Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2016

κεφάλαιο 56-eggshell

«Ο Νόα μάς έχει πει να το βάψουμε ώχρα» είπε ο εργολάβος για εκατοστή φορά. Στεκόταν μπροστά του και προσπαθούσε να του εξηγήσει, αλλά εκείνος απλώς επαναλάμβανε τι του είχε πει ο Νόα. Ο Νόα. Ο Νόα. Όλα ο Νόα. Ο Νόα ο θεός.
«Και εγώ σας λέω να ακολουθήσετε το σχέδιο, το οποίο είναι και η επίσημη οδός» του είπε ήρεμα. «Δεν επιτρέπεται να αλλάζει γνώμη χωρίς να με συμβουλευτεί. Δε σας λέω να κάνετε αυτό που θέλω εγώ. Σας ζητάω να κάνετε αυτό που έχουμε συμφωνήσει τόσο μεταξύ μας όσο και με την οικογένεια Κίναν».
«Ο Νόα μάς είπε ότι η ώχρα ταιριάζει καλύτερα εδώ μέσα» έδειξε την τραπεζαρία. Η Λέξι ξεφύσησε. Δε θα έβγαζε άκρη.
«Εσύ δηλαδή κάνεις ό,τι σου λέει ο Νόα;» εκνευρίστηκε. «Γιατί θα ήθελα να σου θυμίσω ότι δικαιοδοτείς και στους δυο μας. Και αν συνεχίσεις να με αγνοείς, θα πρέπει να ακολουθήσω άλλη οδό».
«Ξέρεις κάτι;» είπε ο εργολάβος εξίσου αναστατωμένος. «Δε θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο. Ο καθένας λέει τα δικά του. Βρείτε τα μεταξύ μας γιατί μας έχετε τρελάνει τόσες μέρες» της είπε και της έδωσε το κινητό του για να καλέσει τον Νόα. «Τσακώνεστε συνεχώς και διαφωνείτε σε όλα. Έχουμε βάψει και ξεβάψει δυο φορές τους τοίχους και οι εργάτες τρέμουν τι θα γίνει όταν θα πρέπει να καταλήξετε σε αυτά τα ρημάδια τα μάρμαρα. Δεν ξέρω τι τρέχει με εσάς τους δύο, κόρη μου, αλλά εδώ και μερικές μέρες δε θέλουμε ούτε να σας βλέπουμε» της είπε ο ηλικιωμένος άντρας. Η Λέξι εξεπλάγη με το ξέσπασμα του συνήθως ήσυχου Πάτρικ. Στη συνέχεια εκνευρίστηκε με το θράσος του, αλλά σύντομα συνειδητοποίησε ότι είχε δίκιο. Η κατάσταση μεταξύ τους ήταν έκρυθμη μετά το δείπνο τους μαζί. Ο Νόα ήταν συνεχώς νευριασμένος.
«Πάτρικ, δε σου ζητάω να μας συμπαθείς. Κάνε αυτό που έχουμε υπογράψει όλοι και αν ο Νόα παραπονεθεί, θα πρέπει να μιλήσει μαζί μου» του είπε ήρεμα και τον άφησε.

Ήθελε να επιθεωρήσει μερικά πράγματα και να μιλήσει με τους κηπουρούς που είχαν αναλάβει τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου. Φορούσε το κίτρινο προστατευτικό κράνος της την ώρα που ο Νόα πέρασε στο εσωτερικό του σπιτιού. Η Λέξι ένιωσε λες και ο χώρος ξαφνικά φωτίστηκε. Κρατούσε στο χέρι του μερικά πλακάκια και με το άλλο μιλούσε στο κινητό. Έδινε σε κάποιον οδηγίες σχετικά με επενδύσεις, αν καταλάβαινε καλά. Δεν μπορούσε να συγκεντρωθεί. Η επικοινωνία τους εδώ και λίγο καιρό περιοριζόταν σε φωνές και γρυλίσματα. Αλλά δεν έπαυε να τον κοιτάζει και να λιώνει.
«Βάζεις κράνος; Θα χαλάσεις τα μαλλιά σου» της είπε εκείνος ξερά όταν έκλεισε το κινητό. Η Λέξι δεν του απάντησε καν. «Τώρα που ήρθα μπορείς να φύγεις» συμπλήρωσε και άπλωσε μερικά πράγματα πάνω σε έναν πάγκο.
«Θέλω να διαλέξω κι εγώ» του είπε πεισματικά. Εκείνος έγνεψε.
«Αυτά νομίζω θα σου αρέσουν» της είπε τελικά, αν και έδειχνε απρόθυμος. «Είναι έτσι όπως τα λέγαμε. Διάλεξε».
«Εσύ ποιο λες;»
«Διάλεξε εσύ πρώτα. Αν σου πω ποιο θέλω εγώ εσύ θα το απορρίψεις αμέσως».
«Για τόσο κατίνα με περνάς;» εκνευρίστηκε εκείνη. Ο Νόα δεν απάντησε και αυτό την έκανε ακόμα πιο έξαλλη.
«Πάω να δω λίγο το υπόγειο» του είπε αφού έδειξε με το δάχτυλο την επιλογή της. Εκείνος έμεινε ανέκφραστος.
«Δεν έχει φως και είναι όλα στη μέση. Δεν έχει κάτι να δεις».
«Θέλω να δω λίγο τι μπορούμε να κάνουμε με το χώρο τώρα που μεταφέραμε τα παλιά έπιπλα» του είπε απλά.
«Κάνε ό,τι νομίζεις. Σκόπευα να μην ασχοληθούμε με το υπόγειο. Ας γίνει αποθήκη. Αν έχεις κάποια ιδέα, ανάλαβέ το μόνη σου» της είπε απλά. «Αλλά πρόσεχε εκεί κάτω. Δεν έχει φως» της είπε.
«Μου το ξανάπες αυτό. Ανησυχείς;» τον ειρωνεύτηκε.
«Αν πάθεις κάτι θα πάει πίσω η δουλειά» της είπε ξερά.

«Είσαι τόσο γλυκός» του είπε κι εκείνη και τον άφησε. 

1 σχόλιο: