Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016

κεφάλαιο 76-μπουμ μπαμ!

Ένα κλάσμα δευτερολέπτου μόνο. Ένα φευγαλέο πετάρισμα των βλεφαρίδων, μια βαθιά ανάσα και μετά ένα παγερό χαμόγελο. Ένα πειστικό χαμόγελο μιας γυναίκας εκπαιδευμένης να λέει ψέματα για χάρη του αφεντικού της. Ψέματα για να τον σώσει από φορτικές πρώην, γυναίκες που δεν κατάλαβαν ότι ήταν για ένα βράδυ.
«Ο κύριος Χάρινγκτον έκλεισε μόνος του τα εισιτήριά του» ήταν το μόνο που της είπε η δεσποινίς Φούλαμ, η εντυπωσιακή γραμματέας του Φίλιπ. Ήταν πάντα στις επάλξεις, πιστή συνεργάτιδά του, άγρυπνη φρουρός και προστάτιδα των συμφερόντων του.
«Μάλιστα» χαμογέλασε η Σοφία και κάθισε στην καρέκλα απέναντι από την κοπέλα.  Η δεσποινίς Φούλαμ έδειξε αιφνιδιασμένη αλλά το έκρυψε κι αυτό τεχνηέντως.
«Απλώς, καταλαβαίνετε…» είπε ήρεμα η Σοφία. «Ήθελα να του κάνω έκπληξη και θέλω να ξέρω πού μένει» επέμεινε. Δε θα της έλεγε. Ήταν σίγουρη. Αλλά έπρεπε να το προσπαθήσει.
«Μα ο κύριος επιστρέφει σε δύο μέρες» είπε η κοπέλα ευγενικά και στράφηκε στον υπολογιστή της. Η οπτική επαφή είχε μειωθεί ύποπτα εκ μέρους της.
«Έλεγα να τον δελεάσω να μείνουμε λίγο εκεί» είπε η Σοφία χαμογελαστή. Από μέσα της κόντευε να σκάσει όμως. Ο Φίλιπ ακουγόταν κουρασμένος στο τηλέφωνο και συνέχιζε να μην της λέει πολλά στα σύντομα τηλεφωνήματά τους. Μόνο ότι του έλειπε και ένα σωρό τρυφερά λόγια. Τίποτα όμως για τη δουλειά του ή για το πώς περνούσε εκεί. Η απόφαση να κάνει έφοδο στο γραφείο του ήξερε ότι δεν την τιμούσε αλλά δεν άντεχε άλλο να αμφιβάλει. Τα κορίτσια δεν ήξεραν τίποτα. Δε θα συμφωνούσαν μαζί της αλλά εκείνη θα έπαιρνε την τελική επιλογή. Δική της ήταν η ζωή.
«Θέλετε να τον καλέσω να μιλήσετε; Είμαι σίγουρη ότι εκείνος μπορεί να σας πει πού είναι» είπε η κοπέλα μετά από μερικά δευτερόλεπτα. Σήκωσε και το ακουστικό αλλά η Σοφία τη διέκοψε με μια χειρονομία.
«Όχι, όχι, θέλω να είναι έκπληξη. Από εσάς θέλω απλά τη διεύθυνση του ξενοδοχείου» επιχείρησε ξανά. Η δεσποινίς Φούλαμ χαμογέλασε ξερά.
«Μα σας είπα ότι τα έκλεισε μόνος του και τα εισιτήρια και τη διαμονή» επέμεινε.
«Μου λέτε ότι ο διευθυντής μιας αυτοκρατορίας κλείνει μόνος του τα εισιτήρια και τη διαμονή του;» είπε συγκρατημένα η Σοφία, αφήνοντας ένα αδιόρατο πέπλο ειρωνείας. Η δεσποινίς Φούλαμ δεν έφταιγε εν προκειμένω, αλλά κάπου ήθελε να ξεσπάσει. Θα είχε μάλλον οδηγίες να τον καλύψει αλλά κα λίγη γυναικεία αλληλεγγύη δεν έβλαπτε.
«Είναι λίγο αυτόνομος ο κύριος» χαμογέλασε γλυκά εκείνη. Σιγά, σκέφτηκε η Σοφία από μέσα της. Αποκλείεται να συνέβη αυτό. Ποιος το κάνει αυτό;
«Ε ωραία λοιπόν» αποφάσισε να βγάλει τον άσο από το μανίκι της. Είχε προσχεδιάσει τα πάντα πριν έρθει. «Ξέρω ότι ο Φίλιπ έχει πάει επανειλημμένες φορές στη Ρώμη το τελευταίο εξάμηνο. Πείτε μου πού μένει συνήθως».
«Δε μένει πάντα στο ίδιο ξενοδοχείο» απάντησε πολύ γρήγορα η δεσποινίς Φούλαμ.
«Μα δεν είναι μη παραγωγικό να αλλάζει ξενοδοχείο κάθε φορά; Σίγουρα θα προτιμάει κάτι κοντά στα γραφεία της άλλης εταιρείας» είπε η Σοφία θριαμβευτικά. Πρώτη φορά ένιωθε έτσι. Τον είχε τσακώσει. Το μυαλό της είχε ξεπεράσει το δικό του. Αλλά δεν χαιρόταν. Το αντίθετο.
Σηκώθηκε όρθια απότομα και κοίταξε την κοπέλα.
«Λυπάμαι αν σας έφερα σε δύσκολη θέση» είπε ειλικρινά. «Δεν περίμενα να πάρω απαντήσεις σήμερα. Η μη απάντησή σας όμως είναι η μεγαλύτερη απάντηση» είπε πικρά και έκανε να φύγει.
«Δεσποινίς Κολτ, σας παρακαλώ, εγώ δεν…» ψέλλισε και κατέβασε το κεφάλι παραιτημένη. Η Σοφία ξεφύσησε.
«Δεν πειράζει» της είπε καθησυχαστικά. «Δε θα μάθει κανείς τίποτα».
«Ο κύριος Χάρινγκτον είναι πολύ καλός και…»
«Μη» είπε απότομα η Σοφία και σήκωσε την παλάμη της. «Αυτό είναι ανάμεσα σε εμένα και σε εκείνον».

Κατέβηκε από τον 15ο όροφο με τα πόδια στο ισόγειο. Όταν έφτασε στο λόμπι οι μηροί της έτρεμαν. Δε σκεφτόταν καθαρά και ήξερε ότι αργότερα θα το μετάνιωνε αλλά τα χέρια της μόνα τους έβγαλαν το κινητό από το παλτό της. Μόνα τους κάλεσαν τον αριθμό του.
«Μωρό μου» απάντησε εκείνος μετά από πέντε χτυπήματα. Πρώτη φορά που δεν ανατρίχιαζε ακούγοντας τη φωνή του.
«Πού είσαι;» τον ρώτησε χωρίς περιστροφές. Εκείνος γέλασε.
«Στο γραφείο».
«Στη Ρώμη;»
«Μα φυσικά, ναι. Γιατί ρωτάς;» σοβαρεύτηκε ξαφνικά.
«Σε ρωτάω για τελευταία φορά» καθάρισε τη φωνή της. «Είσαι στη Ρώμη;».
Σιωπή. Μόνο σιωπή. Τον άκουγε να αναπνέει αλλά δεν απαντούσε. Απάντα, διάολε. Πες το κι αν είναι ψέμα.
«Είσαι μόνος;» τον ρώτησε. Το μαχαίρι είχε χωθεί στην καρδιά της. Τώρα το στριφογύριζε με μανία αλλά έπρεπε να το κάνει αν ήθελε στο μέλλον να γιατρευτεί.
«Σοφία, άκουσέ με, ήθελα να σου το πω από κοντά, αλλά…».
«Πάψε» τον διέκοψε και σήκωσε τον τόνο της φωνής της τόσο που όλοι γύρισαν και την κοίταξαν με περιέργεια. «Είσαι μόνος;» επέμεινε.
Σιωπή. Πάλι σιωπή.
«Δεν είναι αυτό που φαντάζεσαι, άσε με να γυρίσω και θα σου εξηγήσω» ξεκίνησε να της λέει αλλά τον διέκοψε και πάλι.
«Μου λες ψέματα τόσες μέρες. Πιστεύεις ότι θα σε περιμένω να γυρίσεις για να μου πεις κι άλλα;» γέλασε πικρά. Εκείνος πέταξε μερικές βρισιές στον αέρα.
«Δεν είμαι με γυναίκα. Αυτό σκέφτεσαι;» της είπε αυστηρά.
«Γιατί να σε πιστέψω;» τον προκάλεσε.
«Γιατί δεν υπάρχει άλλη γυναίκα για μένα» της είπε κι αυτός δυνατά. Πόσο ήθελε να τον πιστέψει. Αλλά όχι. Όχι πάλι.
«Τάδε έφη ο Φίλιπ που είναι στη Ρώμη» τον ειρωνεύτηκε.
«Είναι κάτι που έπρεπε να κάνω πριν συνεχίσω μαζί σου» της είπε αινιγματικά. Πόσο μισούσε τις ασάφειες!
«Κοίτα να μην κολλήσεις τίποτα» του είπε σκληρά και του έκλεισε το τηλέφωνο.

Περπατώντας προς την πιάτσα ταξί το απενεργοποίησε. Ήξερε ότι θα τη βομβάρδιζε με υποσχέσεις και ψέματα. Όχι πια όμως.

Απόψε θα έβγαινε με τις φίλες της, θα έπινε και θα διασκέδαζε. Απόψε άρχιζε το υπόλοιπο της ζωής της. Και αυτή τη φορά ο Φίλιπ δε θα ήταν πρωταγωνιστής

3 σχόλια:

  1. Φοβαμαι οτι βγαζει γρηγορα συμπερασματα παλι !! Κ αυτη την φορα θα φταιει αυτη αμα τον χασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αμαν αυτη η Σοφια ρε παιδι μου αναβει φωτιες με το τιποτα..αλλα και ο Φιλιπ επρεπε να της ελεγε απ την αρχη τι παιζει..ισως να ειναι κατι με τις επιχειρησης που εχει με τον Αλεξ!
    Γωγω Τσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή