Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016

κεφάλαιο 12-κι η ατμόσφαιρα ηλεκτρισμένη...

12

Το επόμενο πρωί, η Ινγκριντ ξύπνησε και βρήκε το δωμάτιο άδειο, όπως και το προηγούμενο απόγευμα. Εκείνος είχε πάει στη συνάντηση για το τούνελ και δεν είχε μπει στον κόπο να την ξυπνήσει για να πάει μαζί του. Βέβαια θα μπορούσε κι εκείνη να έχει το νου της και να βάλει ξυπνητήρι, αλλά και πάλι. Δεν της άρεσε που την αγνόησε. Ούτε που γύρισε πάλι μετά τα μεσάνυχτα της άρεσε. Δεν την είχε πάρει ο ύπνος, αλλά δεν τον άφησε να το καταλάβει. Έκανε ότι κοιμόταν, και εκείνος προσπάθησε να μην την ενοχλήσει.

Το πρωί που ξύπνησε, σήμερα δηλαδή, πάλι εκείνος ήταν άφαντος. Σκέφτηκε ότι αυτός ο λευκός γάμος τελικά δεν ήταν και τόσο πνιγηρός. Καλά καλά δεν τον έβλεπε. Και έπρεπε να παραδεχτεί ότι ήταν βολικός συγκάτοικος. Τα πράγματά του στο μπάνιο τα είχε πάντα τακτοποιημένα σε ένα νεσεσέρ και της άφηνε όλο τον πάγκο για να απλώνει τα εκατομμύρια πραγματάκια της. Στο δωμάτιο μάζευε τα πράγματά του, τακτοποιούσε τα ρούχα του και τα παπούτσια του, μάζευε τα σεντόνια από τον καναπέ όπου κοιμόταν και γενικά ήταν πολύ αυτόνομος. Είχε προσέξει ότι σερβιριζόταν μόνος του, κουβαλούσε τις βαλίτσες του και όταν πεινούσε, κατέβαινε στην κουζίνα και έφτιαχνε ένα τοστ. Ποτέ δε ζητούσε να τον εξυπηρετήσει κάποιος από το προσωπικό. Επίσης, παρόλο που κάθε πρωί τον έβλεπε να σηκώνεται με πόνους στη μέση επειδή είχε κοιμηθεί στον καναπέ, ποτέ δεν παραπονιόταν και δεν της είχε πει να κοιμηθεί στο κρεβάτι ούτε μία φορά. Δεν ήθελε να είναι αχάριστη. Είχε μερικά χαρακτηριστικά που ήταν πολύ εκτιμητέα.
Η πόρτα χτύπησε και μια κοπέλα την ενημέρωσε ότι ο μεγαλειότατος την περίμενε στην αίθουσα συσκέψεων. Η Ινγκριντ ντύθηκε γρήγορα. Αναρωτήθηκε τι μπορεί να την ήθελε. Η μεγαλειοτάτη έλειπε σε ένα ταξίδι για φιλανθρωπίες και δεν την είχε δει εδώ και δύο μέρες. Τον πατέρα του όμως τον έβλεπε καθημερινά. Συνήθως της μιλούσε ήρεμα, αλλά ψυχρά. Δεν την ένοιαζε και πολύ, αλλά δεν ένιωθε άνετα μαζί του.

Μπήκε στην αίθουσα φορώντας ένα πλεκτό φόρεμα στο χρώμα της μόκας. Δεν ήξερε τι έπρεπε να φορέσει και διάλεξε κάτι ανάλαφρο. Δεν την ένοιαζε και πολύ η γνώμη του άλλωστε.
Δεν το περίμενε, αλλά μέσα στην αίθουσα βρήκε και τους δύο άντρες. Πατέρα και γιο. Ο Φίοντορ τής πέταξε ένα καλημέρα μέσα από σφικτά δόντια, αλλά ο άλλος δεν της έδωσε σημασία. Περπατούσε νευρικά πάνω κάτω. Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι. Τι είχε συμβεί; Άρχισε να ανησυχεί.
«Όλα καλά; Μήπως έγινε κάτι στη συνάντηση για τη ζεύξη;» ρώτησε ήρεμα και κάθισε σε μια από τις καρέκλες. Ο Φίοντορ μπήκε αμέσως στο ψητό. Ποτέ δε μασούσε τα λόγια του.
«Μια χαρά πήγε η συνάντηση. Άλλο είναι το θέμα» είπε και ξεφύσηξε. «Διέρρευσε μια φωτογραφία από τα προχθεσινά νυχτοπερπατήματα του γιο μου».
«Μάλιστα» είπε εκείνη. Αν και δεν είχε καταλάβει.
«Είναι με μια γυναίκα» συνέχισε ο βασιλιάς. Η Ινγκριντ προσπάθησε να αγνοήσει το σφίξιμο στην καρδιά της. «Και ενώ καταλαβαίνω ότι η σχέση σας είναι πλατωνική, περίμενα να είστε και οι δύο πιο προσεκτικοί. Τι θα πούμε τώρα; Πώς θα πείσουμε τους λαούς μας ότι είστε ερωτευμένοι και ότι δεν παντρευτήκατε για να τους κοροϊδέψουμε;».
«Δεν ξέρω» ανασήκωσε εκείνη τους ώμους. «Δεν ήταν δική μου ιδέα αυτή η φαρσοκωμωδία. Ήταν δική σας. Βρείτε εσείς τρόπο να καλύψετε τα αίσχη του γιου σας» είπε εκείνη. Είχε εκνευριστεί.
«Ο κόσμος εδώ σε έχει συμπαθήσει. Θα χαλάσει η εικόνα μας αν φανεί ότι είσαι η απατημένη γυναίκα. Κάτι πρέπει να κάνεις» είπε ο βασιλιάς και την κοίταξε.
«Σαν τι;» γέλασε εκείνη. «Να τηλεφωνήσω στη Χίλαρι Κλίντον και να τη ρωτήσω πώς να διαχειριστώ ένα δημόσιο κέρατο;».
«Μην με ειρωνεύεσαι!» φώναξε εκείνος, αλλά η Ινγκριντ δεν φοβήθηκε. Είχε άλλα συναισθήματα μέσα της, τόσο ισχυρά που την είχαν ναρκώσει.
«Μπορώ να φύγω; Λύστε μόνοι σας την κατάσταση που δημιουργήσατε» είπε και έκανε να ανασηκωθεί, αλλά ο βασιλιάς έκανε μια χειρονομία και την ανάγκασε να καθίσει.
«Ας ήσουν κι εσύ άξια να κρατήσεις τον άντρα σου» της είπε.
«Πατέρα, φτάνει!» άκουσε μια φωνή να σκίζει τον αέρα και η ατμόσφαιρα στο χώρο πάγωσε αμέσως. Είχε σοκαριστεί από την αισχρότητα των λόγων του βασιλιά, και δεν βρήκε κάτι να απαντήσει. Η αντίδραση του γιου του ήταν μια ευχάριστη έκπληξη. Δεν περίμενε να αντιμιλήσει στον πατέρα του κι ας είχε ξεπεράσει κάθε όριο λογικής και ευπρέπειας.
«Πώς τολμάς και μιλάς έτσι στον πατέρα σου;» τον κατακεραύνωσε ο πατέρας του;
«Πώς τολμάς και μιλάς έτσι στη γυναίκα μου;» απάντησε εκείνος και οι δύο άντρες κοιτάχτηκαν συνοφρυωμένοι για αρκετή ώρα χωρίς να μιλάνε. Η Ινγκριντ ένιωθε την καρδιά της να χτυπάει δυνατά. Ήταν ένα ψέμα. Αλλά ακουγόταν όμορφο.
«Γυναίκα σου;» είπε τελικά ο βασιλιάς. «Τώρα το θυμήθηκες;».
«Ξέρεις τη φύση της σχέσης μας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα επιτρέπω να την κατηγορείς για αυτό. Δεν ήταν επιλογή της ο γάμος αυτός. Δε θα την υποχρεώσω να κοιμηθεί μαζί μου εφόσον δεν το θέλει». Η Ινγκριντ αναδευτήκε. Ναι, φυσικά και δεν ήθελε.
«Να είσαι πιο διακριτικός. Πώς θα διαχειριστούμε τώρα αυτή την κρίση;».
«Εγώ γιατί είμαι εδώ;» επενέβη εκείνη. «Μπορώ να πάω στο δωμάτιό μου να κλάψω;» ειρωνεύτηκε. Άκουσε έναν αναστεναγμό από πίσω της. Ήξερε από ποιους πνεύμονες είχε ξεφύγει.
«Να βάλετε μπρος για παιδί» είπε ο βασιλιάς αυστηρά. Το στομάχι της σφίχτηκε. «Θα πούμε ότι με την κοπέλα στη φωτογραφία είστε γνωστοί ή κάτι τέτοιο. Θα βγείτε μια φορά και οι τρεις ίσως. Και σε τρεις μήνες περιμένω να ανακοινώσετε εγκυμοσύνη»,
«Μα τι λέτε; Εγώ δεν…» ξεκίνησε να λέει. Ο άντρας από πίσω της είχε σταματήσει να περπατάει. Τον κοίταξε για βοήθεια, αλλά έδειχνε και εκείνος σοκαρισμένος.
«Έχετε τρεις μήνες» είπε ο γέρος άντρας και βγήκε από το δωμάτιο κοπανώντας την πόρτα πίσω του έξαλλος.


5 σχόλια:

 1. Δε σχολιαζω....νευριασα τωρα και με τον πατερα αλλα και με το γιο!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Καλα ρε Μαρία, ο γάμος είναι λευκός, αντρας ειναι τι ηθελες να κάνει? Οσο για τον πατέρα εντάξει ηταν απαράδεκτος αλλα το αγορι μας είναι μαναράκι δε μπορει να κρατήσει ήσυχη τη κόμπρα του χαχαχαχαχα

   Διαγραφή
  2. Ας της εδειχνε οτι ενδιαφερετε. Να περασει λιγο χρονο μαζι της. Ξερω κι εγω βρε φιλεναδα? Ο πατερας οντως απαραδεκτος!!!!!!

   Διαγραφή
 2. μονο εμενα μου κακοφαινεται που την απατησε ....και μαλιστα εις διπλουν!!!!!!ενω αυτη λιωνει για αυτον....(μαρια Κ.)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. εγω λεω να του πει οτι θελει να κανει παιδι με αλλον!!!!!!να λυσαξει απο την ζηλια του!!!!!χμμμ, ισως και να παιξει κατι με τον πατρικ...(εβελινακι)

  ΑπάντησηΔιαγραφή