως είδε κάτι; Και ποιος άλλος  μας είδε;
«Πάλι με την ξανθιά έφυγε σήμερα».2 σχόλια:

  1. Ωχχχ!!!! Αλλα κι αυτος αν ηταν κατι πονηρο απο την εταιρεια θα εφευγαν παρεα? Δε θα φοβοταν μη τυχον και τον δει?? Δεν ξερω...θα δειξει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εντάξει μας πέθανες Παρασκευή και 13... Χαχαχαχα. Σ'αγαπω!!!
    😂😂😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή