Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

Εμπόλεμη Ζώνη-1-Καλή μας αρχή (με αργούς ρυθμούς αυτη τη φορά)

Το σκαλιστό ξύλινο ρολόι στον τοίχο έδειχνε 11.15 αλλά η Ίνγκριντ ένιωθε εξαντλημένη λες και ήταν βράδυ. Χάιδεψε με τα δάχτυλα το παλιό ξύλινο γραφείο του πατέρα της. Η φωτογραφία του ισχυρού αλλά και γλυκού μονάρχη κρεμόταν στον τοίχο. Είχε πεθάνει σε ένα τροχαίο δυστύχημα πριν από εννιά μήνες και την είχε αφήσει μονάχη, να παλεύει με τη μοναξιά της και ένα ολόκληρο βασίλειο.

Η μητέρα της είχε πεθάνει όταν η  Ίνγκριντ ήταν πέντε χρονών, δηλαδή πριν από 20 χρόνια. Είχε μεγαλώσει με τον πατέρα της και ένα σωρό νταντάδες, καθηγητές και εκπαιδευτές για να είναι έτοιμη μια μέρα να αναλάβει την εξουσία. Τα είχε μάθει όλα και μάλιστα άψογα. Μιλούσε τρεις ξένες γλώσσες, είχε σπουδάσει Διεθνές Δίκαιο και είχε μεταπτυχιακό στη Δημόσια Διοίκηση. Ήταν εξπέρ στο σαβουάρ βιβρ, είχε επαφές με όλους τους γαλαζοαίματους του πλανήτη, διάβαζε τα νέα από μικρό κορίτσι και ήταν πάντα σε θέση να ξέρει λεπτομερώς την κατάσταση στο εσωτερικό του μικρού βασιλείου του οποίου ήταν πριγκίπισσα.

Όλα ήταν υπέροχα. Ήταν νέα και όμορφη και ο πατέρας της είχε όλη την υπομονή του κόσμου μέχρι εκείνη να έβρισκε κάποιον και να τον παντρευόταν από γνήσιο έρωτα ώστε να βασιλεύσουν μαζί ευτυχισμένοι. Αργότερα. Πολύ αργότερα. Όχι τώρα Όχι όταν ήταν μόνο 25 ετών.

Πάντα ένιωθε πολύ δυνατή και πολύ ικανή. Όλοι την επαινούσαν για τις ικανότητές της, αλλά όταν ο πατέρας της έφυγε τόσο απότομα από τη ζωή, ένιωσε ξαφνικά πολύ μόνη. Και πολύ αδύναμη. Και αυτή η αίσθηση δεν την είχε εγκαταλείψει τόσους μήνες. Κάθε πρωί σηκωνόταν με βαριά καρδιά και έσερνε τα βήματά της μέχρι το γραφείο του πατέρα της για να μιλήσει με το επιτελείο της και να οργανώσει κάπως την κατάσταση στο βασίλειο, η οποία είχε αρχίσει να εκτροχιάζεται.

Αρχικά, ο λαός που κάποτε την λάτρευε και περίμενε να τη δει στα περιοδικά και να τη χαζέψει στην τηλεόραση, ο λαός που την αποκαλούσε «το λουλούδι της Γρεδόρα», τώρα είχε αρχίσει να νιώθει «ανασφάλεια» για το αν ήταν ικανή, «μια γυναίκα μόνη», να διοικήσει τη χώρα. Το επιτελείο της της πρότεινε να μην δίνει σημασία, άλλοι πρότειναν να διεξάγει εκλογές για πρώτη φορά στην ιστορία της Γρεδόρα για να ισχυροποιήσει τη θέση της, άλλοι της έλεγαν να επιβάλει φόρους για να φανεί πιο αυστηρή, άρα και πιο ικανή. Εκείνη δεν ήθελε τίποτα από αυτά. Ήθελε λίγο την ησυχία της. Λίγο χρόνο να θρηνήσει τον πατέρα της και την χαμένη νιότη της. Ξαφνικά ένιωθε 100 ετών.

Ευτυχώς είχε έναν καλό φίλο, τον Πάτρικ, και σε αυτόν έλεγε τα πάντα. Είχαν μεγαλώσει μαζί και ο πατέρας της τον είχε χρίσει υπεύθυνο για θέματα παιδείας στο βασίλειο. Στην ουσία, ο Πάτρικ, βοηθούσε σε όλα, και η  Ίνγκριντ ήθελε να του δώσει σε 2-3 χρόνια θέση υπουργού εσωτερικών υποθέσεων. Ήταν πολύ ικανός και την βοηθούσε πρακτικά όταν είχε ανάγκη. Δυστυχώς τώρα ο Πάτρικ έλειπε και έτσι δεν μπορούσε να μιλήσει μαζί του για αυτό το κακό προαίσθημα που είχε εδώ και μέρες.

Έκλεισε την ατζέντα της και έστειλε δύο μέιλ, απαντώντας προσεκτικά σε μερικές προσκλήσεις που της είχαν αποστείλει. Ήταν ακόμα σε πένθος, αλλά δειλά δειλά παρευρισκόταν σε κάποιες δεξιώσεις. Τις συγκεκριμένες όμως της απέρριψε και τις δύο. Ήταν γνωστό σε όλα τα διπλωματικά πηγαδάκια, σε διεθνές επίπεδο, ότι δεν παρευρισκόταν ποτέ σε δεξιώσεις όπου ήταν καλεσμένη και η βασιλική οικογένεια της Εστόρια. Ωστόσο, της απέστελλαν προκλήσεις, από ευγένεια και εκείνη μάθαινε μέσω τρίτων αν εκείνοι θα παρευρισκόταν. Σε αυτή την περίπτωση τα φίδια θα πήγαιναν και στις δυο δεξιώσεις. Οπότε δε θα πήγαινε αυτή.

