Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

κεφάλαιο 34-shitstorm, που λέμε και στα αγγλικά

33

«Ποιος μπαίνει στο δωμάτιό μας; Μόνο εσύ μπορείς να ξέρεις» της είπε εκείνος εκνευρισμένος. «Και σταμάτα να κλαις, σε παρακαλώ. Δε βοηθάς κανέναν με αυτή τη στάση». Η Ινγκριντ δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς όμως. Τα δάκρυα ανέβλυζαν από τα μάτια της με γοργούς ρυθμούς.
«Κι εσύ δε βοηθάς με το να μου φωνάζεις» του είπε εκείνη. Ήταν η πρώτη φορά που της μιλούσε τόσο έντονα μετά το σμίξιμό τους και της κακοφαινόταν πολύ. Κι ας έδειχνε κι εκείνος εξίσου σοκαρισμένος με τα νέα που είχαν διαρρεύσει πάλι στα μέσα. «Το ότι κλαίω δε σημαίνει ότι είμαι ευάλωτη ή αδύναμη. Σημαίνει απλά ότι είμαι λυπημένη. Ταυτόχρονα σκέφτομαι κιόλας» του είπε ξερά. Εκείνος δεν έκανε καμία προσπάθεια να την αγκαλιάσει ή να την παρηγορήσει. Σήμερα το πρωί είχαν σηκωθεί με το ζόρι από το κρεβάτι, και μετά από ατελείωτα φιλιά και χάδια υποσχέθηκαν ο ένας στον άλλον να δουλέψουν μέχρι αργά επειδή είχαν υποχρεώσεις αλλά το βράδυ να έβγαιναν για φαγητό. Ούτε μεσημέρι δεν ήταν και όλο το πρόγραμμα είχε ανατραπεί. Βρίσκονταν στην αίθουσα συσκέψεων και σε μισή ώρα είχαν συνάντηση με την ομάδα δημοσίων σχέσεων για να αντιμετωπίσουν την καινούργια και δυστυχώς μεγαλύτερη κρίση. Όμως ο άντρας απέναντί της δεν έδειχνε να συμμερίζεται τη λύπη της. Την κοιτούσε αυστηρά, σαν δάσκαλος που η μαθήτριά το ήταν ξανά αδιάβαστη.
«Τι ακριβώς σκέφτεσαι;» ρώτησε εκείνος μετά από μια ατελείωτη σιωπή. «Σε έχω παρακαλέσει να πάμε να μείνουμε μόνοι μας κάπου. Εσύ επιμένεις να έχουμε προσωπικό. Ποιος ξέρει ποιος μπορεί να το έκανε;» τη ρώτησε.
«Δεν νομίζω ότι είναι κάποιος…»
«Είσαι τόσο αθώα!» φώναξε εκείνος αγανακτισμένος. «Εμπιστεύεσαι όλο τον κόσμο. Σε βλέπω με τις κοπέλες. Τους λες ό,τι σου έρθει στο κεφάλι χωρίς να φιλτράρεις τίποτα».
«Τις ξέρω χρόνια».
«Ε και; Ξέρεις πόσο εύκολο είναι να τις πλησιάσει κάποιος με μια παχυλή επιταγή; Πληρώνονται καλά, αλλά για ένα μεγάλο ποσό μπορούν να κάνουν τα πάντα».
«Τις ξέρω χρόνια» επέμεινε εκείνη. Μπορούσε να διαπραγματευτεί τα πάντα, αλλά όχι την εμπιστοσύνη της στους ανθρώπους. Αυτό ήθελε να το διατηρήσει. Δεν ήθελε να αλλοτριωθεί άλλο από την εξουσία και τις ευθύνες. «Είναι σαν φίλες μου».
«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε φίλους σε αυτή τη θέση που είμαστε» της είπε ξερά. «Έχουμε να εμπιστευόμαστε μόνο ο ένας τον άλλον».
«Σε ξέρω μόλις λίγους μήνες και ήδη σε εμπιστεύομαι. Αυτές τις ξέρω 10 χρόνια και παραπάνω. Γιατί να μην κάνω το ίδιο;» του απηύθυνε την ερώτηση.
«Τότε σκέψου!» είπε εκείνος έντονα τρίβοντας τους κροτάφους του για να απαλύνει τον πονοκέφαλο που τον ταλαιπωρούσε από τη στιγμή που έμαθαν ότι στις εφημερίδες και των δύο νησιών κυκλοφορούσε η φήμη ότι η βασίλισσα, η Ινγκριντ, ουσιαστικά…ήταν τρελή. «Ποιος μπορεί να μπήκε στο δωμάτιό σου και να βρήκε την απόδειξη για τα ηρεμιστικά;».
«Για τον ύπνο είναι. Ήταν! Σου το έχω πει εκατό φορές. Μην τα λες ηρεμιστικά» ξέσπασε εκείνη. Δεν μπορούσε να πιστέψει την παράνοια των τελευταίων ωρών. Κυκλοφόρησε στις πρωινές εφημερίδες και μετά στο ίντερνετ, μια θολή φωτογραφία μιας απόδειξης για κάτι φυτικά φάρμακα που έπαιρνε παλιά για να κοιμάται. Είχε κάνει μια παραγγελία πριν από κάτι μήνες, είχε καθυστερήσει και είχε ξεχάσει να την ακυρώσει γιατί εντωμεταξύ, ο Τζάρεντ την είχε βοηθήσει να κοιμάται σαν πουλάκι. Οι δημοσιογράφοι όμως βρήκαν την ευκαιρία να πλήξουν το δημόσιο προφίλ της. και ενώ αρχικά η ιστορία έμεινε σε τοπικό επίπεδο, σε μερικές ώρες όλα τα ειδησεογραφικά σάιτ ενημέρωναν τον κόσμο ότι η βασίλισσα της Γρεδόρα παίρνει «ψυχοφάρμακα» και ότι ήταν ανίκανη να διοικήσει τη χώρα.
«Μικρή σημασία έχει. Εφόσον ξεκίνησε η φήμη ότι είναι ψυχοφάρμακα ή ηρεμιστικά, κανείς δε θα κάτσει να ψάξει τι ακριβώς είναι. Απλώς πρέπει να ελέγξουμε λίγο τη ζημιά».
«Τι να ελέγξουμε; Είναι προφανές ότι μου κάνουν πόλεμο. Όποιος και να το έκανε έχει σκοπό να βλάψει το πρόσωπό μου. Να με υποβαθμίσει στα μάτια του λαού μου. Να με κάνει να φαίνομαι ανίκανη».
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε» είπε εκείνος σκεπτικός. Φαινόταν ότι δεν είχε ιδέα πώς να ελέγξει το τσουνάμι ανησυχίας που είχε ξεσπάσει. Η Ινγκριντ δεν είδε πολλά στις ειδήσεις για να μην ταραχτεί, αλλά ήταν σίγουρη ότι ο κόσμος θα ξεσπούσε σύντομα. Το παιδί το είχαν καθυστερήσει αρκετά, και τώρα αυτό; Πόση αναταραχή και αβεβαιότητα να δεχτούν πια;
«Πρέπει να βγω και να μιλήσω» είπε εκείνη.
«Να πεις τι; Ότι δεν είσαι τρελή;» γέλασε εκείνος ξερά. Δεν το διασκέδαζε
«Να εξηγήσω τι φάρμακο ήταν. Ότι δεν το παίρνω εδώ και καιρό και ότι…».
«Σιγά μη δώσεις εξηγήσεις. Δεν είναι δυνατόν να απαντάμε σε κάθε πρόκληση».
«Και τι προτείνεις;»
«Να βρω ποιος έδωσε την πληροφορία και να τον κρεμάσω ανάποδα».
«Τα κορίτσια πάντως δε φταίνε. Όταν τις ρώτησα, όλες έβαλαν τα κλάματα» του είπε εκείνη σοβαρά. Εκείνος γέλασε ξανά.
«Δυνατό επιχείρημα» την ειρωνεύτηκε. «Σίγουρα λένε αλήθεια τότε».
«Δεν ξέρω τι να σου πω και δεν θυμάμαι να μπήκε κάποιος άλλος στο υπνοδωμάτιό μου εκτός από εκείνες και εσένα».
«Σκέψου καλά, σε παρακαλώ. Μπορεί να έχει γίνει εδώ και ένα μήνα και απλώς τώρα να βγήκε στη δημοσιότητα».
«Δεν το πιστεύω» είπε εκείνη. Το είχε ήδη σκεφτεί. «Αυτό έχει γίνει πρόσφατα. Άλλωστε το χαρτί το είχα πάνω στο γραφείο μου ανοιχτό πριν από 10 μέρες περίπου και μετά το έσκισα.
«Τότε σκέψου ποιος άλλος μπήκε μέσα» επέμεινε.
«Σου είπα».
«Δε με βοηθάς» παραπονέθηκε, αλλά δε συνέχισε να την πιέζει. Έδειχνε και ήταν έτοιμη να σπάσει. Δεν μπορούσαν να βρουν ηρεμία. Πάνω που είχαν αρχίσει να προσπαθούν να κάνουν μωρό και η ερωτική τους ζωή είχε απογειωθεί, πάνω που δένονταν σαν ζευγάρι όλο και πιο πολύ, ξέσπασε αυτή η θύελλα. Μια θύελλα που είχε ως σκοπό να την κάνει να φαίνεται ανίκανη. Ο λαός της θα αντιδρούσε και ίσως όχι άδικα.
«Δουλεύω σαν το σκυλί και κάνω γιγάντια βήματα για να είμαι αντάξια της εμπιστοσύνης τους. Και χάνω τα πάντα εξαιτίας μια ηλίθιας φήμης;» εξομολογήθηκε το παράπονό της.
«Ήσουν χρόνια στο απυρόβλητο. Η πανέμορφη πριγκίπισσα. Η αγαπημένη όλων. Η πιο διάσημη γαλαζοαίματη» της θύμισε. «Νομίζω ότι απλώς είχες κακομάθει λιγάκι στην αγάπη του κόσμου. Για εμάς τους υπόλοιπους δεν ήταν πάντα όλα ρόδινα. Για μένα γράφουν ψέματα και ανακρίβειες από την εφηβεία μου σχεδόν».
«Ναι αλλά εδώ δε μιλάμε για μια φήμη τύπου ότι βγαίνω με κάποιον ενώ δεν το κάνω» πήρε μια βαθιά ανάσα. «Μιλάμε για μια φήμη που έχει σκοπό να με πλήξει».
«Φοβάμαι ότι είναι οργανωμένο. Ότι κάποιος εδώ μέσα συνεργάζεται με κάποιον ίσως» είπε εκείνος.
«Δε θέλω να σκέφτομαι έτσι. Δε θέλω να ζω στην αμφιβολία».
«Πάμε να μείνουμε μόνοι μας τότε. Εγώ δεν εμπιστεύομαι κανέναν εδώ μέσα» είπε εκείνος ειλικρινά.
«Ούτε…ούτε εμένα;» ρώτησε εκείνη με κομμένη την ανάσα. Για πρώτη φορά μετά από αρκετή ώρα της χαμογέλασε λιγάκι. Την πλησίασε και την αγκάλιασε τρυφερά.
«Εσένα…απόλυτα» τη διαβεβαίωσε και η Ινγκριντ για πρώτη φορά από το πρωί ένιωσε ξανά όμορφα.
12 σχόλια:

 1. Αν και είναι τραβηγμένο νομίζω ότι εκείνος έχει κάποια σχέση με τις φήμες η άνθρωποι από το δικό του βασίλειο... Είμαι σε μία φάση που διαβάζω όλες τις ιστορίες σου από την αρχή, είναι κάποιες πολύ συγκλονιστικές! Αν και ποτέ δεν απαντάς στα σχόλιά μου(δεν ξέρω αν τα βλέπεις) έχεις πραγματικό ταλέντο ❤

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ε βαλτε ενα ονομα να ξερω ποιες ειστε! Χεχεχε
  Εγω παλι νομιζω οτι αλλος το εκανε! Αυτος ειναι αθωος😋😋😋

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλησπερα..τελειο και αυτο το κεφαλαιο οπως παντα💙 εγω νομιζω οτι το εκανε ο καλυτερος φιλος!!!😉😉 ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ρε σεις ο παιδικός της φίλος; Που είναι; Με αυτόν δεν έχει πάρα πολύ καλή σχέση; Μιλάνε κτλ; Ε αυτός θα είναι. Θα προσέξε κιόλας ότι τώρα τα πάνε καλά οι δύο τους και σου λεει κάτσε να τα κανω χειρότερα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Μα το καθυστερημενο ο κολλητος φταιει... Ζηλευει γιατι προφανως ειναι τσιμπημενος μαζι της εδω και καιρο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ρε κορίτσια, μήπως ο γερο παΤέρας Φίοντορ έχει βάλει το χεράκι του; λέω τώρα εγώ... ΣΤΑΜΑΤΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. μμμ σε πολλές σκέψεις με έβαλε αυτό το κεφάλαιο... Να είναι ο Φίοντορ, ο κολλητός της ή καμία από τις κοπέλες που κόλλησε με τον πριγκιπάκο μας και ζηλεύει;; ΟΥΦ! σε πολλές σκέψεις μας έβαλες συγγραφέα μου.<3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Μπορει ο συμβουλος της να την γουσταρει κ δειχνει την ζηλεια του ετσ! Απο την αρχη αυτος δν μαρεσε!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ξεκαθαρα ο κολλητος της φιλος.. αυτος ο ζηλιαρης!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πιστευω πως ειναι ο κολλητος της ο Πατρικ.Δεν νομιζω να το εκανε καποιος αλλος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Κι εγω τον πατρικ υποπτευομαι ή τον πατερα του τζαρεντ
  Καλλιοπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Τελειο κεφαλαιο !!! Κι εγώ τον Πάτρικ υποπτεύομαι. Δεν νομίζω να ήταν ο πατέρας της καθώς έτσι θα πλήξει και την φήμη του γιου του ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή