Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015

κεφάλαιο 44-3 μπουρίτος με λαχανικά και μοσχάρι. Και πολύ τσίλι.

44

«Να παραγγείλουμε κάτι;» πρότεινε ο Φίλιπ και η Κατ συμφώνησε. Η Σοφία κοιτούσε τη ζωή της σαν εξωτερικός παρατηρητής, όπως όταν βλέπεις ένα όνειρο και δεν μπορείς να αντιδράσεις. Βρισκόταν ξαπλωμένη στον καναπέ της, κουκουλωμένη με μια κουβέρτα και έβλεπε τριγύρω της τον Φίλιπ και την Κατ να πηγαινοέρχονται. Η Κατ είχε περάσει το προηγούμενο βράδυ μαζί της για να σιγουρευτεί ότι δε θα ένιωθε κάποια αδιαθεσία. Αν ήταν δική της ιδέα ή του Φίλιπ, δε ήξερε. Χρειαζόταν λίγη ησυχία και ηρεμία και αυτοί οι δυο κόντευαν να την τρελάνουν. Ευτυχώς ο Φίλιπ έλειψε όλο το πρωί σήμερα και το απόγευμα, για να διευθετήσει μερικές επαγγελματικές υποχρεώσεις. Αλλά στις οκτώ το βράδυ ήρθε γεμάτος ενέργεια. Και μια πεντανόστιμη τάρτα με μήλα.

«Τι να παραγγείλουμε όμως;» ρώτησε η Κατ κοιτώντας μερικά φυλλάδια στο τραπεζάκι της Σοφία.
«Μεξικάνικο!» είπε με ενθουσιασμό ο Φίλιπ. Η Σοφία αναρωτήθηκε αν η Κριστίνα ήξερε πού ήταν. Τι σόι αρραβώνας ήταν αυτός; Πόσο φιλελεύθερη ήταν η άλλη γυναίκα;
«Έχεις έλκος και θες μεξικάνικο;» είπε ξερά η Σοφία χωρίς να τον κοιτάει. Φορούσε ένα πράσινο φούτερ και τζιν. Του πήγαινε φοβερά το πιο σπορ ντύσιμο. Αν και έδειχνε κουρασμένος, ήταν μοναδικά όμορφος. Η Κατ τής έκανε συνεχώς νοήματα πίσω από την πλάτη του. Το βράδυ είχαν πιάσει ψιλή κουβέντα πριν κοιμηθούν και της είπε ότι της έκανε εντύπωση το πόσο τρυφερός ήταν μαζί της αλλά και ότι δεν μπορούσε να τον κοιτάζει γιατί ήταν τόσο κούκλος. Ευτυχώς η Σοφία δεν ένιωθε μόνη σε αυτό.
«Αλήθεια;» είπε εκείνος λίγο αυστηρά. «Είσαι σε θέση να μου ασκείς κριτική;» την κατακεραύνωσε.
«Για χιλιοστή φορά, οι καταδύσεις είναι ασφαλείς, αρκεί να λαμβάνεις προφυλάξεις» του είπε ήρεμα.
«Κι όμως. Κόντεψες να πνίγεις» επανέλαβε κι εκείνος εξίσου ήρεμα. Η Κατ συνέχιζε να διαλέγει φαγητό αγνοώντας την ένταση, η οποία είχε σχεδόν παγιωθεί ανάμεσά τους.
«Για να σώσω έναν άνθρωπο» του θύμισε. «Όχι για να φάω τσίλι κον κάρνε» ειρωνεύτηκε.
«Είσαι απαράδεκτη και γλωσσού» της είπε προσπαθώντας να συγκρατήσει το γέλιο του. Τον είχε αποστομώσει. Όχι για πολύ όμως. Ποτέ δεν κρατούσε πολύ. «Θα σου την κόψω τη γλωσσίτσα όμως» χαμογέλασε σατανικά. Η Σοφία έκανε μια γκριμάτσα αποδοκιμασίας.
«Να δούμε και καμιά ταινία» πρότεινε η Κατ. Η Σοφία ξεφύσησε.
«Θα βάλουμε και πιτζάμες και θα παίξουμε μαξιλαροπόλεμο; Τι στο καλό; Πιτζάμα πάρτι κάνουμε;» είπε βαριεστημένα. Ένιωθε φοβερά άβολα τόσο κοντά στον Φίλιπ. Είχε εισβάλει στη ζωή της πάλι και τον έβλεπε να περιφέρεται στο διαμέρισμά της λες και ήταν το σπίτι του. Διάολε, είχε αρχίσει να τον φαντάζεται εκεί. Να μένει μαζί της, να κοιμάται πλάι της. Να πλένει την κούπα του και να διαβάζει την εφημερίδα του.
«Είσαι τόσο ξενέρωτη» της πέταξε η Κατ και συνέχισε να διαλέγει φυλλάδια. «Εύρηκα» είπα και τους έδειξε ένα μεξικάνικο.
«Δεν είμαι ξενέρωτη και ο Φίλιπ δεν πρέπει να φάει μεξικάνικο» επέμεινε η Σοφία.
«Θα φάω ό,τι θέλω. Δεν είσαι μάνα μου» θύμωσε εκείνος.

Η Σοφία δεν απάντησε. Η Κατ παρήγγειλε για όλους και εκείνος βολεύτηκε σε μια πολυθρόνα δίπλα στον καναπέ. Ήπιε λίγο από το κρασί του και χάζεψε το κανάλι που έπαιζε στην τηλεόραση. Η Σοφία είδε την Κατ να διστάζει.
«Κάτσε» της είπε ήρεμα. Ήταν προφανές ότι η Κατ δεν ήξερε πού να κάτσει. Της έδειξε τον καναπέ. Μπορούσε να κάτσει στην άλλη άκρη. Η Σοφία θα μάζευε τα πόδια της.
«Μόλις φάμε θα γυρίσω σπίτι» είπε η Κατ σχεδόν απολογητικά. Η Σοφία χαμογέλασε.
«Δόξα τω Θεώ. Να πας κι εσύ να ξεκουραστείς. Δε χρειάζομαι άλλη βοήθεια. Θα μιλήσουμε αύριο στο πανεπιστήμιο» είπε η Σοφία.
«Ούτε να το σκέφτεσαι» άκουσε τη βραχνή φωνή του δίπλα της, κοφτή και παγερή σαν κοφτερή λάμα.
«Τι να μην σκέφτομαι;» τον ρώτησε μπερδεμένη.
«Θα κάτσεις μία βδομάδα να ξεκουραστείς και μετά θα γυρίσεις» της είπε αυστηρά.
«Εκανα τόσο κόπο για να απομονώσω τον οργανισμό. Ανυπομονώ να τον παρατηρήσω. Τι στο καλό μου λες; Και ποιος νομιζεις ότι είσαι;» αντέδρασε η Σοφία.
«Καλό είναι να ξεκουραστείς. Το είπε και ο γιατρός» επενέβη η Κατ. Η Σοφία δεν την κοίταξε καν.

«Δε με νοιάζει τι είπε ο γιατρός. Ξέρετε τι διακυβεύεται;» τους ρώτησε αγανακτισμένη. Ολόκληρη η έρευνά της ήταν στο χείλος του γκρεμού.
«Η υγεία σου» της είπε ξερά ο Φίλιπ. «Και αυτό είναι το μόνο που μας νοιάζει».
«Εγώ θα πάω στο πανεπιστήμιο και λέγε ό,τι θες».
«Θα πας πάνω από το πτώμα μου».
«Δεν μπορείς να μου το απαγορέψεις»
«Μπορώ να μείνω εδώ και να μη σε αφήσω να φύγεις το πρωί» της είπε και γύρισαν και οι δύο κοπέλες και τον κοίταξαν μπερδεμένες.
«Μα εσύ…πώς…» ψέλλισε απλά η Σοφία.
«Μη με εκνευρίζεις άλλο. Συνεργάσου. Αρκετή υπομονή έχω κάνω. Κόντεψα να τρελαθώ με αυτό που πήγες και έκανες. Μη συνεχίσεις να με προκαλείς. Θα κάνω πράγματα που δεν έχεις φανταστεί».
«Δεν νομίζεις ότι είναι λίγο υποκριτικό το ενδιαφέρον σου;» τον αντιμετώπισε κατά μέτωπο αγνοώντας την παρουσία της φίλης της.
«Εγώ ίσως να σας αφήσω μόνους…» ψέλλισε η Κατ και έκανε να σηκωθεί, αλλά ο Φίλιπ έκανε μια απότομη χειρονομία.
«Κάτσε» τη διέταξε. «Θα φάμε και θα δούμε ταινία όπως κανονίσαμε».
«Μήπως θέλετε να μείνετε μόνοι…» ψέλλισε ξανά και η Σοφία ντράπηκε τόσο που τα μάγουλά της κοκκίνισαν.
«Θέλουμε» είπε απότομα ο Φίλιπ κοιτώντας τη Σοφία στα μάτια αν και απευθυνόταν στην Κατ. «Αλλά δεν πρέπει».
«Δε θέλουμε» τον διόρθωσε η Σοφία. Εκείνος χαμογέλασε περιπαικτικά.
«Θέλουμε» επέμεινε εκείνος.
«Αλήθεια…» καθάρισε τη φωνή της η Κατ, η οποία απολάμβανε την αντιπαράθεση. «Τι δώρο να φέρουμε για τον αρραβώνα; Ένα σερβίτσιο ή ένα βάζο;» του είπε, θυμίζοντάς του το λόγο που υπήρχε η απόσταση μεταξύ τους. Εκείνος έκανε μια γκριμάτσα και ξεφύσησε.
«Ο,τι έχετε ευχαρίστηση» απάντησε εκείνος.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει» είπε η Σοφία. Την πονούσε η ιδέα ότι σε λίγες μέρες θα έπρεπε να το ζήσει αυτό, αλλά θα το έκανε. Προς το παρόν δεν ήθελε να το συζητάει. «Ας βάλουμε καμιά ταινία μήπως και τελειώσει αυτό το μαρτύριο».

7 σχόλια:

 1. νομιζω οτι ηρθε η ωρα ο Φιλιπ να ξεκαθαριση την κατασταση δεν γινετε αλλο αυτο να θελει την Σοφια κ ομως να συνεχη αυτον τον παραλογο αραβονα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν μας τα λέει καλά ο Φίλιπ τελευταία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Παιδιά 2 ερωτήσειςάσχετες με την ιστορία και η μια με την άλλη επίσης.
  1.Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια σελίδα ή κάτι τελοσπαντων μέσω του οποίου μπορείς να δεις ποιοι εργοδότες ζητάνε άτομα για πρακτική άσκηση;
  2. Εμ....όταν σε χωρίζει αυτός που αγαπάς και παρόλο που σε χώρισε τον θες ακόμα και ας είναι μπουμπουνας και δειλός και το ξέρεις αυτό από πρώτο χέρι, πως το αντιμετωπίζεις;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. για το πρωτο δεν ξερω να σου απαντησω αλλα για την δευτερη ερωτηση σου θα σου πω οτι αμα εισαι σιγουρη οτι σε αγαπαει και αυτο οπως εσυ τοτε εσυ κανεις τα παντα για να σε ακουση και του εξηγησεις οτι αμα δειλιαζει δεν θα ζηση ποτε πραγματικα !!!!

   Διαγραφή
  2. Για το αν με αγαπάει δεν είμαι σιγουρη. Δεν λέω έχω κάνει και εγω λάθη αλλά τα δικά μου λάθη δεν ήταν τίποτα μπροστά στα δικά του. Να επικοινωνήσω μαζι του δεν θελω....ψέματα θελω αλλά αν δεν ζητήσει αυτός μια συγγνώμη πρώτα εγω δεν του μιλάω. Ακούγεται εγωιστικό το ξερω αλλά μην νομίζεις πως δεν έχω προσπαθήσει να επικοινωνήσω μαζι του ( με αποτέλεσμα να τσακώθουμε) Εγω λέω πως μου χρωστάει μια συγγνώμη και εξηγήσεις για πολλά πράγματα και αυτός λέει πως δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη για τίποτα ούτε και εξηγήσεις μου χρωστάει. Ξεκίνησα να γράφω τι έιχε γίνει και με χώρισε αλλά βγήκε ένα κατεβατο...θα πρέπει να κάτσω και να εξηγώ πολλά πράγματα (όπως το γιατι είναι δειλος) και το τελευταίο που θελω είναι να κάθομαι και να σας κουράζω.....

   Διαγραφή
  3. κοιτα η αντρες ειναι περιεργα πλασμα μπορει αυτος να ειναι σιγουρος οτι δεν σου χρωσταει εξηγησης και ξαφνικα μια μερα μετα απο κατι που θα γινει να συνηδειτοποιηση ποσα λαθη εχει κανει μαζι σου......και να θελει να σου μιλησει.
   προσπαθει να μαθει με καποιο τροπο αμα σε αγαπαει ακομα γιατι αυτο ειναι το πιο σημαντικο ολα τα αλλα τα ξεπερνας σε μια σχεση.αλλα αμα δεν σε αγαπη ποια !καλυτερα να προχωρισει πιο κατω οσο δυσκολο και να ειναι και προσεξει να μην κανεις εσυ τα ιδια λαθη που εκανες τωρα

   Διαγραφή
 4. Από τα λάθη μου σίγουρα έχω μάθει πολλά. Καταρχάς σχέση από απόσταση δεν ξανακάνω γιατι είναι μεγάλο παλούκι. Επίσης με δειλούς δεν ξαναμπλεκω. Α! Και να μην πολύπιστεύω σε μεγάλες υποσχέσεις. Και οτι καλό θα ήταν να μην είμαι τόσο φωνάκλου και να μην λέω ψέματα ούτε καν αθώα και μικρά τόσοδουλικα....τελοσπαντων θα την βρω την άκρη μου....σε ευχαριστώ πάντως :-)

  ΑπάντησηΔιαγραφή