Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

κεφάλαιο 15-πέσιμο μεγατόνων

Κεφάλαιο 15

Το ξενοδοχείο είναι το ίδιο με πέρσι και έτσι νιώθω κάπως άνετα. Ένα άλλο θετικό είναι ότι τα δωμάτιά μας είναι σε διαφορετικό όροφο και ότι το πρόγραμμα του συνεδρίου είναι πολύ πλούσιο, οπότε δε θα έχω χρόνο να σκεφτώ τίποτα. Κατά τα άλλα τα νεύρα μου έχουν χτυπήσει κόκκινο. Μπορντό μάλλον.
«Θα φάμε μαζί το μεσημέρι;» με ρωτάει όταν έχουμε τακτοποιηθεί στα δωμάτια και τον πετυχαίνω στο λόμπι να παίρνει το καρτελάκι του. Μιλάει άνετα λες και είμαστε φιλαράκια. Προτιμώ να φάω από τα σκουπίδια, παρά μαζί του. Φοράει ένα φοβερό κοστούμι και φρεσκαρίστηκε. Είναι πολύ όμορφος και όλες οι γυναίκες τον κοιτούν. Οι περισσότεροι γνωριζόμαστε εδώ μέσα λίγο πολύ και κάθε καινούργιος τραβάει την προσοχή πάνω του. Πόσο μάλλον ένας τόσο εντυπωσιακός άντρας. Εκνευρισμένη με τον εαυτό μου που σκέφτομαι έτσι κοιτάω αμήχανα το πάτωμα.
«Αποκλείεται» απαντάω μονολεκτικά και τον ακούω να γελάει πίσω μου ενώ ξεμακραίνω μέσα στο πλήθος.
Παρακολουθώ μια βαρετή ομιλία και συναντώ δύο γυναίκες με τις οποίες έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν με την Κέντρα. Θέλω με κάποιον τρόπο, διακριτικά, να δείξω ότι είμαι διαθέσιμη για νέες επαγγελματικές προτάσεις, αλλά χωρίς να μαθευτεί. Ως πότε να αντέξω όλη αυτή την τρέλα στο γραφείο; Με την άκρη του ματιού μου τον βλέπω να συνομιλεί και εκείνος με κόσμο. Παρακολούθησε μια διαφορετική ομιλία από αυτή που παρακολούθησα εγώ. Εμένα με ενδιαφέρει πιο πολύ το μάρκετινγκ και εκείνον  τα οικονομικά. Εγώ τα οικονομικά τα βαριέμαι και δεν το κρύβω. Εκείνος ανέκαθεν ήταν καλός με τα νούμερα.
Τσιμπάω κάτι από τον ανοιχτό μπουφέ, παρέα με δύο στελέχη μιας πολυεθνικής και συζητάμε όσα ακούσαμε όλη μέρα. Ο Κίραν μού κάνει νόημα ότι θέλει να μου μιλήσει αλλά του γυρίζω την πλάτη. Δεν ήρθαμε εδώ για κουβεντούλα, αλλά για να ακούσουμε πράγματα και να γνωριστούμε με κόσμο. Η Κέντρα μού έχει δώσει οδηγίες να μιλήσω με συγκεκριμένα άτομα και να δικτυωθώ .
Το απόγευμα τρέχω στο δωμάτιό μου για να αλλάξω παπούτσια. Η ορθοστασία με σκοτώνει. Επιστρέφω στο χώρο όπου διεξάγεται το συνέδριο για την τελευταία ομιλία της μέρας που αφορά τη συναισθηματική νοημοσύνη. Παρακολουθώ με ενδιαφέρον όσα λέγονται και παίρνω σημειώσεις. Το βράδυ έχουν κανονίσει μερικά άτομα να πάνε για ποτά σε ένα μπαρ λίγο πιο έξω από το ξενοδοχείο. Δεν έχω όρεξη, αλλά λέω να πάω. Είναι ευκαιρία να δώσω μερικές κάρτες μου.
Ο Κίραν φαίνεται να περνάει καλά, τριγυρισμένος από όμορφες γυναίκες αλλά και άντρες. Με πλησιάζει στο μπαρ όπου πίνω ένα ποτό. Είναι σαν να χορεύουμε βαλς. Μπρος εγώ, πίσω εκείνος και μετά το αντίθετο.
«Θες το βράδυ να βγούμε για φαγητό ή ποτό;» με ρωτάει. Γνέφω αρνητικά. Η στάση του απέναντι στη δουλειά μου και οι απαρχαιωμένες απόψεις του δεν έχουν αλλάξει. Δε βλέπω το λόγο να ενδώσω στο ξαφνικό ενδιαφέρον του. Αν και δεν είμαι σίγουρη ότι είναι κάτι παραπάνω από φιλικό ή συναδελφικό. Μπορεί εγώ να φαντάζομαι πράγματα, αλλά με κοιτάει κάπως παράξενα μερικές μέρες τώρα.
«Θα κανονίσω κάτι άλλο, τότε» μου λέει χωρίς να δείχνει ότι έχει πειραχτεί. Καλύτερα έτσι. Όσο δεν εμπλέκονται συναισθήματα, είμαστε ασφαλείς. Κάνει να φύγει, αλλά γυρνάει απότομα.
«Γιατί είσαι τόσο ψυχρή;» με ρωτάει χωρίς το βλέμμα του να αφήνει το δικό μου. Είναι η πρώτη φορά που με κοιτάει τόσο έντονα, και τόσο σταθερά.  «Κάποτε ήσουν γλυκιά και ενθουσιώδης. Γεμάτη θετική ενέργεια. Τι σου συνέβη;»
«Εσύ μου συνέβης» πίνω λίγο από το ποτό μου για βοήθεια.
«Δε μπορώ να πιστέψω ότι δύο μήνες σχέση είχαν τόσο βαθιά επίδραση πάνω σου» επιμένει στο ίδιο τροπάριο. «Δεν μπορεί να σου άλλαξαν τον χαρακτήρα». Από τη μία νιώθω ηλίθια που αυτό ισχύει, από την άλλη δεν θα υποκριθώ ότι δεν ισχύει. «Και αν ήταν τόσο σημαντική η σχέση μας, τότε γιατί άφησες τον εγωισμό σου και μια ηλίθια δουλειά να την καταστρέψουν;» με πυροβολεί.
«Εσύ ήσουν εγωιστής» λέω απλά. Δεν έχω όρεξη να τσακωθώ για χιλιοστή φορά.
«Δεν συνάδουν όσα λες και όσα έκανες» λέει θριαμβευτικά.
«Ε τότε μπορείς να πιστέψεις ότι υποκρινόμουν μαζί σου» του λέω και χαμογελάω ειρωνικά.
«Όχι, δεν υποκρινόσουν» χαμογελάει κι εκείνος, αλλά όχι ειρωνικά. Πονηρά, πολύ πονηρά.
«Δεν το ξέρεις αυτό» συνεχίζω το παιχνίδι. Αν θέλει να το γυρίσουμε στα σεξουαλικά υπονοούμενα θα παίξω κι εγώ.
«Εκτός του ότι υπήρχαν απτές αποδείξεις» μου λέει και κοκκινίζω «αν θυμάμαι καλά μου έλεγες ότι μόνο εγώ…»
«Πάψε» τον διακόπτω πριν μου θυμίσει πόσο ειλικρινής ήμουν μαζί του. Ζητάω άλλο ένα ποτό και προσπαθώ να απομακρυνθώ, αλλά δε με αφήνει. Με πιάνει δυνατά από τον καρπό. Ευτυχώς το μπαρ είναι γεμάτο και δεν μας δίνει κανείς προσοχή.
«Η σχέση μας πήγε κατά διαόλου, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μη διασκεδάσουμε λιγάκι. Άλλωστε είμαστε μακριά από το γραφείο» λέει και σοκάρομαι. Πρέπει να τον κοιτάω σαν χαζή με μισάνοιχτο στόμα εδώ και ώρα. Τον βλέπω να με περιμένει.
«Σοβαρά τώρα, περιμένεις απάντηση;» ψελλίζω.
«Νομίζω ότι θα μας κάνει καλό να απελευθερώσουμε όλη αυτή την ενέργεια που υπάρχει μεταξύ μας».
«Έχω σχέση» χαμογελάω ξερά. Θέλω να κλάψω. Με πειράζει πολύ που φτάσαμε να μιλάμε για σεξ λες και είναι κάτι απλό, λες και δεν υπήρχε ποτέ συναίσθημα μεταξύ μας.
«Έχεις βγει ένα ραντεβού. Αυτό δεν είναι σχέση».
«Δεν κάνω σεξ εκτός σχέσης» του θυμίζω. «Αλλά και να έκανα, μαζί σου δε θα έκανα απόψε».
«Αύριο;» επιμένει ανάλαφρα και θέλω να τον χαστουκίσω. Όλα τα περίμενα, εκτός από ανήθικη πρόταση.
«Αυτό λέγεται σεξουαλική παρενόχληση» του θυμίζω.
«Σεξουαλική παρενόχληση λέγεται όταν δε θες. Όταν θες, λέγεται απλώς πρόταση».
«Είσαι αφόρητος».
«Είμαι επίσης ανυπόμονος να μπω μέσα σου, οπότε ας μη χάνουμε χρόνο» λέει και νιώθω να κοκκινίζω μέχρι τα ακροδάκτυλα. Εκείνος δε μιλούσε ποτέ έτσι. Τι άλλαξε; Ο τρόπος που με κοιτάει έχει έντονη επίδραση πάνω μου και δεν μπορώ να κρύψω τον τρόπο που τα μάγουλά μου έχουν φλογιστεί. Μένω αμίλητη. Ό,τι και να πω, θα είναι λάθος.

«Το δωμάτιό μου είναι το 314» μου λέει τελικά. «Θα σε περιμένω».

1 σχόλιο:

  1. Αχ μην πάει. Μην την πατήσει έτσι!!! Θα είναι χαζή αν πάει. Θα μπλέξει για τα καλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή