Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2016

κεφάλαιο 16-control-alt-delete

16

«Μας έχει πάρει μία βδομάδα να βγάλουμε ένα χρονοδιάγραμμα εργασιών! Πόσο καιρό βλέπεις να μας παίρνει το πρότζεκτ; Καμιά δεκαετία;» αντέδρασε ο Νόα. Δούλευαν μέχρι αργά κάθε μέρα αλλά απόψε η Λέξι ήθελε να ολοκληρώσουν επιτέλους το χρονοδιάγραμμα και η ώρα είχε πάει 23.10. Είχαν φάει πίτσα κατά τις 20.00 και συνέχισαν ακάθεκτοι. Κλεισμένος ο καθένας στο γραφείο του, αποφεύγοντας τις συζητήσεις. «Και καλά, εγώ μένω από πάνω. Εσύ τι θα κάνεις; Πώς θα γυρίσεις τέτοια ώρα;».
«Το ενδιαφέρον σου με συγκινεί. Θα κοιμηθώ στου Μπιλ» του είπε και συνέχισε να δουλεύει σκυμμένη πάνω από τον υπολογιστή της. Εκείνος όμως δεν απομακρύνθηκε από την πόρτα του γραφείου της.
«Τι είναι;» τον ρώτησε μπερδεμένη και τον κοίταξε. Απέφευγε να το κάνει, αλλά μερικές φορές ήταν απαραίτητο.
«Ποιος είναι ο Μπιλ;» τη ρώτησε ήρεμα, χωρίς κάποιο υπονοούμενο, χωρίς να δείχνει κάτι.
«Είναι ο κολλητός μου» απάντησε εκείνη απλά και κατέβασε το βλέμμα στο πληκτρολόγιο. Μισή ωρίτσα και θα έστελνε το χρονοδιάγραμμα στο συνεργείο τους και στους Κίναν. Μετά θα πήγαινε κατευθείαν για ύπνο.
«Η Μπέτι έφυγε στις έξι. Γιατί δεν έφυγες μαζί της;» επέμεινε. Είχε συμφωνήσει και είχαν κρατήσει την Μπέτι, η οποία είχε μπει αμέσως στο ρυθμό της δουλειάς και είχε οργανώσει άψογα το γραφείο, αλλά και το σπίτι του Νόα. Η Λέξι φυσικά δεν το είχε δει αλλά η βοηθός της της είχε πει ότι ο Νόα είχε λίγα πράγματα αλλά τα είχε διακοσμήσει όλα άψογα. Όσο για το γραφείο της στη Νάπα, είχε συμφωνήσει με την Μπέτι να κάνουν εκτροπή τις κλήσεις στο κινητό της κοπέλας για να μην υποπτευθεί κάτι ο Νόα.
«Σου είπα ότι έχω δουλειά» του είπε ανυπόμονα. «Μπορείς να με αφήσεις να τελειώσω;».
«Σκοπεύεις να είσαι τόσο αργή σε όλα; Δεν νομίζω ότι μπορώ να δουλέψω με έναν τόσο νωθρό συνεργάτη» της είπε ξερά.
«Το χρονοδιάγραμμα εργασιών είναι το ήμισυ του παντός» του είπε για δέκατη φορά από το πρωί. Ο Νόα από την αρχή ξεκαθάρισε ότι ήθελε κάτι πιο πρόχειρο αλλά αυτή δε συμφωνούσε.
«Μα είσαι σαν ζόμπι. Τι θες να αποδείξεις; Θα τελειώσω εγώ» προθυμοποιήθηκε. Η Λέξι αναρωτήθηκε αν το εννοούσε ή αν απλώς ήθελε να φανεί ότι εκείνος είναι πιο δραστήριος και πιο αποτελεσματικός. Πάνω από το πτώμα της. Αυτός ήταν ικανός να στείλει το χρονοδιάγραμμα σαν δικό του έργο.
«Σε μισή ώρα τελειώνω» του είπε επίμονα. Οι αριθμοί χόρευαν μπροστά της. Ήταν πολύ κουρασμένη.
«Θα σε περιμένει ο φιλαράκος σου. Δε σε νοιάζει;» της είπε τελικά. Η Λέξι τον κοίταξε. Σταύρωσε τα χέρια του στο στήθος και της χάρισε ένα ειρωνικό χαμόγελο.
«Έχω κλειδιά» τον αποστόμωσε.
«Είναι σοβαρό το πράγμα δηλαδή…» σφύριξε επιδοκιμαστικά.
«Είναι φίλος μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να σου τα λέω όλα δέκα φορές. Άλλωστε τι σε νοιάζει εσένα ποιος και τι μου είναι ο Μπιλ;» στράφηκε ξανά στην οθόνη της. Ένας ξένος. Απέναντί της στεκόταν ένας ξένος. Έπρεπε να το επαναλαμβάνει από μέσα της. Δεν τον είχε ποτέ. Δεν ωφελούσε να χάνει την αυτοκυριαρχία της. Ήταν ένα τίποτα για εκείνον. Ήταν ξεκάθαρο και τότε και πολύ περισσότερο τώρα.
«Ξέρει ότι έχεις αδερφό;» τη ρώτησε χαιρέκακα. Ήξερε πόσο μισούσε τη λέξη.
«Ναι, φυσικά» τον αιφνιδίασε χαμογελαστή. Ο Μπιλ δεν ήξερε λεπτομέρειες. Μόνο ότι είχαν συγκατοικήσει κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, μέχρι ο Νόα να φύγει για το κολλέγιο και εκείνη να πάει στον Καναδά, στον πατέρα της, μέχρι να φύγει με τη σειρά της για το κολλέγιο.
Είδε το σοκ στα μάτια του. Ήταν πάντα σκούρα μπλε, αλλά τώρα έμοιαζαν μαύρα. Τρεμόπαιξε τις βλεφαρίδες του.
«Θέλει να σε γνωρίσει» συνέχισε να τον σοκάρει, χαμογελώντας του πλατιά. Εκείνος ρουθούνισε λιγάκι.
«Πες μου» τη είπε με φωνή λίγο πιο μπάσα από όσο συνήθως και πλησίασε αργά το γραφείο της. Η Λέξι έκανε πίσω την καρέκλα της αλλά εκείνος πλησίασε κι άλλο. Κάθισε με το ένα πόδι στο γραφείο και δάγκωσε το κάτω χείλος του απορροφημένος στις σκέψεις του λες και δεν ήξερε πώς να συνεχίσει.
«Τι θες να σου πω;» ρώτησε εκείνη νευρικά, προσπαθώντας να μην κοιτάει το στόμα του. Το γόνατό της ακουμπούσε το πόδι του. Ήταν πολύ κοντά του και δεν ένιωθε ασφαλής. Δεν ένιωθε άνετα. Είχε βάλει τέλος σε όλες τις σκέψεις που έκανε για εκείνον. Όλα τα ατελείωτα «αν» και «μήπως» που τη βασάνιζαν. Όλα τα σενάρια που έκανε με το μυαλό της για το πώς θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα. Ήταν σίγουρη ότι δε θα τον ξανάβλεπε αλλά η μοίρα των έφερε κοντά της πάλι. Επίπονα κοντά της. Ποτέ δεν περίμενε ότι θα τον ακουμπούσε ξανά, έστω κι έτσι, ότι θα μύριζε το άρωμά του και θα ένιωθε όπως τότε.
«Αναρωτιέμαι αν ο φίλος σου ξέρει για εμάς» της είπε και η Λέξι μισάνοιξε το στόμα από το σοκ. Συνήλθε γρήγορα αλλά η καρδιά της κόντευε να σπάσει.
«Δεν καταλαβαίνω τι λες. Ο Μπιλ είναι φίλος μου και δε χρειάζεται να…».
«Ξέρει μέχρι πού φτάσανε οι σχέσεις μας;» συνέχισε να την πυροβολεί ανελέητα. «Ξέρει το μυστικό μας;».

Η Λέξι δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει το κύμα αναμνήσεων. Ένιωσε ζαλάδα. Ασφυκτιούσε εκεί μέσα. Σηκώθηκε απότομα και έκανε να φύγει από το δωμάτιο αλλά την έπιασε γερά από τον καρπό και τη σταμάτησε.
«Μείνε προσηλωμένη στο πρότζεκτ και άσε στην άκρη τους γκόμενους» της είπε με οξύ τόνο.
«Ασε με» ούρλιαξε εκείνη αλλά δεν την άφησε.
«Αλλιώς θα μάθουν όλοι για εμάς» συνέχισε αμείλικτος.
«Με απειλείς;» τον ρώτησε τελικά, με σφιγμένα δόντια. Τα έσφιγγε τον καρπό και ταυτόχρονα προσπαθούσε να απαγκιστρωθεί αλλά απολάμβανε και το άγγιγμα. Ήταν τρελή.
«Δες το σαν φιλική συμβουλή» της χαμογέλασε ξερά.

«Αντε πνίξου» του είπε και με μια βίαιη κίνηση απελευθέρωσε το χέρι της, πήρε την τσάντα της και βγήκε από το γραφείο.

6 σχόλια:

 1. Τι να εχει γινει με αυτους τους δυο στο παρελθον..λετε να ηταν ο πρωτος της?
  Γωγω Τσιαμπουρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. χα.... το ηξερα οτι ειχαν καποια σχεση μεταξυ τους στην εφηβεια τους!!! Ειχαν προχωρησει!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αναρωτιέμαι ποια θα βάλεις για πρωταγωνίστρια της σειράς...ο πρωταγωνιστής πάντως τέλειος και αυτό το κεφάλαιο ακόμα καλύτερο -Πετρίτσα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ναι το ήξερα, δεν μπορεί τόσα χρόνια που συγκατικουσαν στο ίδιο σπίτι να μην είχε γινει κάτι μεταξύ τους .... Έτσι ρε Νόα !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Συγγραφεα μας τι λες για την Keira Knightley για πρωταγωνιστρια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή