Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

κεφάλαιο 48-πεταμένα λεφτά...

48

«Πήγαινε μέσα!» η φωνή του, άγρια και επιτακτική, έσκισε στα δύο τον αέρα εκείνο το πρωινό. Είχαν περάσει δύο βδομάδες από τη μέρα που την άφησε στη Νάπα. Εντωμεταξύ εκείνη είχε βάλει κάπως σε τάξη τη ζημιά με τη διαρροή και σε μία βδομάδα περίμενε να πάρει και την επιταγή με την αποζημίωση από την ασφαλιστική. Όλα πήγαιναν καλά σε αυτό τον τομέα. Γιατί με τον Νόα η κατάσταση ήταν κόλαση. Δε μιλούσαν. Ούρλιαζαν. Τις ελάχιστες φορές που συναντούσε το βλέμμα του την κοιτούσε λες και ήθελε να τη σκοτώσει. Και η συνεργασία τους είχε γίνει αφόρητη. Δε συμφωνούσαν ποτέ, και τραβούσαν και οι δύο τόσο το σκοινί που η Μπέτι συχνά επενέβαινε για να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η κατάσταση.
«Πώς τολμάς και μου μιλάς έτσι μπροστά στο συνεργείο μας;» απάντησε εκείνη κοιτώντας τον ευθεία στα μάτια. Δεν είχε ξεπεράσει ακόμα την απότομη φυγή του εκείνο το βράδυ. Όσο κι αν είχε προσπαθήσει, δεν κατάφερε να καταλάβει τι τον έκανε να το βάλει στα πόδια. Η αντίδρασή του όμως όλες αυτές τις μέρες, αυτός ο θυμός του που έβραζε, την έκανε να νιώθει ότι μπορεί να της διέφευγε κάτι σημαντικό.
«Πέρνα μέσα!»της επανέλαβε μέσα από σφιγμένα δόντια και την έσυρε από τον αγκώνα στο εσωτερικό της έπαυλης Κίναν. Εδώ και τέσσερις μέρες οι εργάτες είχαν ξεκινήσει να κατεδαφίζουν μερικούς τοίχους ενώ εκείνοι δεν είχαν καν καταλήξει για τη διαμόρφωση του εξωτερικού χώρου. Ο κύριος Κίναν είχε περάσει μία φορά για να τους ευχηθεί καλή αρχή.
«Τι στο καλό έπαθες και πώς τολμάς να μου φέρεσαι έτσι; Μην τολμήσεις να με αγγίξεις ξανά έτσι!» του είπε άγρια. Εκείνος την άφησε απότομα και η Λέξι παραπάτησε. Δεν άπλωσε το χέρι του να τη βοηθήσει.
«Η συμπεριφορά σου είναι αντιεπαγγελματική» της είπε εκείνος αυστηρά. «Τι στο καλό κάνεις τέτοια ώρα εδώ; Επρεπε να είσαι στο γραφείο και να δουλεύεις αυτό που είπαμε χθες. Γιατί ήρθες στην έπαυλη; Δεν είπαμε ότι εγώ θα επιτηρώ τους εργάτες;» τη ρώτησε εκνευρισμένος.
«Ναι, το είπαμε, αλλά ένιωσα την επιθυμία να δω τι κάνουν» του είπε. Δεν το είχε κάνει επίτηδες αλλά της άρεσε που τον είχε κάνει έξαλλο. «Δεν έχω συνηθίσει να δουλεύω από το γραφείο και να μην πηγαίνω καθόλου στα έργα».
«Τι είχαμε συμφωνήσει;»τη ρώτησε.
«Δεν ήξερα ότι απαγορεύεται να έρθω» τον ειρωνεύτηκε. «Οι μισοί από τους εργάτες είναι συνεργάτες μου. Τους ξέρω. Με ξέρουν. Θέλω να τους δω. Τέλος της συζήτησης» του είπε και έκανε να φύγει αλλά την σταμάτησε τραβώντας τη πάλι από το χέρι.
«Και οι υπόλοιποι;» συνέχισε να φωνάζει. «Οι υπόλοιποι εργάτες είναι καινούργιοι! Και δεν δουλεύουν παραγωγικά ούτε με ασφάλεια ότι σκας στην έπαυλη με κολλητό φόρεμα και δεκάποντες γόβες, Λέξι!».
Η Λέξι άνοιξε το στόμα να πει κάτι, αλλά σταμάτησε. Την είχε αιφνιδιάσει. Αυτό τον είχε κάνει τόσο έξαλλο;
«Εσύ δεν παίρνεις χαμπάρι, ελπίζω, αλλά παίρνουν αυτοί!» συνέχισε εκείνος.
«Τι σημαίνει αυτό το ‘ελπίζω’;» τόλμησε να τον ρωτήσω.
«Ότι ελπίζω να μην σου αρέσει να προκαλείς» απάντησε εκείνος χυδαία γρήγορα. Στην άκρη της γλώσσας του την είχε τη προσβολή.
«Πρώτον» σήκωσε το δείκτη της «δεν είμαι από τις γυναίκες που τους αρέσει να προκαλούν. Αν προκαλώ, φταίει η εμφάνισή μου και δε φταίω εγώ γι’ αυτό και ούτε σκοπεύω να θαφτώ σε κανέναν λαγούμι για να μη με κοιτάνε οι άντρες» χαμογέλασε ξερά. «Δεύτερον, δεν ανέχομαι φαλλοκρατικά σχόλια εκ μέρους σου και τρίτον, έχουμε τα ίδια δικαιώματα εδώ μέσα» του έδειξε το σπίτι. «Αν θέλω να έρχομαι, θα έρχομαι».
«Ντυμένη έτσι;» κάγχασε εκείνος.
«Δε σου αρέσω, Νόα;» τον ρώτησε προκλητικά, βάζοντας το χέρι στη μέση, και χαμογελώντας ήρεμα. Τον είδε να χάνει την ψυχραιμία του, αλλά σύντομα συνήλθε.
«Αν συνεχίσεις να τους αποσπάς την προσοχή, θα αναγκαστώ να μιλήσω στον Κίναν» της είπε. Η Λέξι έκανε μια παράξενη γκριμάτσα που έδειχνε πόσο αδιαφορούσε.
«Σιγά μην το πεις και στην κυρία, να με βάλει τιμωρία» τον ειρωνεύτηκε.
«Είσαι η πιο εκνευριστική γυναίκα στον κόσμο» είπε παραιτημένος.
«Κι εμένα δεν είσαι ακριβώς ο αγαπημένος μου» του αντιγύρισε.


2 σχόλια: