Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016

κεφάλαιο 72-τι λέτε; Να τους παντρέψω ή να τους ρίξω ένα ελαφρύ εμπόδιο;

72

Η Σοφία έτρωγε στην τραπεζαρία του πανεπιστημίου μια πολύχρωμη σαλάτα με σολομό όταν έλαβε ένα μήνυμα από τον Φίλιπ. Χαμογέλασε διαβάζοντάς το.
«Σιγά τα μέλια πια!» την πείραξε η Κατ. Η Σοφία απάντησε γρήγορα στο μήνυμα και το έβαλε στην τσέπη της.
«Τι πρόβλημα έχεις εσύ;» ρώτησε η Λόρα. «Εσύ να δεις πώς κάνεις με τον Λούκας!».
«Είναι η πρώτη φορά που βγαίνω με κάποιον τέσσερις συνεχόμενες φορές. Περισσότερο έκπληξη είναι παρά οτιδήποτε άλλο» είπε η Κατ αμυντικά.
«Έλα τώρα! Παραδέξου το ότι σου αρέσει» την προκάλεσε η Σοφία αλλά η Κατ αρκέστηκε σε μια άπρεπη χειρονομία. Η Λόρα γέλασε με την αυθάδεια της φίλης της και η Σοφία δεν επέμεινε. Ήταν δύσκολο να παραδέχεσαι ότι σου αρέσει κάποιος. Και αυτή το ήξερε καλά.

Η Σοφία και ο Φίλιπ είχαν γυρίσει πριν από ένα μήνα περίπου στη Βοστόνη και σχεδόν αμέσως άρχισαν να συγκατοικούν. Ήταν πολύ ευτυχισμένη μαζί του και όλα πήγαιναν περίφημα. Οι διακοπές στην Αγγλία τής έδωσαν την ευκαιρία να ξεκουραστεί. Είχε γυρίσει με καινούργιες ιδέες για την έρευνά της και είχε κέφι για δουλειά. Όλοι είχαν προσέξει το πόσο είχε αλλάξει.

«Ο Πίτερ και ο Τζόναθαν θα κάνουν πάρτι» είπε η Λόρα. «Θα πάμε;»
«Ναι, φυσικά. Αλλά πρέπει να πάμε να ψωνίσουμε τίποτα. Τι θα βάλουμε;» αναρωτήθηκε η Σοφία. «Α! Και πρέπει να πάω και κομμωτήριο να κόψω τα μαλλιά μου και να κάνω μανικιούρ. Δείτε χέρια. Χάλια είναι» τέντωσε τις παλάμες της.
«Δε θα συνηθίσω  ποτέ τον καινούργιο εαυτό σου» είπε η Λόρα κοιτώντας την προσεκτικά ενώ ένα χαμόγελο άνθιζε στα χείλη της. «Χαίρομαι πολύ που είσαι πιο κοινωνική, που ψωνίζεις ρούχα και προσέχεις την εμφάνισή σου».
«Κορίτσι είμαι κι εγώ» είπε ήσυχα ο Σοφία. «Έχασα για λίγο το δρόμο μου αλλά τον ξαναβρήκα».
«Ο Φίλιπ τι κάνει;» ρώτησε η Κατ, αλλάζοντας θέμα. Η Κατ λάτρευε τον Φίλιπ. Το ίδιο και η Λόρα. «Πώς είναι το στομάχι του;» αναφέρθηκε σε ένα βράδυ πριν από μερικές μέρες που ο Φίλιπ ένιωσε κάποια ενόχληση ενώ έτρωγαν όλοι μαζί σε ένα ιταλικό εστιατόριο.
«Αφού δεν προσέχει καθόλου με το έλκος του» παραπονέθηκε η Σοφία. «Τρώει απρόσεκτα και δουλεύει πολύ».
«Άκου την, άκου την» είπε η Λόρα στην Κατ με νόημα. «Μιλάει ήδη σαν…κυρία Χάρινγκτον!».
«Ούτε καν!» αντέδρασε η Σοφία.
«Τι; Δηλαδή δε σου έχει περάσει από το μυαλό;» την αιφνιδίασε η Κατ. «Όταν ερχόμαστε σπίτι του, μάλλον σπίτι σας αν θέλω να είμαι ακριβής, φέρεται λες και όλα είναι και δικά σου. Μέσα σε ένα μήνα κυκλοφορείτε παντού δημόσια, κοσμείτε όλα τα περιοδικά, το ξέρει όλος ο κόσμος. Μένεις εκεί, ο Φίλιπ μού είπε ότι σκέφτεστε να αγοράσετε ένα σκυλάκι, τον λατρεύεις και σε λατρεύει. Οικονομικό θέμα δεν υπάρχει. Τι εμπόδιο υπάρχει;» κατέληξε θριαμβευτικά, αλλά η Σοφία ένιωθε τη γλώσσα της κολλημένη στο στόμα της. Δεν ήξερε τι να απαντήσει. Το είχε σκεφτεί, ναι, παρόλο που ήξερε ότι ήταν νωρίς. Και ο Φίλιπ έδειχνε όντως να είναι 100% μέσα στη σχέση. Την πρόσεχε, τη φρόντιζε και προλάβαινε κάθε επιθυμία της. Αυτή τη φορά η σχέση τους ήταν πιο ώριμη, πιο μεστή. Ήξεραν και οι δύο πιο καλά τι είχαν ανάγκη και συζητούσαν πολύ πριν από οποιαδήποτε απόφαση. Το μόνο σύννεφο που σκίαζε την απόλυτη ευτυχία ήταν ότι ο πατέρας και ο αδερφός της είχαν λιγοστέψει τα τηλεφωνήματά τους προς εκείνη, δείχνοντας έτσι ότι διαφωνούν με την επιλογή της. Αυτό που δεν καταλάβαιναν φυσικά ήταν ότι με το να μην της τηλεφωνούν της αποδείκνυαν περίτρανα ότι δεν ενδιαφέρονταν αρκετά. Πιο πολύ τους ένοιαζε να κάνει αυτό που ήθελαν παρά να δουν αν είναι καλά.
«Δεν νομίζετε ότι είναι λίγο νωρίς; Η συγκατοίκηση από μόνη της είναι μεγάλο βήμα» είπε σοβαρά η Σοφία πιο πολύ για να κλείσει τη συζήτηση, αλλά δε στάθηκε τυχερή. Δεν τις είχε πείσει παρόλο που ίσχυαν όλα όσα έλεγε. Ήταν δύσκολο βήμα η συγκατοίκηση. Φυσικά δεν χρειαζόταν να ξέρουν ότι το να ζεις με τον Φίλιπ ήταν ένα όνειρο. Ήταν παραχωρητικός, ήρεμος και πολύ τακτικός με τα πράγματά του. Ήταν ο τέλειος συγκάτοικος.
«Εγώ λέω να το επισπεύσετε. Αν αγαπιέστε πρέπει να το επισημοποιήσετε» είπε η Λόρα.
«Πολύ αναχρονιστικές ιδέες έχεις» γέλασε η Σοφία. Τον αγαπούσε. Δεν του το είχε πει φυσικά. Ούτε κι εκείνος. Αλλά δεν είχε σημασία να ακούσει τη λέξη όταν όλες του οι πράξεις ούρλιαζαν πόσο πολύ τον ένοιαζε να είναι κοντά του.
«Είμαι από την Οκλαχόμα, κορίτσι» γέλασε η Λόρα. «Όλα καλά και ωραία, αλλά πάνω από όλα το αμερικάνικο όνειρο. Σπίτι και παιδιά πριν τα 30!».

Τα κορίτσια γέλασαν με την ψυχή τους και αφού τέλειωσαν το φαγητό τους επέστρεψαν στη δουλειά τους. Η Σοφία φόρεσε την ρόμπα της και κοίταξε μια τελευταία φορά την οθόνη του κινητού της. Ο Φίλιπ της είχε στείλει ότι τη σκεφτόταν και ότι ανυπομονούσε να γυρίσει σπίτι. Το ίδιο ένιωθε κι αυτή. Του έστειλε μια καρδούλα.

Είχε την ανάγκη να του πει ότι τον αγαπάει. Ήθελε να το ξέρει. Αλλά ο εγωισμός της την απέτρεπε από το να το κάνει πρώτη. Καμιά φορά φοβόταν ότι θα της ξεφύγει. Δεν την πείραζε που ο Φίλιπ δεν της το είχε πει ακόμα. ‘Η τουλάχιστον έτσι νόμιζε. Καμιά φορά όταν την κοιτούσε επίμονα ή όταν ήταν μαζί στο κρεβάτι περίμενε ότι θα της το πει. Εκείνη τον αγαπούσε πολύ και δεν τρελαινόταν με την ιδέα ότι εκείνος δεν ήθελε ακόμα να το εκφράσει. Όνειρα για γάμο φυσικά και είχε κάνει αλλά προτιμούσε να είναι πιο προσγειωμένη. Ήταν ακόμα νωρίς. Αυτό επαναλάμβανε στον εαυτό της.


«Σοφία, συγκεντρώσου» μονολόγησε και έσκυψε πάνω από το μικροσκόπιό της. Ήταν δωρεά του ιδρύματος Χάρινγτον φυσικά. Δέκα παρόμοια για όλο το τμήμα. «Έχεις τα πάντα. Τι παραπάνω θες;»

17 σχόλια:

 1. Να βαλεις ενα εμποδιακι!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Με τιποτα. Θελουμε γαμο και βαφτισια ταυτόχρονα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ενα εμποδιακι ειναι οτι πρεπει αγαπημενη μου συγγραφεα:) χ
  Γωγω Τσ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Ενα μικρο εμποδιακι να του βαλεις αλλα μικρο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγώ πιστεύω οτι είναι νωρίς για γάμο!!! Θέλουν μερικά εμπόδια για να δοκιμαστεί και να οριμάσει η σχέση τους!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πιστεύω πως πρέπει να ζήσουν έντονο ερωτικο πάθος και επισοδειο ΖΗΛΕΙΑΣ υπέρ του κοριτσιού μας !τελικα ο Φίλιπ να ζητήσει βοήθεια απο τον Αλεξ κι εκείνος να τον βοηθήσει να στήσουν το σκηνικό για την τέλεια πρόταση

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Συμφωνώ! Αυτό με τη ζήλια, ωραία ζήλια, θα ήταν υπέροχο..

   Διαγραφή
 7. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πολυ ωραια ιδεα reina

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Εγω λέω ενα μικρό εμπόδιο, αλλα στο τελος να τα καταφέρουν !!! Ενα εμπόδιο για να δοκιμαστεί η σχέση τους αλλα και η σχέση της Σοφίας με τους δικούς της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ο,τι σου ρθει!!Ετσι κι αλλιως παντα μας ικανοποιεις εν τελει!!Ασχετο!Εβλεπα χθες ξανα το black swan και σκεφτομουν συνειρμικα οτι ενα διδυμο απαιτητικου καθηγητη που pushαρει συνεχως τη φιλοδοξη χορευτρια,ειναι πολυ ερωτικο!Ξερω οτι εχεις γραψει κατι αντιστοιχο για καθηγητη-μαθητρια,αλλα εκτος του οτι αδυναμιες ειναι αυτες,μπορει να ειναι κι εντελως διαφορετικο...!Επισης καποια στιγμη θα ηθελα να διαβασω καποια κλασσικη στορια απο τα χερακια σου,αν σου αρεσει το ειδος!!Εισαι ταλεντο!!!!!!!

   Διαγραφή
  2. Σορυ,αλλα το παραπανω ηταν απλα σχολιο κι οχι απαντηση σε αλλο σχολιο.Απλως πατησα λαθος πεδιο.

   Διαγραφή
 10. Θα ηθελα να δω τον Φιλιπ αντιμετωπο με τον πατερα της σοφιας πρεπει να κλεισει και αυτο το κεφαλαιο δεν γινεται να τους αποφευγουν συνεχεια..
  ΒΙΚΤΩΡΙΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σωστό!! Ίσως με αφορμή κάποιο παλιό γεγονός που εκθέτει τον μπαμπά της.... αλλά μπορεί και όχι, γιατί μετά θα κάνει μούτρα στον φίλιπ επειδή δεν της το είπε.. όπως νομίζεις αγαπημένη μας συγγραφέα!

   Διαγραφή