Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

κεφάλαιο 54-θα βγαίνατε;

54


 «Δεν περιμένω από σένα να έχεις κανένα φοβερό ταλέντο ή ξαφνικά να σου έρθει η επιφοίτηση, αλλά απαιτώ ό,τι παραδίδεις να το έχεις ελέγξει τουλάχιστον μία φορά. Τα λάθη σου κοστίζουν χρόνο και ο χρόνος είναι χρήμα» είπε αυστηρά ο Νόα στη Λέξι δύο μέρες μετά. Στέκονταν πάνω από τον υπολογιστή και κοιτούσαν ένα σχέδιο εδώ και μερικά λεπτά. Η Λέξι δεν έβλεπε τίποτα στραβό. Εκείνος επέμενε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Πολύ θα ήθελε να μπορέσει να συγκεντρωθεί και να το βρει αλλά δεν ήταν τυχερή.
«Αφού εσύ είσαι τόσο έξυπνος, διόρθωσέ το και στείλτο πίσω. Δεν έγινε τίποτα» του είπε ξερά.
«Δεν είναι δουλειά μου να διορθώνω τις βλακείες σου. Ούτε να σε δικαιολογώ στον εργολάβο. Δεν μπορώ να μεταφράζω τι ήθελες να σχεδιάσεις και τι τελικά σχεδίασες. Μπορεί καταλαβαίνω τι ήθελες να κάνεις, αλλά αυτό δεν είναι ξεκάθαρο» της έδειξε ένα σημείο στην οθόνη. Η Λέξι έγνεψε. Ααα…αυτό.
«Νόα, έχω λίγο πονοκέφαλο. Σε μισή ώρα θα το έχω έτοιμο. Μπορώ να μείνω λίγο μόνη μου;» τον ρώτησε δείχνοντας τη δυσφορία της. Εκείνος δεν έδειξε να επηρεάζεται και ιδιαίτερα.
«Τι έχεις εσύ;» γύρισε την περιστρεφόμενη καρέκλα της προς το μέρος του και την κοίταξε κατάματα. «Δείχνεις καταβεβλημένη» παρατήρησε. Η αλήθεια ήταν ότι ένιωθε πολύ κουρασμένη, αλλά όχι και καταβεβλημένη. Δεν ήθελε να το παραδεχτεί αλλά αυτό που είχε συμβεί με τον Νόα την είχε πληγώσει και η συναισθηματική της αστάθεια είχε επηρεάσει όλο της τον οργανισμό.
«Καλά είμαι. Απλώς έχω πεσμένη πίεση» του είπε. Είχε κάνει εξετάσεις και ο γιατρός της είχε πει να προσέχει λιγάκι τι τρώει και να πίνει πολύ νερό αλλά δεν ακολουθούσε κατά γράμμα τις συμβουλές του.
«Έχεις φάει;» τη ρώτησε ανήσυχος και εκείνη έγνεψε θετικά. Ψέματα. Δεν είχε φάει τίποτα. Δεν είχε όρεξη να φάει. Η εικόνα της Λίσα να ανοίγει την πόρτα του με ένα φανελάκι επανερχόταν στο μυαλό της οδυνηρά συχνά. Τα λόγια του την είχαν μπερδέψει περισσότερο από όσο την είχαν βοηθήσει να καταλάβει.

Φυσικά και εκείνος είχε προσπαθήσει να αρνηθεί ότι είχε κοιμηθεί με την κοπέλα, αν και αν το καλοσκεφτόσουν, δεν υπήρχε λόγος να το κάνει, μιας και δεν της είχε δώσει κάποια υπόσχεση.  Κάποια λόγια του όμως την είχαν βάλει σε σκέψεις. Της είχε πει ότι την τρόμαζε ότι δεν υπήρχε κάποιο εμπόδιο ανάμεσά τους. Αυτό την είχε στοιχειώσει. Γιατί ένιωθε ότι εν μέρει είχε δίκιο. Είχε συνηθίσει στην ιδέα ότι τους χώρισε ένας γκρεμός και ότι αν έκαναν ένα βήμα μπροστά θα έχαναν. Αλλά τώρα, η κατάσταση ήταν αλλιώς. Δεν τους χώριζε τίποτα. Οι γονείς τους ήταν νεκροί και το παρελθόν με λίγη προσπάθεια θα ξεχνιόταν. Μήπως όντως έβαζε μόνη της εμπόδια μεταξύ τους; Αλλά και πάλι, ο Νόα δεν μπορούσε να μείνει. Δεν ήταν εκεί όταν τον είχε ανάγκη. Και αν αυτό δεν ήταν εμπόδιο, τότε ποιο ήταν;
«Λέξι, πού ταξιδεύεις;» τη ρώτησε και την κοίταξε ακόμα πιο βαθιά στα μάτια, λες και θα μπορούσε να διαβάσει μέσα τους τη σκέψη της.
«Σε μισή ώρα θα το έχω έτοιμο» του είπε αποφασιστικά. Εκείνος δεν απομακρύνθηκε ούτε χιλιοστό. Η μύτη του σχεδόν ακουμπούσε τη δική της.
«Θες να πάμε να φάμε κάπου;» τη ρώτησε.
«Έχω φάει σου είπα» είπε εκείνη.
«Δε σε πιστεύω» της χαμογέλασε. Η Λέξι χαμογέλασε κι εκείνη, παρά τη θέλησή της.
«Νόα…» ψέλλισε και κατέβασε το κεφάλι της. «Προτιμώ να κρατήσουμε μια απόσταση. Θέλω να είμαστε απλώς συνεργάτες. Το παρελθόν μας το καθιστά αδύνατο εμείς οι δύο να έχουμε πολιτισμένες σχέσεις και…».
«Λέξι» τη διέκοψε με μια χειρονομία «πρότεινα να πάμε για φαγητό. Γιατί όλα πρέπει να είναι τόσο δύσκολα μαζί σου; Ένα φαγητό μόνο» είπε.
«Δε θέλω να βγούμε μαζί. Θα αρχίσεις πάλι τις δικαιολογίες για αυτό που είδα και…»
«Ποιες δικαιολογίες; Εγώ και η Λίσα δεν κοιμόμαστε μαζί! Σε βολεύει; Σε βολεύει να πιστεύεις ότι είμαστε μαζί; Σκέψου ό,τι θες. Δεν μπορώ να σου αλλάξω το ηλίθιο μυαλό σου» φώναξε εκείνος, χάνοντας την ψυχραιμία του γρήγορα. «Άλλωστε κι εσύ βγαίνεις με κάποιον, οπότε οι σχέσεις μας, θέλοντας και μη, πρέπει να είναι ουδέτερες» της θύμισε. Η Λέξι φυσικά είχε σταματήσει να βγαίνει με τον φίλο του Μπιλ, αλλά δε σκόπευε να του το πει αυτό.
«Ουδέτερες σχέσεις εμείς;» γέλασε η Λέξι. Τη μιμήθηκε.
«Λέξι, άσε μια χαραμάδα» της είπε ξαφνικά και σοβαρεύτηκε. Η Λέξι τον κοίταξε. Ήταν πολύ κουρασμένη και βαθιά λυπημένη. Δεν ήθελε να βγουν, αλλά δεν ήθελε και να δείξει ότι τον φοβόταν.
«Καλά» του είπε απλά. «Αλλά μόνο ως συνάδελφοι» του ξεκαθάρισε κοφτά.
«Εννοείται!» είπε εκείνος ενθουσιασμένος. Η Λέξι δεν τον πίστεψε.


5 σχόλια:

 1. Ο Νοα χρειαζεται ενα γερο ταρακουνημα για να αποφασισει να εκδηλωθει. Ισως αν καταλαβει οτι την χανει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ο Νοα χρειαζεται ενα γερο ταρακουνημα για να αποφασισει να εκδηλωθει. Ισως αν καταλαβει οτι την χανει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ασυζητητι!!! Αντε μπας και καταλαβει τπτ αυτη η Λεξι...
  Καλλιοπη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Νμζ πως ο Νόα έχει δίκιο μπορεί να έκανε πολλά λάθη και ακόμα κάνουν αλλά η Λέξι δε του δίνει ούτε μια ευκαιρία λαο δε προσπαθεί για τη σχέση τους βέβαια έχει πληγωθεί πολύ και είναι λογικό αλλά δε ξέρω για κάποιο λογο βρίσκω λίγο άδικη την συμπεριφορα της!ο Νόα είναι άντρας και δε καταλαβαίνει αμέσως τ νιώθει αλλά στο παρελθόν ηταν τόσο μλκς που είναι λογικό η Λέξι μα φοβάται μην πληγωθεί ξανά αλλά το σγρ είναι οτι είναι και οι 2 πολύ εγωιστες και δε λένε αυτά που νιώθουν!!(επίσης έχω διαβάσει όλες τις ιστορίες σ και τις βρίσκω όλες μαγευτικές συνέχισε έτσι!!☺)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Θα ανεβει αποψε κεφαλαιο?

  ΑπάντησηΔιαγραφή