Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

κεφάλαιο 38-φωτιά στους server

38

Προσπαθώ να τραβήξω το βλέμμα του, αλλά δε γίνεται με τίποτα. Εδώ και δύο μέρες δεν μου μιλάει, δεν με κοιτάει, δεν αναγνωρίζει καν την παρουσία μου. Τριγύρω μας μαίνεται μια διαμάχη σχετικά με ένα καινούργιο έργο που θέλει να πραγματοποιήσει ο Τζάρεντ, αλλά όλοι διαφωνούν μαζί του. Εκτός από μένα. Αλλά δε θέλω να πάρω θέση, για να μη νομίζει ότι προσπαθώ να τον καλοπιάσω.

Δεν ξέρω καν αν θέλω να το κάνω. Να τον καλοπιάσω δηλαδή. Είμαι πολύ μπερδεμένη. Η συμπεριφορά του ήταν πολύ άσχημη. Δεν αποτελείωσα τις σκέψεις μου και εξαφανίστηκε από το δωμάτιο. Δεν υπερασπίστηκε τον εαυτό του. Δεν προσπάθησε καν. Δεν μπήκε στη θέση μου, δεν προσπάθησε να με καταλάβει.

Ξαφνικά μου πέφτει το στιλό και όλοι με κοιτάνε στιγμιαία. Συνεχίζουν να μιλάνε με απτόητο πάθος. Εκείνος δε γυρίζει καν. Είμαι σίγουρη ότι είναι έξαλλος μαζί μου. Ότι με μισεί. Ότι όσα περάσαμε μαζί, τα έχει ξεχάσει. Κι εγώ υποφέρω. Νιώθω σαν να με έχει τσουρουφλίσει κάποιος. Σαν να ξύπνησα ξαφνικά από ένα όμορφο όνειρο και η πραγματικότητα είναι ζοφερή.

«Μπορώ να διακόψω τη συνάντηση;» ακούω ξαφνικά μια φωνή από πίσω μου. Είναι ο Πάτρικ. Μα γιατί μπούκαρε έτσι; Ο Τζάρεντ τον κοιτάει έξαλλος.
«Υπάρχει λόγος;» τον ρωτάει αργά.
«Η βασίλισσα μού είχε αναθέσει να κάνω μια έρευνα και έχω τα αποτελέσματα» λέει κοιτώντας όλο νόημα προς το μέρος μου. Η καρδιά μου πάει να σπάσει. Αυτό είναι. Η στιγμή της αλήθειας. Ο,τι και να δείξουν τα αποτελέσματα, τον έχv χάσει. Τουλάχιστον, ας είναι καθαρός. Δεν αντέχω άλλον έναν αναξιόπιστο άνθρωπο γύρω μου. Μέσα μου.
«Ας διακόψουμε για μία ώρα και συνεχίζουμε» λέω αποφασιστικά. «Υπάρχει μπουφές στην αίθουσα δεξιώσεων» ενημερώνω ευγενικά τους συνεργάτες μας, που μας κοιτούν παραξενευμένοι.
«Φυσικά, ναι» λέει ο Πάτρικ όλο χαμόγελα. Τι στο καλό έχει μάθει; Ποιο σενάριο μπορεί να είναι ευχάριστο;

«Πες μας» λέω γεμάτη αγωνία όταν μένουμε οι τρεις μας. Ο Πάτρικ κρατάει ένα λευκό φάκελο στα χέρια του. Κάθεται σε μια καρέκλα απέναντί μας. Εγώ και ο Τζάρεντ καθόμαστε δίπλα, αλλά με μια καρέκλα ανάμεσά μας.
«Πες μας, ναι» ακούω τον Τζάρεντ δίπλα μου να λέει ξερά. «Μας τρώει η αγωνία».
«Οι μυστικές υπηρεσίες ήλεγξαν όλα τα μέιλ που εστάλησαν από το παλάτι και προς αυτό τον προηγούμενο μήνα» εξήγησε ο Πάτρικ. «Η μία άκρη του νήματος είναι μια ομάδα από 2-3 άτομα από τη Γρεδόρα».
«Τους συλλάβαμε;» ρωτάω.
«Όχι. Τους παρακολουθούμε. Αν τους συλλάβουμε δε θα μάθουμε ποτέ ποιος τους πουλάει πληροφορίες και με ποιους συνεργάζονται. Προς το παρόν δεν κάνουν βήμα χωρίς να ξέρουμε πού πάνε και τι κάνουν».
«Συγχαρητήρια» είπε ο Τζάρεντ ειρωνικά. «Είστε σπουδαία λαγωνικά».
«Η άλλη άκρη του νήματος…» είπε ο Πάτρικ και χαμογέλασε πλατιά «είναι αυτός ο κύριος εδώ» συνέχισε. Δείχνοντας τον Τζάρεντ.

Ξαφνικά ένιωσα την ανάγκη να κάνω εμετό και χρειάστηκε να πάρω πολλές ανάσες. Ένα λεπτό. Δεν μπορεί να είναι αλήθεια.
«Δηλαδή;» ρωτάει αυτός δίπλα μου, με επίπεδη φωνή. Αδιάφορα.
«Δηλαδή έχει σταλεί μέιλ στο λογαριασμό σου» λέει ο Πάτρικ θριαμβευτικά. «Οι εκβιαστές ζητούν να διαπραγματευτούν μαζί σου για να μην εκθέσουν στα ΜΜΕ την Ινγκριντ».
«Εγώ δεν πήρα ποτέ τέτοιο μέιλ» λέει ξερά ο Τζάρεντ. Τους κοιτάω σαν χαμένη να πετάνε τα λόγια τους σαν μαχαίρια ο ένας στον άλλον.
«Σύμφωνα με αυτό» πετάει τον φάκελο στον τραπέζι «έχεις λάβει ένα μέιλ στις 4 Απριλίου στις 21.13 από τον λογαριασμό kkkkgjy@freely.com».
«Συνεχίζω να λέω ότι αυτό δε συνέβη ποτέ. Για ποιο λογαριασμό μιλάμε;» ρωτάει ο Τζάρεντ. Δεν μιλάω. Δεν ωφελεί. Τι να πω άλλωστε;
«Θεωρώ ότι είναι κάποιος προσωπικός σου. Δεν έχει την κατάληξη που έχουν τα κυβερνητικά μέιλ. Δεν είναι αυτός που χρησιμοποιώ εγώ για να σου στέλνω επαγγελματικά αρχεία».
«Έχω δύο προσωπικούς και λαμβάνω ενημερώσεις στο κινητό μου και για τους δύο. Αποκλείεται να μην είδα κάποιο μέιλ» επιμένει.
«Άρα συμφωνούμε ότι το είδες!» καγχάζει ο Πάτρικ. Ο Τζάρεντ σφίγγει τα χείλη εκνευρισμένος. Δεν αντιδράει αμέσως. Γυρίζει προς το μέρος μου.
«Γιατί δε μιλάς;» με ρωτάει. «Πιστεύεις όσα λέει ε;» συνεχίζει πικρά. «Πιστεύεις ότι με έχει τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί και ότι είσαι τυχερή που σου άνοιξε τα μάτια τόσο νωρίς ε;» γελάει με ένα γέλιο άγριο.
«Θέλω να δω τα στοιχεία» λέω και ρίχνω μια ματιά στα χαρτιά μπροστά μου. Όσα λέει ο Πάτρικ είναι αλήθεια. Το μέιλ έχει σταλεί. Ο Τζάρεντ αγνόησε ένα μέιλ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ραγίσει το δημόσιο προφίλ μου.
«Ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε πλέον» λέει ο Πάτρικ τελικά. «Το μόνο που χρειάζεται είναι να βρούμε ποιος πουλάει πληροφορίες εδώ μέσα».
«Δεν μπορώ να το πιστέψω…» ψελλίζω, διαβάζοντας τα αδιάσειστα στοιχεία μπροστά μου.
«Όχι!» λέει ο Τζάρεντ δίπλα μου. «Να το πιστέψεις! Το επιβεβαιώνει ο πιστός σου φίλος! Σε παρακαλώ μην αμφιβάλλεις ούτε λεπτό!» με ειρωνεύεται. Πώς μπορεί να μιλάει έτσι; Τα στοιχεία τον καταδικάζουν. Τι ακριβώς θέλει από μένα;
«Τζάρεντ, δώσε μου ένα λόγο να σε πιστέψω» τον προκαλώ.

«Δε χρειάζεται» λέει και σηκώνεται όρθιος. «Δεν υπάρχουν λόγια για να σε πείσουν εφόσον δεν σε έπεισαν οι πράξεις μου. Με συγχωρείτε» συμπληρώνει και φεύγει από την αίθουσα. 

2 σχόλια:

  1. Πωπωωω μπλεξίματα και μπερδεματα. Άντε να δω πως θα ξεμπλέξουν τα μπούτια τους έτσι όπως τα έκαναν. Τι να πω βρε παιδί μου. Δεν βοηθάει η συμπεριφορά του. Κάνει σαν παιδάκι του δημοτικού. :/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. -θεωρώ ότι είναι κάποιος προσωπικός σου...- (1 λάθος Πάτρικ) όταν κατηγορείς κάποιον δεν θεωρείς... είσαι σίγουρος αγόρι μου, και εσύ κοπελιά άνοιξε τα μάτια σου για να δεις τι πραγματικά συμβαίνει γύρο σου και τράβα να κάνεις και κανα τεστ εγκυμοσύνης (XD)

    ΑπάντησηΔιαγραφή