Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

κεφάλαιο 16- σκληρός16

«Ο κύριος δείπνησε μόνος του και επέστρεψε στη βιβλιοθήκη. Δείχνει πολύ απασχολημένος» είπε η Λίντια. Επρόκειτο για μια γυναίκα 40 ετών, η οποία εδώ και 10 χρόνια ήταν η πιο έμπιστη καμαριέρα της. Μιλούσαν σχεδόν ανοιχτά για ό,τι την απασχολούσε. Η γυναίκα πρέπει να είχε καταλάβει ότι η σχέση της με τον Τζάρεντ δεν ήταν φυσιολογική, αλλά δεν ήξερε ότι επρόκειτο για συμβόλαιο. Το μόνο σίγουρο ήταν ότι τόσο αυτή, όσο και το υπόλοιπο προσωπικό είχαν πολύ καλή γνώμη για εκείνον. Συχνά της μετέφεραν το θαυμασμό τους για τις ώρες που δούλευε και το πόσο ευγενικός ήταν μαζί τους κάθε φορά που ζητούσε κάτι. Σπάνια δηλαδή. Συνήθως προτιμούσε να αυτοεξυπηρετείται. Αυτό που την είχε σοκάρει πιο πολύ, δε, ήταν όταν έμαθε ότι ο Τζάρεντ μαγείρευε. Πολλές φορές έμπαινε στην κουζίνα και ετοίμαζε μόνος του το βραδινό του. Την είχε πειράξει όταν το έμαθε. Δεν υπήρχε λόγος και το ήξερε. Αλλά ένιωθε ότι δεν ήξερε τίποτα για εκείνον. Είχε επιμείνει τόσο πολύ στο να τον μισεί, που είχε ίσως αγνοήσει μερικά πράγματα.

«Ναι, είναι» είπε η Ινγκριντ τσιμπολογώντας από το δίσκο που της είχε φέρει στο δωμάτιό της. Άλλοι μαγείρευαν μόνοι τους  και άλλοι έτρωγαν στο κρεβάτι, σκέφτηκε. Μήπως ήταν πιο κακομαθημένη από ό,τι νόμιζε; «Στο τέλος του μήνα πρέπει να αποφασιστεί η ζεύξη των νησιών και θέλει να προωθήσει και κάτι αλλαγές στην παιδεία» είπε. Είχαν γυρίσει από την Εστόρια πριν από ένα μήνα και τον είχε δει ελάχιστα. Στις σύντομες συναντήσεις που είχαν, η επικοινωνία περιοριζόταν σε γρυλίσματα. Κυρίως εκ μέρους του. Είχε μπει μια αόρατη τελεία στη σχέση τους μετά από εκείνο το πρωινό.

«Πάντως όλη η χώρα ξετρελάθηκε με την στέψη» είπε η Λίντια και έσφιξε τα χέρια στο στήθος της ονειροπόλα. Πριν λίγες μέρες είχε λάβει χώρα μια τελετή όπου έγινε και τυπικά η στέψη της σε βασίλισσα. Τα περιοδικά έγραφαν ακόμα για εκείνη και τον Τζάρεντ, για το πόσο ευτυχισμένοι και ερωτευμένοι έδειχναν, για το πόσο αισιόδοξοι ήταν όλοι για το μέλλον τους. Πού να ήξεραν. Πού να ήξεραν ότι την έβλεπε και άλλαζε δρόμο. Πού να ήξεραν ότι την πλησίασε μόνο τρεις φορές κατά τη δεξίωση (ναι, μετρούσε!) και αυτό για να φωτογραφηθεί μαζί της. Κανείς δεν είχε προσέξει ότι δεν είχε χορέψει μαζί της, ενώ εκείνη χόρεψε τόσο με τον Πάτρικ, όσο και με τον θείο της και τον ξάδερφό της. Ήταν όλοι τόσο εύπιστοι, τόσο έτοιμοι να χάψουν το παραμύθι του έρωτα, που ξέχασαν να κοιτάξουν πραγματικά.

«Έχω αρχίσει και τα βαριέμαι αυτά» είπε η Ινγκριντ. Κόντεψε να τρελαθεί για να διαλέξει φόρεμα. Δεκάδες σχεδιαστές της έστειλαν δείγματα, παρακαλώντας τη να διαλέξει τη δική τους δημιουργία. Και μετά, έπρεπε να διαλέξει χτένισμα και κοσμήματα. Φωτογραφήθηκε όσο καμία γαλαζοαίματη. Χαμογελούσε σε κάθε φωτογραφία που της τράβηξαν. Αλλά από μέσα της αναρωτιόταν αν ο άντρας της σκόπευε να της μιλήσει καθόλου όλο το βράδυ. Δε συνέβη. Στάθηκε στωικά στο πλάι της για τις φωτογραφίες φορώντας την επίσημη πριγκιπική του στολή. Αλλά ήταν σαν να έλειπε.
«Μα αυτή είναι η θέση σας» είπε η Λίντια, ανίκανη να συνηθίσει να της μιλάει στον ενικό.
«Η θέση μου είναι στην αίθουσα συνεδριάσεων» είπε εκείνη κοφτά. Είχε εκνευριστεί να την αγνοούν όλοι.
«Μα τότε, γιατί δεν…»
«Προσπάθησα να συμμετάσχω στην απόφαση, αλλά ο Πάτρικ με έπεισε ότι εκείνος εκπροσωπεί τα συμφέροντά μας. Δεν θέλω να τον προσβάλω. Ήταν πάντα πιστός μας σύμβουλος».
«Μπορείτε να συμμετάσχετε στη συζήτηση για τις αλλαγές στην παιδεία. Ξέρω πόσο αγαπάτε τα παιδιά» είπε η Λίντια. Η Ινγκριντ έγνεψε θετικά. Ήταν αλήθεια αυτό. Και είχε πολλές ιδέες. Και είχε αρχίσει να νιώθει δειλά δειλά πιο ισχυρή. Σκόπευε να αξιοποιήσει τις σπουδές της και να βοηθήσει το λαό της. Είχε ανάγκη να κάνει κάτι δημιουργικό. Για να ξεχάσει πόσο μόνη ένιωθε, αλλά και για να νιώσει πιο χρήσιμη. Αλλά ο Τζάρεντ δε θα την ήθελε ανάμεσα στα πόδια του.
«Ο Τζάρεντ δε θα θέλει» είπε η Ινγκριντ. Ήταν ακόμα θυμωμένος μαζί της, μετά από εκείνη την απαίσια μέρα. Και εκείνη ήταν μαζί του θυμωμένη όμως.
«Θα θέλει. Ποιος δε θέλει να περνάει χρόνο μαζί σας;» είπε γλυκά η Λίντια και η Ινγκριντ της χαμογέλασε. Την αγαπούσε ειλικρινά. «Αν του το προτείνετε θα δεχτεί».
«Δεν έχω σκοπό να του ζητήσω την άδεια» είπε η Ινγκριντ και έπιασε τα μαλλιά της σε μια σφικτή κοτσίδα. Σηκώθηκε αποφασισμένη και φόρεσε ένα τζιν και φούτερ. Θα κατέβαινε στον κάτω όροφο και θα τον αντιμετώπιζε. Είχε βαρεθεί να περνάει τη μέρα της στην πισίνα, στο χαμάμ και στα μαγαζιά. Ήθελε να κάνει κάτι δημιουργικό και, κυρίως, ήθελε να βάλει τέλος στην αρρωστημένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε στο παλάτι ανάμεσά τους.

Κατέβηκε τα σκαλιά ξυπόλυτη, με ενθουσιασμό και πείσμα μικρού παιδιού. Σκόπευε να του ανακοινώσει την απόφασή της να βοηθήσει, χωρίς να του αφήσει περιθώριο να αντιδράσει. Αν της έλεγε όχι, θα του θύμιζε το ρόλο της και θα του…
Μπούκαρε στην αίθουσα συνεδριάσεων χωρίς να χτυπήσει. Αυτό που βρήκε μέσα δεν ήταν ακριβώς αυτό που περίμενε.
«Συγνώμη…δεν ήξερα» είπε, με γουρλωμένα τα μάτια. Εκτός από τον Τζάρεντ, που μαγνήτισε αμέσως το βλέμμα της, άλλα εφτά ζευγάρια μάτια στύλωσαν το βλέμμα τους πάνω της. Ήταν όλοι άγνωστοι. Προφανώς ήταν όλοι από την Εστόρια. Είχε διακόψει μια επίσημη συνεδρίαση. Ωραία, σκέφτηκε. Άντε να τους πείσει ότι ήταν σοβαρή.
«Όρθιοι» είπε κοφτά ο Τζάρεντ, όταν οι άντρες δεν κουνηθήκαν από τη θέση τους, αδιαφορώντας ή αγνοώντας ποια ήταν ίσως.
«Είναι η βασίλισσα μου» συμπλήρωσε ο άντρας της και κατέβασε το βλέμμα του στα χαρτιά του.


4 σχόλια:

 1. Μοναδικός! Επιβλητικός, αρχοντικός.. Εύγε εύγε! Φανή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. πωωωωωωω!!!!!!!!!!!!λιωσαμεεεεεε!!!!!!!και εμεις και αυτη!!!!!!απο την μια αδιαφορος και απο την αλλη τρυφερες σποντες.....καλα ε, την φτυνει και κολλαει...και μετα κολλαει αυτος.....εγραψες συγγραφεα μας!!!!!(εβελινακι)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ειναι τοσο μα τοσο ωραία αυτή η ιστορια... νομιζω οτι θα ειναι πιο ωραία απο όλες! Εχω πραγματικά πολυ καιρο να σχολιαςω αλλα διαβαζω καθημερινά τις ιςτοριες σου!! Καθε ποτε ανεβάζεις νέα κεφαλαία;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. πωωω.... έλιωσα με το "είναι η βασίλισσα μου"!!! τον αγαπώ αυτόν τον άντρα! ανυπομονώ να δω πότε επιτέλους θα αποφασίσουν να κάνουν στην άκρη τον εγωισμό τους και να παραδεχτούν τα συναισθήματά τους! <3 Εκπληκτική πλοκή ΚΑΙ αυτή η ιστορία... Είσαι θεά!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή