Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

κεφάλαιο 34-καφές ελληνικός και σμυρνέικα κουλούρια

34

«Μπέτι, ετοίμασε την αίθουσα συσκέψεων. Θα έρθουν οι Κίναν» είπε η Λέξι στη βοηθό της το επόμενο πρωί. Ο Νόα δεν είχε ξαναβγεί από το γραφείο του όλη μέρα και όταν εκείνη του χτύπησε για να τον ρωτήσει κάτι, της φώναξε να μην τον ενοχλεί.
«Γιατί; Τι έγινε;» τη ρώτησε η κοπέλα. Ευτυχώς οι εντολείς τους είχαν ησυχάσει λίγο τον τελευταίο καιρό. Αλλά όχι για πολύ από ό,τι φάνηκε. Πριν από λίγο έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον κύριο Κίναν, κατά τη διάρκεια του οποίου έβγαλε το συμπέρασμα ότι θα κατέφθαναν σύντομα όλοι.
«Υποθέτω ότι συγκάλεσε ο Νόα τη συνάντηση. Πρέπει να τους ενημερώσουμε για μερικά πράγματα αλλά περίμενα να με ρωτήσει πρώτα. Τέλοσπάντων» είπε η Λέξι και ξεφύσηξε. «Το έργο προχωράει και κάθε μέρα που περνάει, πλησιάζουμε και στη λύση της συνεργασίας μας».
«Έχουμε καιρό ακόμα» είπε η Μπέτι, χαλώντας τις αυταπάτες της. «Βρείτε έναν τρόπο να επικοινωνείτε γιατί μου έχει πάρει τα αφτιά και ο ένας και ο άλλος έτσι όπως φωνάζετε».
«Συγγνώμη, Μπέτι» είπε στην κοπέλα με ειλικρίνεια. «Αλλά ο Νόα και εγώ είχαμε ανέκαθεν τεταμένη σχέση. Είναι κρίμα που οι δρόμοι μας συναντήθηκαν πάλι».
«Ίσως ήταν καρμικό» είπε η Μπέτι γελώντας.
«Μάλλον σατανικό ήταν» τη διόρθωσε η Λέξι χωρίς διάθεση για γέλια. Η Μπέτι σοβαρεύτηκε.
«Αντί να μαλακώνετε με τον καιρό εσείς χειροτερεύετε» της είπε. «Εσύ δε μιλιέσαι καν, και ο Νόα μόνο γρυλίζει. Ειδικά από χθες πού γύρισε. Τι του συνέβη; Ξέρεις;».
«Πέθανε ο πατέρας του» είπε η Λέξι άχρωμα. Η Μπέτι πήρε μια βαθιά ανάσα.
«Μου φαίνεται λυπημένος αλλά δεν είπε τίποτα. Φαίνεται θα ήταν αγαπημένοι».
«Όχι ιδιαίτερα» διευκρίνισε η Λέξι. «Ο πατέρας του τα έφτιαξε με τη μητέρα μου σύντομα μετά το θάνατο της μητέρας του και δεν του το συγχώρεσε ποτέ. Στη συνέχεια ο πατέρας του αδιαφορούσε για εκείνον και μετά έπιασε το ποτό. Δε δεχόταν βοήθεια και έτσι…».
«Είχαν οικονομική άνεση;».
«Ναι. Και μεγάλη περιουσία αν δεν κάνω λάθος. Δεν ξέρω βέβαια τι από αυτά απέμεινε. Γιατί ρωτάς;».
«Τέτοιος κούκλος είναι κρίμα να είναι απένταρος» γέλασε η Μπέτι. Η Λέξι χαμογέλασε. Η βοηθός της λάτρευε την ακριβή ζωή, τα πολυτελή αυτοκίνητα και τα επώνυμα ρούχα.
«Μην ανησυχείς και πιστεύω ότι θα το έχει το κομπόδεμά του» είπε ανάλαφρα η Λέξι.

Η Μπέτι βγήκε από το γραφείο και για την επόμενη ώρα ετοίμασε την αίθουσα συσκέψεων και παρήγγειλε κέικ και καφέδες.
«Πόσοι θα έρθουν;» ρώτησε τον Νόα όταν τον είδε να στέκεται έξω από την πόρτα και να επιθεωρεί τις ετοιμασίες.
«Δεν ξέρω. Έστειλα μέιλ σε όλους» είπε ξερά. Παραδεχόταν λοιπόν ανοιχτά ότι το είχε οργανώσει αυτός; Δεν ντρεπόταν καθόλου ο άνθρωπος! Η Λέξι καθάρισε τη φωνή της και τράβηξε την προσοχή τους.
«Μήπως έπρεπε να με ρωτήσεις πρώτα;» τον ρώτησε εκείνη μπαίνοντας αμέσως στο ψητό.
«Γιατί; Θα μου έλεγες όχι;» την ειρωνεύτηκε και μπήκε στην αίθουσα. Ίσιωσε την κανάτα με το νερό και έβηξε. Είχε κρυώσει;
«Τα σχέδιά σου και τα δικά μου έχουν μερικές θεμελιώδεις διαφορές. Πρέπει να συζητήσουμε με τους Κίναν τις δύο προτάσεις. Όπως κάναμε με την κουζίνα».
«Αν το είχαμε συζητήσει πρώτα μεταξύ μας θα είχαμε κερδίσει χρόνο» του είπε. «Είναι αναποτελεσματικός ο τρόπος που δουλεύεις».
«Αναποτελεσματικό είναι να αργώ επειδή διορθώνω τα λάθη σου» της πέταξε και η Λέξι τσίριξε.
«Η τελευταία φορά που έκανα λάθος σε σχέδια ήταν στο α’ έτος».
«Μετά απλώς δεν ήσουν σε θέση να τα καταλάβεις».
«Δε σου επιτρέπω να μου μιλάς έτσι και ειδικά μπροστά στην Μπέτι» του είπε αυστηρά.
«Μην ανησυχείτε» γέλασε η Μπέτι. «Καλύτερα να τσακώνεστε παρά αυτή η ησυχία δύο μέρες τώρα». Η Λέξι σήκωσε τα μάτια στον ουρανό. Δεν έβγαζε άκρη.
«Και αυτή η βλακεία με τον κήπο και την περίφραξη πρέπει επιτέλους να διευθετηθεί» της είπε εκείνος αποφασιστικά. Η Λέξι σταύρωσε τα χέρια στο στήθος. Ήξερε πού αναφερόταν.
«Η οικία Κίναν θα γίνει γραφεία του ιδρύματος. Δεν υπάρχει λόγος να υψώσουμε φράκτη λες και είναι κάστρο» του είπε.
«Όχι, θα αφήσουμε τους περαστικούς να έχουν ελεύθερη πρόσβαση. Θα δώσουμε στους νέους έναν ωραίο καμβά για γκράφιτι» ειρωνεύτηκε εκείνος.
«Δεν είπα αυτό. Είπα να διαμορφώσουμε τον κήπο έτσι ώστε να έχει ένα μικρό τοιχάκι από μάρμαρο γύρω γύρω διακοσμητικό. Θέλω να φαίνεται το σπίτι. Να δεσπόζει. Να περνάνε οι περαστικοί και να μην τρομάζουν από τον φράκτη. Να μπορούν να το βγάζουν φωτογραφίες. Θέλω εξωστρέφεια».
«Κι εγώ θέλω να έχει την είσοδο που του αρμόζει. Δεν είναι το μικρό σπίτι στο λιβάδι για να βάλουμε γκαζόν. Σιγά μη βάλουμε και πάπιες».
«Γιατί όχι;»
«Είσαι με τα καλά σου, Αλεξάνδρα;» της είπε και ένα κύμα ηλεκτρισμού διαπέρασε τη ραχοκοκαλιά της και την άφησε ακίνητη, ανίκανη να αναπνεύσει σχεδόν.
«Μη με λες έτσι» του είπε κοφτά, αλλά εκείνος δεν έδειξε να επηρεάζεται. Δεν άντεχε να τον ακούει να τη λέει με αυτό το όνομα. Ανατρίχιασε ολόκληρη.
«Έτσι σε λένε».
«Λέξι με λένε».
«Θα σε λέω όπως θέλω».
«Κι εγώ θα σε φωνάζω χοντροκέφαλο».
Το γέλιο του την έκανε να χαμογελάσει. Γέλασε με την ψυχή του. Μόνο για λίγο όμως.
«Μου ταιριάζει όσο και σε εσένα το Αλεξάνδρα μάλλον» της είπε.
«Σου ταιριάζει γάντι» το επιβεβαίωσε εκείνη.
«Θα έρθουν οι Κίναν και θα μας πουν αν είμαι χοντροκέφαλος ή απλά οραματιστής» της είπε με ελάχιστη μετριοφροσύνη.
«Κόψε κάτι» του έκανε μια γκριμάτσα αλλά δεν έκαμψε τον εγωισμό του.
«Θα δεις τι θα πουν οι Κίναν» της είπε με σιγουριά.

Η Μπέτι μπήκε με το δίσκο, γεμάτο καφέδες και βουτήματα. Τους κοίταξε με ένα μείγμα ευθυμίας και αυστηρότητας πριν τους μιλήσει.

«Εντάξει; Τελειώσατε; Βάλτε μέσα τα νύχια σας, γιατί οι άνθρωποι χτύπησαν το κουδούνι».4 σχόλια:

 1. Ταιριάζουν πολύ! Φανή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Η Μπετη κανει τον διαιτητη?
  Αναρωτιεμαι γιατι δεν καθονται να μιλησουν ηρεμα. Ισως επειδη υπαρχει τοσος ηλεκτρισμος και ελξη μεταξυ του που δεν μπορουν ή μαλλον δεν ξερουν πως να την διαχειριστουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. τα ετερώνυμα ελκονται δεν λενε?! Ισως υσχει

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πανεμορφοι ο Νοα και η Λεξι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή