Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015

κεφάλαιο 41-και έστειλε ο Φίλιπ τα super puma

«Είμαι πολύ ανακουφισμένη που σε βλέπω καλά» είπε η Κατ και έδωσε ένα ηχηρό φιλί στο μάγουλο της Σοφία. Η Σοφία πονούσε ολόκληρη και προσπαθούσε μάταια να βάλει σε τάξη τις σκέψεις της. Είχε ξυπνήσει πριν από δέκα λεπτά και σχεδόν αυτόματα μπούκαραν στο δωμάτιό της ένα σωρό άτομα. Νοσοκόμες και γιατροί, η Κατ και η Λόρα. Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι είχε γίνει, οι νοσοκόμες τής έβαζαν θερμόμετρο και μετρούσαν τους παλμούς της, οι γιατροί έλεγχαν τις ενδείξεις στα μηχανήματα γύρω της και οι φίλες της μπλέκονταν στα πόδια τους παρά τις παρακλήσεις τους να εκκενώσουν το δωμάτιο.
«Μπορεί κάποιος να μου πει τι έγινε; Ξύπνησα σε ένα δωμάτιο νοσοκομείου που θυμίζει ανθοπωλείο» είπε κοιτώντας γύρω τις ένα σωρό ανθοδέσμες και μπαλόνια. «Τι μου συνέβη;» ρώτησε και ένιωσε κουρασμένη, απλά και μόνο επειδή μίλησε. Κάτι άσχημο πρέπει να είχε συμβεί. Θυμάται την κατάδυση. Είχε κινδυνεύσει η ζωή της;  Ενστικτωδώς κίνησε τα πόδια και τα χέρια της. Ωραία, δεν ήταν παράλυτη. Οι αισθήσεις της ήταν μια χαρά. Έβλεπε ένα φωτεινό πελώριο δωμάτιο, μύριζε αντισηπτικό νοσοκομείου και λευκά τριαντάφυλλα, άγγιζε απαλά φρεσκοσιδερωμένα σεντόνια, άκουγε ένα βουητό μέσα στο δωμάτιο από τα μηχανήματα και στο στόμα της είχε μια πικρή γεύση, μάλλον επειδή δεν είχε φάει.

«Εμ…» ψέλλισε η Κατ και η Σοφία της έγνεψε ανυπόμονα να συνεχίσει.
«Θέσατε τη ζωή σας σε κίνδυνο, δεσποινίς» είπε πολύ αυστηρά ο γιατρός στο πλάι της. Η Σοφία δεν απάντησε. Γύρισε και τον κοίταξε. Ήταν αρκετά νέος αλλά είχε γκρίζους κροτάφους. Ήταν πολύ συμπαθητικός. «Η ανάδυσή σας έγινε με ταχύτητα. Γιατί ήσασταν τόσο απρόσεκτη;» τη μάλωσε ενώ κοιτούσε τις κόρες της με ένα μικρό φακό.
«Δεν ήταν επιλογή της, κύριε» επενέβη η Λόρα. «Η Σοφία έσωσε έναν άνθρωπο. Δεν το έκανε επειδή βιαζόταν να ανέβει στην επιφάνεια για να δει τηλεόραση» συμπλήρωσε ξερά.
«Αν δε μεταφερόσασταν εδώ άμεσα θα είχατε πεθάνει» της είπε εκείνος απότομα και την κοίταξε. Ο άλλος γιατρός την κοίταξε εξίσου σοβαρά. «Δεν ξέρω ποιον πήγατε να σώσετε και αν άξιζε, αλλά σας λέω ότι θα πεθαίνατε. Έχουμε μια εξαιρετική μονάδα καταδυτικής ιατρικής με σύγχρονους θαλάμους αποσυμπίεσης και ιατρική φροντίδα. Καταλαβαίνετε πόσο τυχερή είστε που αναπνέετε αυτή τη στιγμή και με κοιτάτε με έκπληξη;» επέμενε ο νεαρός γιατρός.
«Δρ. Νίκολσον, να αλλάξω τον ορό;» ρώτησε μια νοσοκόμα ξαφνικά και ευτυχώς ο γιατρός απομακρύνθηκε λίγο από τη Σοφία και τη άφησε ήσυχη.
«Τι έγινε;» ρώτησε τη Λόρα. Η φίλη της χαμογέλασε γλυκά.
«Ανέβηκες απότομα. Όταν αναδύθηκες είχες λιποθυμήσει»
«Ναι, ναι…» είπε η Σοφία. «Θυμάμαι κάτι. Ο Βλαντιμίρ; Είναι καλά;» της ήρθε μια αναλαμπή.
«Ναι, ναι» τη διαβεβαίωσε η φίλη της και ανακουφίστηκε πραγματικά. «Έπαθε ένα καρδιακό επεισόδιο και πανικοβλήθηκε. Έχασε τον έλεγχο και άρχισε να αναδύεται. Προσπάθησες να τον σταματήσεις αλλά σε έσυρε γρήγορα πάνω. Μπήκατε στο θάλαμο αποσυμπίεσης του πλοίου αλλά…εμ…μεταφερθήκατε εδώ και οι δύο».
«Ο Βλαντιμίρ; Είναι εδώ;» ρώτησε η Σοφία. «Οι δικοί του; Πού είμαστε;»
«Είμαστε στο νοσοκομείο Σεντ Λούις στο Πόρτλαντ. Ο Βλαντιμίρ είναι στο διπλανό δωμάτιο και παίρνει εξιτήριο αύριο».
«Πόσες μέρες είμαστε εδώ;»
«Από χθες. Έκανες  θεραπεία με υπερβαρικό οξυγόνο και σου έδωσαν ηρεμιστικό για να κοιμηθείς πολλές ώρες. Είχες μερικά συμπτώματα της νόσου των δυτών και φοβηθήκαμε ότι θα υποφέρεις από μυϊκούς πόνους. Ευτυχώς αποφύγαμε τα χειρότερα».
«Υπερβάλλετε νομίζω. Όλα αυτά είναι μέσα στο παιχνίδι» είπε ανάλαφρα η Σοφία αλλά μέσα της ήξερε ότι είχε κινδυνεύσει πολύ. Τα χέρια της ήταν γεμάτα κοκκινίλες, χαρακτηριστικές της κατάστασης. Ήταν χαρούμενη όμως που ο Βλαντιμίρ είχε σωθεί.
«Ο Βλαντιμίρ ανυπομονεί να σε δει. Τα παιδιά του θέλουν να σε ευχαριστήσουν και η γυναίκα του κλαίει συνεχώς όταν αναφέρεται το όνομά σου» είπε η Κατ. «Σου άφησε αυτό το γλαστράκι πριν από δύο ώρες» έδειξε μια μικρή ορχιδέα. Όλα τα άλλα λουλούδια από ποιον ήταν;

Η Σοφία ένιωσε να νυστάζει πάλι. Οι γιατροί έφυγαν από το δωμάτιο. Το ίδιο και οι νοσοκόμες. Η Κατ πήγε να βρει κάτι να φάει και η Σοφία έμεινε μόνη με τη Λόρα.
«Νομίζω ότι δε χορταίνω ύπνο» είπε και χασμουρήθηκε. Η Λόρα της ίσιωσε τα σεντόνια.
«Εγώ θα μείνω το βράδυ. Η Κατ έμεινε χθες» είπε αποφασιστικά.
«Πώς είναι δυνατόν; Γυρίστε πίσω. Δεν είναι ανάγκη. Πώς ήρθατε μέχρι εδώ άλλωστε; Τόσα χιλιόμετρα;» ψέλλισε αδύναμα η Σοφία.
«Είσαι χαζή» είπε η Λόρα. «Τρομάξαμε τόσο πολύ ότι θα σε χάσουμε» συμπλήρωσε και η φωνή της ράγισε. Η Σοφία την κοίταξε συγκινημένη. Δεν μπορούσε να πιστέψει ακόμα πόσο την αγαπούσαν. Κι αυτή τόσα χρόνια τις απέφευγε.
«Μην ανησυχείς και δεν πάω πουθενά. Εγω ακόμα πολλά χρόνια για να σας ταλαιπωρώ» την τσίμπησε φιλικά.
«Αν δε σε δω σκυμμένη πάνω από το μικροσκόπιο δε θα ηρεμήσω» είπε σοβαρά η Λόρα. Έδειχνε ανήσυχη.
«Είμαι καλά. Έτσι δεν είναι;» ρώτησε η Σοφία ανήσυχη. Η Λόρα της έγνεψε καθησυχαστικά.
«Νομίζω ότι κινδύνευσες σοβαρά» είπε η Λόρα αργά. Η Σοφία πάγωσε. «Αλλά είχες ένα φύλακα-άγγελο».
«Τι εννοείς;» ρώτησε μπερδεμένη. Η Λόρα την κοίταξε για λίγο χωρίς να μιλάει.
«Ο Φίλιπ…» ξεκίνησε να λέει και σταμάτησε. Η Σοφία δεν ήξερε πώς θα συνέχιζε. Τον είχε σκεφτεί πολλές φορές. Υποπτευόταν ότι είχε εμπλακεί με κάποιον τρόπο στη μεταφορά της εκεί. «Μεταφερθήκατε με ελικόπτερο στο νοσοκομείο και ήταν τόσο αυστηρές οι εντολές του να λάβετε την καλύτερη δυνατή φροντίδα που νομίζω ότι τον φοβήθηκε ο θάνατος» είπε και γέλασε μηχανικά. Η Σοφία ακόμα δεν ήξερε τι να πει. Τα είχε κάνει όλα αυτά;
«Πώς το έμαθε;»
«Υποθέτω από το πλήρωμα. Είχε ζητήσει να ενημερώνεται για την πορεία της έρευνας».
«Ναι, είναι λάτρης της βιολογίας» ειρωνεύτηκε η Σοφία.
«Της βιολογίας ως επιστήμης, όχι» χαμογέλασε πονηρά η Λόρα. «Αλλά είχε  το νου του. Και μόλις έγινε το ατύχημα, μετά…τα ανέλαβε εκείνος όλα».
«Και πού είναι τώρα;» ρώτησε η Σοφία. Από μακριά τα είχε κάνει όλα; Μακρόθεν ενδιαφέρον; Να το βράσει. Αλλά από την άλλη δεν ήθελε και να τον δει. Ήταν ευάλωτη.

«Ήταν σε ένα ταξίδι στη Μέση Ανατολή. Έρχεται σε μερικές ώρες με το προσωπικό του τζετ» είπε η Λόρα. Η Σοφία ένιωσε ένα χείμαρρο αδημονίας να την πλημμυρίζει αλλά ο ύπνος ήταν πιο ισχυρός.

5 σχόλια:

 1. θα ακουσει ενα τετοιο τσαδιασμα απο τον φιλιπ που θα ειναι ολο δικο της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά σίγουρα θα τα ακούσει από τον Φίλιπ......
  Εγω με αυτό που είπε ο γιατρός "έμεινα"άκου δεν ξερω ποιον πήγατε να σώσετε και αν άξιζε....και να το λέει αυτό γιατρός.....μη χειρότερα..... :-/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Θελω να σου πω ενα μεγαλο μπραβο στγγραφεα μας που εχεις τοσες πολλες γνωσεις για τις καταδυσεις.Κανω και εγω συχνα καταδυσεις και χαρηκα ιδιαιτερα οταν διαβασα αυτο το κεφαλαιο που παρεπιπτοντος ειναι τελειο.
  Σε ευχαριστω που γεμιζεις τις ελευθερες μου ωρες��
  Γωγω Τσιαμπουρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γωγώ, σε ευχαριστώ πολύ! Δεν έχω ιδέα από καταδύσεις! Εκανα όμως πολλή έρευνα και κάτι έμαθα!
   Προσοχή εσύ! Να μην βουτάς ποτέ μόνη! φιλιααα

   Διαγραφή
 4. Χαχα ειδικα τωρα που διαβασα αυτο το κεφαλαιο σιγουρα ποτε ξανα μονη
  Γωγώ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή