Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2016

κεφάλαιο 24-μπότες μην ξεχάσετε

«Ένα λεπτό» είπε η Ινγκριντ, προσπαθώντας να βάλει σε τάξη τις σκέψεις της. Και φυσικά ήθελε ένα διάλειμμα από το παραλογισμό. Έτρωγε μαζί με τον Τζάρεντ και τα πεθερικά της στην μεγάλη τραπεζαρία, αλλά όλο το προσωπικό είχε αποχωρήσει από την αίθουσα για να τους αφήσει μόνους. Η συζήτηση είχε πάρει παράξενη τροπή και ο Τζάρεντ γρήγορα έδιωξε τους πάντες. «Τι ακριβώς μας λέτε;» ρώτησε, αν και είχε ακούσει καλά την πρώτη φορά.
«Λέω ότι πρέπει να μείνεις έγκυος επιτέλους» είπε ο Φίοντορ, τρομακτικός πίσω από τα βαριά κοκάλινα γυαλιά του. «Είστε τόσους μήνες παντρεμένοι». Ο Τζάρεντ ξεφύσηξε δίπλα της. Το ήξεραν και οι δύο ότι ο πατέρας του ερχόταν με αυτό στην ατζέντα του, αλλά δεν περίμεναν να το αναφέρει τόσο σύντομα και τόσο επιτακτικά.
«Πατέρα, αυτή είναι δική μας απόφαση» είπε ο άντρας της ήρεμα. Ήταν προφανές ότι δεν αντιμιλούσε ποτέ στον πατέρα του, ακόμα και όταν εκείνος ήταν τελείως παράλογος.
«Πρέπει να με ακούσετε» συνέχισε ο Φίοντορ. Η γυναίκα του έγνεψε καταφατικά. Συμφωνούσε κι αυτή; Πόσο τρελή οικογένεια. «Ξέρω περισσότερα από εσάς και γι’ αυτό επιμένω» τους είπε.
«Όπως;» απαίτησε να μάθει η Ινγκριντ. Μιλούσε λίγο κοφτά, αλλά δεν την ένοιαζε.
Σεβόταν τον Φίοντορ ως πατέρα του άντρα της αλλά μέχρι εκεί. Δεν τον αναγνώριζε ως ανώτερό της.
«Δεν μπορώ να σας πω» είπε ο Φίοντορ και κοπάνησε με εκνευρισμό το πηρούνι του στο πιάτο. Η Ινγριντ εκνευρίστηκε, αλλά δεν το έδειξε.
«Ήρεμα, πατέρα. Τα πιάτα δεν είναι δικά μας» είπε ο Τζάρεντ, και η Ινγριντ το εκτίμησε. Παρόλο που ανατρίχιασε στην ιδέα ότι διάβασε τις σκέψεις της.
«Όπως…» είπε ο Φίοντορ και σταμάτησε. Δεν ήθελε να μιλήσει, αλλά ήθελε ταυτόχρονα. «Κάποιος μέσα στο παλάτι, ανώνυμα, μου έστειλε την πληροφορία ότι κοιμάστε χώρια. Ξέρει κι άλλα, μου είπε, και διατίθεται να με βοηθήσει».
«Αποκλείεται!» είπε η Ινγκριντ με στόμφο. Όσοι δουλεύουν εδώ μέσα, είναι απόλυτα έμπιστοι.
«Μου είπαν ότι κοιμάστε χώρια! Άρα κάποιος είναι διατεθειμένος να αποκαλύψει στοιχεία της προσωπικής σας ζωής. Αυτός που το έκανε, δεν ξέρει ότι εγώ ξέρω τη φύση της σχέσης σας. Αλλά δεν έχω ιδέα πού μπορεί να απευθυνθεί αν δεν τσιμπήσω εγώ το δόλωμα» τους είπε. Ο Τζάρεντ έδειχνε να τα έχει χαμένα δίπλα της. Δεν ήταν σπάνιο. Ο πατέρας του τον έκανε συχνά να χάνει τα λόγια του.  Όχι και εκείνη όμως.
«Και τι προτείνετε; Να απολύσουμε όλο το προσωπικό; Έχουμε μόνο 3 καμαριέρες, μια μαγείρισσα, έναν κηπουρό και εφτά φύλακες. Τους εμπιστεύομαι όλους σαν οικογένεια. Δεν πιστεύω ότι είναι κάποιος ύποπτος ανάμεσά τους. Γιατί να μην υποθέσουμε ότι αυτός που σας προσέγγισε απλώς μπλόφαρε;» τον ρώτησε θριαμβευτικά. «Στην τελική, αν ο ρουφιάνος θέλει χρήμα, κάποια στιγμή θα πρέπει να εμφανιστεί. Και μετά βλέποντας και κάνοντας».
«Θες να το ρισκάρουμε;» τη ρώτησε ο πεθερός της. «Έγκυος δεν έχεις μείνει ακόμα και δε βλέπω να γίνεται σύντομα. Αν διαρρεύσει ότι κοιμάστε χώρια ή ότι έχετε ψυχρές σχέσεις, θα το χάσουμε το παιχνίδι. Για μερικά ακόμα χρόνια πρέπει να παίξετε πιο πειστικά το θέατρό σας. Μετά, κάνετε ό,τι θέλετε. Μετά η ένωση της χώρας θα είναι πια κατοχυρωμένη στη συνείδηση των λαών μας».
«Πατέρα, και φυσιολογικό ζευγάρι να ήμασταν, θα μπορούσε να θέλουμε μερικούς μήνες για να μείνει η Ινγκριντ έγκυος. Να ζήσουμε μερικά πράγματα» τους διέκοψε ο Τζάρεντ. Ήρεμα και ωραία. Μόνο σε εκείνη φώναζε. «Και πολλά ζευγάρια κοιμούνται χώρια. Δεν έγινε τίποτα!».
«Πολλά ζευγάρια 60 ετών κοιμούνται χώρια! Όχι οι νιόπαντροι» πετάχτηκε η μέχρι τώρα απαθής μητέρα του. Κανείς δε μίλησε για λίγη ώρα.
«Πρέπει να κάνετε κάτι. Και το καλύτερο είναι να μείνεις έγκυος. Κάντε κάτι!» είπε ο Φίοντορ, διαλύοντας την αμήχανη σιωπή. Η Ινγκριντ ένιωθε να πνίγεται εκεί μέσα. Ένιωθε τη ζωή της να γλιστράει μέσα από τα χέρια της και ο Τζάρεντ δεν έδειχνε να ενδιαφέρεται και πολύ για τον παραλογισμό των γονιών του.
«Θέλουμε λίγο χρόνο» είπε ευγενικά η Ινγκριντ αν και μέσα της ήταν έτοιμη να σκάσει.
«Να κλείσετε ένα ραντεβού στο Λονδίνο σήμερα κιόλας. Εκτός φυσικά και αν θέλετε να το κάνετε με τον πατροπαράδοτο τρόπο» είπε ο Φϊοντορ ειρωνικά και η Ινγκριντ ένιωσε τα μάγουλά της να πυρώνουν. Πόσο πιο άσχημα θα την έκαναν να νιώσει;
«Πατέρα» είπε ο Τζάρεντ ήρεμα, αλλά κοφτά. Ο Τζάρεντ σεβόταν απόλυτα τον πατέρα του, και την εξέπληξε.
«Δε θέλω κουβέντα!» επέμεινε ο άντρας. «Και μάλιστα έχω σκοπό να μείνω εδώ, μέχρι να κλείσετε το ραντεβού στην κλινική που έχω βρει στο Λονδίνο!».
«Δεν μπορεί να σοβαρολογείς» είπε ο Τζάρεντ. Κοίταξε εναλλάξ τους γονείς του. Έδειχναν σοβαροί. Η Ινγκριντ ένιωσε πνιγμένη. Ήταν τρελοί. Μα τω Θεώ, είχε μπλέξει.
«Γιατί όχι; Θα μείνω. Το παλάτι αυτό είναι και δικό μου» είπε ο Φίοντορ και η Ινγκριντ πετάχτηκε απότομα σαν ελατήριο. Ξεκίνησε να λέει κάτι αλλά συγκρατήθηκε. Όχι για πολύ.
«Ε όχι και παλάτι σας!» κάγχασε. «Δηλαδή έχω και εγώ δικαίωμα να εισβάλω απρόσκλητη στο παλάτι σας στην Εστόρια και να μοιράζω διαταγές; Όχι. Αλλά ακόμα και να είχα, δεν θα το έκανα. Ξέρετε γιατί; Γιατί έχω τρόπους!» του είπε. Ο Τζάρεντ χαμογελούσε.
«Πολλή γλώσσα έχεις εσύ» είπε ξερά ο Φίοντορ. «Ο γιος μου τι κάνει γι’ αυτό;» ρώτησε προς το μέρος του Τζάρεντ. Η Ινγκριντ περίμενε. Ένα δευτερόλεπτο. Δύο, τρία. Δε θα την υπερασπιζόταν. Ο Τζάρεντ σηκώθηκε αργά από τη θέση του, καθάρισε με μια λινή πετσέτα τα χείλη του και πήρε το χέρι της στο δικό του. Η Ινγκριντ ήταν ακόμα μουδιασμένη και δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Όχι ότι ήθελε. Η αίσθηση ήταν μοναδική.
«Πατέρα, μητέρα» υποκλίθηκε ευγενικά προς τους γονείς του. «Μπορείτε να μείνετε όσο θέλετε» συμπλήρωσε. Η Ινγκριντ ένιωσε το αίμα της να βράζει. Ήταν δυνατόν να είναι τόσο αδύναμος μπροστά τους; Ένιωσε το χέρι του να σφίγγει τα δικό της πριν τη σοκάρει με τη δήλωσή του. «Εγώ και η γυναίκα μου φεύγουμε για Ελβετία για μερικές μέρες».7 σχόλια:

 1. Υπέροχος!! Θα ήθελα να έβλεπα την αντίδραση των γονιών του αλλά και της ινγκριντ για την απόφαση του. Αντε να πάνε ταξιδάκι και θα δεις και εσύ κύριε Φιοντορ εγγονακι μη σκας;-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χαχαχα εμεινα παγωτοοοο... χαχαχα τον αγαπω τελικα αυτον τον πριγκιπακο... χαχα <3 ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΟΝΑΚΙ ΦΙΟΝΤΟΡ... χαχαχα.... εισαι φοβερη Π. συνεχισε ετσι... ^_^ <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τον ερωτευομαι με καθε κεφαλαιο και πιο πολυ ❤❤❤

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Χαίρομαι τόσο πολύ που ξεκίνησες πάλι να γράφεις! <3 Απλά ταξίδεψε μας για ακόμη μια φορά...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. I am in love with him!!!!Υποψιαζομαι οτι ο Πάτρικ είναι ο ρουφιάνος αν και δεν παιζει γτ ξέρει ποιοι ξέρουν για αυτή την σχέση καο ποιοι όχι απο την αλλη όμως ίσως θέλει να θολωσει τα νερα

  ΑπάντησηΔιαγραφή