Η έχθρα, το ασίγαστο μίσος των δύο γειτονικών κρατιδίων έκαιγε εδώ και δύο αιώνες. Κάθε λαός είχε διαφορετική εκδοχή για την αιτία που διχάστηκε το κάποτε ενωμένο βασίλειο. Η  Ίνγκριντ φυσικά ήταν σίγουρη ότι εκείνη ήξερε την αλήθεια. Ένας ελεεινός αγρότης της ενιαίας τότε Γρεδόρα είχε κλέψει την πριγκίπισσα του βασιλείου. Σύντομα ξεσηκώθηκε πόλεμος, ανάμεσα στη βασιλική οικογένεια της Γρεδόρα, και του απλού λαού, που συντάχθηκαν με τον αγρότη. Ο πόλεμος είχε ως αποτέλεσμα πολλά θύματα. Η Γρεδόρα έμεινε ένα μεγάλο νησί-βασίλειο και το διπλανό νησί, κάποτε μέρος της Γρεδόρα, έγινε επίσης ανεξάρτητο βασίλειο με το όνομα Εστόρια. Διακόσια χρόνια τώρα, τα δύο βασίλεια βρίσκονταν σε εμπόλεμη κατάσταση. Τα τελευταία 50 χρόνια δεν γίνονταν συρράξεις, αλλά πάντα η στάση των γειτόνων ήταν προκλητική. Παραβίαζαν τα χωρικά τους ύδατα και δήλωναν όπου στέκονταν ότι ήταν ένα εύρωστο κράτος και η Γρεδόρα δεν είχε παρά μόνο την ιστορία της. Η ίδια δεν είχε γνωρίσει ποτέ κάποιον από εκεί, αλλά δεν ήθελε κιόλας. Ήξερε ότι η Εστόρια είχε έναν νέο πρίγκιπα, αλλά ο βασιλιάς Θίοντορ ήταν αυτός που έπαιρνε τις αποφάσεις. Και ήταν σκληροπυρηνικός.

Τους μισούσε τόσο πολύ. Ήταν όλοι άξεστοι. Το βασίλειό τους είχε πολλά λεφτά και αυτό τους έκανε ακόμη πιο αδίστακτους. Συνεχώς ανανέωναν τον στρατιωτικό εξοπλισμό τους και το έκαναν με τρόπο δημόσιο ώστε να την εκφοβίσουν. Ειδικά εδώ και 9 μήνες που ήταν η μόνη ηγέτης του κράτους, οι γείτονες έκαναν ότι μπορούσαν για να προκαλέσουν. Το χειρότερο ήταν όταν ο γερο Θίοντορ βγήκε και είπε στις εφημερίδες ότι μια γυναίκα μόνη δεν μπορεί να διοικήσει ένα κράτος και ότι θα της κάνει και χάρη αν τη βγάλει από τη δυσκολία και κατακτήσει τη Γρεδόρα. Αυτό πυροδότησε την ανησυχία στους υπηκόους της και αποδυνάμωσε την θέση της. Αλλά όχι να την απειλήσει ότι θα κατακτήσει τα εδάφη της κιόλας.

Η  Ίνγκριντ κάγχασε. Πάνω από το πτώμα της.7 σχόλια:

 1. καλη αρχη αγαπημενη μας!!! ανυπομονω να γνωριω τους καινουριους μας ηρωες και την ιστορια τους!! καλως μας ηρθες πισω!!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τι ευχαριστη εκπληξη!Καλη αρχη συγγραφεα μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Καλη αρχη και καλη σου δυναμη & εμπνευση βεβαιως βεβαιως...Σε ευχαριστουμε που συνεχιζεις.Διαβαζω τις παλιες ιστοριες σου και ηθελα να σου πω ξανα συνχαρητηρια!!!Καλλια Ηρακλειο Κρητης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Τι ομορφη ιστορια!!!Παραμυθενιααα ❤❤!!! Καλη αρχη συγγραφεα μας!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Καλή αρχή και εύχομαι να πάνε όλα καλά ώστε να συνεχίσουμε να περνάμε ωραίες στιγμές παρέα με τις ιστορίες σου.... PS: η αλλαγές της σελίδας στην έκδοση κινητού είναι τέλειες!!! - Πετρίτσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Καλη αρχή να έχουμε! Μας ελειψες πολύ, εύχομαι να πέρασες όμορφα κ να ξεκουράστηκες. Μεγάλη η χαρά μας που τελικά θα συνεχίσεις το γράψιμο, κ ας είναι κ ενα κεφάλαιο την εβδομάδα! Ωραία η αλλαγή που έκανες στο μπλογκ, τώρα μπορούμε πιο ευκολο να ανατρέξουμε στις παλιές σου ιστορίες!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Καλη αρχη!!!! Ελπιζω να ξεκουραστηκες και να ηρθες ανανεωμενη με φρεσκες ιδεες, πραγμα που διαπιστωσα βεβαια. Σ΄ευχαριστουμε που συνεχιζεις να μοιραζεσαι μαζι μας τα εργα σου!!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή