Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2015

κεφάλαιο 34-κρυολουσία


Τις επόμενες δύο βδομάδες συνέβη κάτι πολύ παράξενο. Η Σοφία παρόλο που δεν είχε καμία όρεξη να ασχοληθεί με το χορό και ό,τι άλλη βλακεία είχε κατά νου ο Φίλιπ, πήγε και αγόρασε μια φόρμα και ειδικά παπούτσια. Και περίμενε να της τηλεφωνήσει. Δεν το έκανε όμως. Οι μέρες πέρασαν. Δύο, τέσσερις, οκτώ. Είχε αρχίσει να ανησυχεί μήπως είχε πάθει κάτι με την υγεία του πάλι αλλά δίσταζε να του τηλεφωνήσει για να μην του δώσει αέρα. Εντωμεταξύ είχε πολλή δουλειά στο εργαστήριο επειδή είχε αρχίσει να σημειώνει πρόοδο στην έρευνά της και είχε ενθουσιαστεί. Ο δρ Λόιντ τής επαναλάμβανε ότι αν δεν ξεκουραστεί λιγάκι θα πάθει υπερκόπωση αλλά από την άλλη της έδινε και έξτρα αρμοδιότητες όπως το να διορθώσει τα γραπτά και τις εργασίες 80 προπτυχιακών φοιτητών. Το αποτέλεσμα ήταν να βρίσκεται σχεδόν μονίμως σκυμμένη πάνω από το γραφείο της και να σκέφτεται εναλλάξ τα μιτοχόνδρια και τον Φίλιπ.

Σήκωσε το τηλέφωνο πέντε φορές μέσα στη βδομάδα για να τον καλέσει αλλά δεν το έκανε. Αν είχε συμβεί κάτι, τον είχε παρακαλέσει να της τηλεφωνήσει. Αν εκείνος δεν το έκανε, δεν έφταιγε αυτή. Σωστά;

Τη Δευτέρα το πρωί, σχεδόν δέκα μέρες μετά το δείπνο τους, δέκα μέρες απίστευτου άγχους και αγωνίας/αδημονίας, τον κάλεσε στο γραφείο από το εργαστήριό της. Δεν της απάντησε αμέσως και όταν το έκανε ακούστηκε προβληματισμένος.
«Τι κάνεις;» τη ρώτησε απλά και η Σοφία ένιωσε σχεδόν την ανάσα του στο αυτί της. Η φωνή του ήταν πάντα τόσο βραχνή και σέξι…
«Αναρωτιόμουν αν είσαι καλά» του είπε εκείνη. «Χάθηκες και φοβήθηκα ότι έπαθες κάτι».
«Όχι, όχι, καλά είμαι, απλώς έχω μπλέξει με κάτι και…» είπε αλλά διέκοψε τη σκέψη του.
«Καλώς» απάντησε αμήχανα η Σοφία. Ήταν φανερό ότι εκείνος βιαζόταν να το κλείσει. Ούτε λέξη δεν είχε πει για τα μαθήματα χορού αλλά δεν ήταν σίγουρη ότι χαιρόταν για αυτό.
«Σοφία, λυπάμαι που έχω καιρό να επικοινωνήσω, αλλά είμαι λίγο μπερδεμένος σχετικά με εμάς και ίσως πρέπει να απομακρυνθούμε για λίγο καιρό…» ξεκίνησε να της λέει αλλά σταμάτησε πάλι. Η Σοφία απόρησε με όσα της έλεγε; Μιλούσε λες και υπήρχε κάποια σχέση. Εμάς είχε πει. Το είχε νιώσει κι εκείνος;
«Χωρίζουμε πριν καλά καλά τα φτιάξουμε;» του είπε ανάλαφρα και ένα γάργαρο γέλιο ξέφυγε από το στόμα της. Γέλασε με ορμή για μερικά δευτερόλεπτα μέχρι που τα μάτια της γέμισαν δάκρυα. «Και τηλεφωνικά κιόλας;» συνέχισε στον ανάλαφρο τόνο, αν και έβραζε.
Εκείνος δε μίλησε για λίγο. «Περιμένεις να σε παρακαλέσω;» τον ρώτησε. Τον άκουσε να αναστενάζει.
«Δεν περιμένω τίποτα. Απλώς σου λέω, και ίσως είναι άκομψο που το κάνω τηλεφωνικά, ότι δεν είναι ωραίο όλο αυτό που γίνεται μεταξύ μας και κυρίως για εσένα. Δεν είναι δουλειά μου να σε πειράζω και να φλερτάρουμε, ούτε να επεμβαίνω ανασταλτικά στη σχέση σου με τον Πίτερ».
«Δεν ξέρω αν πρέπει να λυπηθώ ή να χαρώ» του παραδέχτηκε. «Από τη μία δηλώνεις το ενδιαφέρον σου για μένα, έστω και έμμεσα, και από την άλλη διακόπτεις κάθε σχέση μαζί μου».
«Κάθε σχέση; Φυσικά και θα έχουμε επαφές, απλώς όχι τόσο…στενές».
«Σιγά τις στενές!» γέλασε ξερά. «Δεν κάναμε και σεξ!».
«Θέμα χρόνου ήταν» την εκνεύρισε με τη σιγουριά του. «Το φιλί μας ήταν καλό προσεχώς». Η Σοφία θέλησε να διαφωνήσει αλλά δε βρήκε κάτι αληθοφανές να πει. Και εκείνος συνέχισε. «Γι αυτό λοιπόν, θα αραιώσουμε λιγάκι τις επαφές μας. Απλώς εσύ φρόντισε τον εαυτό σου και μην ξεχνάς όσα σου έμαθα».
«Τι μου έμαθες;» τον ρώτησε τελικά. «Να τα παρατάω όταν τα πράγματα είναι δύσκολα;».
«Είναι πράγματα που δεν ξέρεις και δε θα καταλάβεις» είπε εκείνος σχεδόν μονολογώντας. Η Σοφία δεν είχε όρεξη να μάθει. Πραγματικά δεν ήθελε να ακούσει κάποια ηλίθια δικαιολογία. Καλύτερα παλιά, που ήταν σίγουρη ότι την είχε απορρίψει. Καλύτερα τότε, παρά τώρα, που της έλεγε σαν ψυχρός εκτελεστής ότι έπρεπε να ξεκόψουν γιατί…υπήρχαν πράγματα που δεν καταλάβαινε. Σαν τι; Ότι δεν άξιζε να ρισκάρει μαζί της αφού είχε μια δεδομένη Κριστίνα; Μια Κριστίνα πανύψηλη και πανέμορφη; Μια Κριστίνα εντυπωσιακή και έμπειρη;
«Ούσα μέλος της MENSA, αμφιβάλλω ότι υπάρχει κάτι που καταλαβαίνεις εσύ και δεν μπορώ να το καταλάβω εγώ» του είπε με αυτοπεποίθηση. «Άρα δύο επιλογές υπάρχουν: είτε μπορώ να καταλάβω και δεν θες να μου εξηγήσεις, είτε δεν έχεις καταλάβει ούτε εσύ».

Δεν της απάντησε αμέσως και κατάλαβε ότι τον είχε αιφνιδιάσει με το οξύ σχόλιό της. Αλλά δεν ένιωθε χαρούμενη με τη νίκη της. Το αντίθετο. Ένιωθε σαν να είχε στραγγίσει η ζωή από μέσα της. Είχε επενδύσει στη σχέση της με τον Φίλιπ. Είχε αφιερώσει χρόνο για να αλλάξει, να βελτιωθεί, πιο πολύ για χάρη του. Και μετά από ένα φιλί, εκείνος άλλαζε 180 μοίρες και της ανακοίνωνε απλά ότι πρέπει να περνάνε λιγότερο χρόνο μαζί. Το είχε ξανακάνει. Δε θα της ήταν δύσκολο να ζήσει βλέποντάς τον πιο σπάνια. Θα είχε πιο πολύ χρόνο για την έρευνά της, δε θα χρειαζόταν να βγει πάλι για ψώνια, να κάνει χορό και να δειπνεί σε ωραία εστιατόρια. Δεν την ένοιαζε τίποτα από αυτά, τουλάχιστον στο βαθμό που της ζητούσε εκείνος.

«Λοιπόν, να μη σε απασχολώ άλλο. Καλή συνέχεια» του είπε εκείνη απότομα, παίρνοντας μια βαθιά ανάσα και πριν εκείνος ολοκληρώσει τον αποχαιρετισμό του το είχε κλείσει.

Σωριάστηκε στο καναπεδάκι του εργαστηρίου της και έκλεισε για λίγο τα μάτια. Ένιωθε πολύ ηλίθια, αλλά δε θα το άφηνε έτσι. Δε θα επέτρεπε στον εαυτό της να νιώθει άσχημα για κάποιον τόσο αδύναμο. Ίσως ο Φίλιπ τής είχε κάνει ένα πολύτιμο δώρο με το να φύγει από τη ζωή της.


17 σχόλια:

 1. Αχ καημένε μου!!Δεν το ξέρεις ακόμα,αλλα εσύ θα είσαι αυτός που δε θα μπορέσει να συμμορφωθεί προς τας υποδειξεις!!Κι ας τις εκανες εσύ..!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα λυγισεις πρώτος!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αα τον βλακα τον χεστη τον παλιο δειλο !!!!!!!!!! Το εβαλε σαν ποδια δεν το πιστευω
  Αλλα θα γυρισει και να τον δω τοτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Πολυ ωραίες απαντήσεις δίνει η κοπελιά μας όταν το θέλει!!!! Όσο για τον Φίλιπ δεν το περίμενα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Με τον αδερφο της μίλησε τελικά?Γιατι είχε ανησυχήσει κι είχε πει οτι ηταν το πρωτο που θα εκανε οταν γύρισε από Ρώμη.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΚΑΤΙ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΙΛΙΠ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΑΦΟΡΑ ΕΚΕΙΝΗ....ΥΠΟΘΕΤΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ. ΜΠΡΑΒΩ ΣΟΦΙΑ ΕΧΕΙΣ ΤΣΑΓΑΝΟ
  ΚΑΛΛΙΟΠΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εχω μια απορία από το εργαστήριο δεν τηλεφώνησε; πώς χώθηκε στο τέλος στον καναπέ της; ή τελικά ήταν σπίτι της; ή είχε το εργαστήριο καναπέ; τώρα το πρόσεξα αυτό και μπερδεύτηκα!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Χαχαχα... αυτα συμβαίνουν όταν με πιεζετε να γραφω καθε μερα!!!

   Διαγραφή
  2. Μην αγχώνεσαι συγγραφέα και να παίρνεις τον χρόνο σου!!! Όλοι χρειαζόμαστε χρόνο για τον εαυτό μας και για ξεκούραση!!!

   Διαγραφή
 8. Ε,μα τον αρκετό τελευταίο καιρό ειμαστε πολυ καλοί!Δε σε ρωταμε,ουτε παραπονιομαστε!Τουλάχιστον οχι συχνά κι οχι μαζικά...!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Sory paidia alla emena m thimizei fifty shades if gray i istoria

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. οι ιστορίες μου θυμίζουν άρλεκιν. Το ίδιο και οι 50 Αποχρώσεις. Καλή συνέχεια

   Διαγραφή
  2. Kai fisika oi istories s opos kai oi apoxroseis miazoun me arlekin alla h ustoria ayti miazei arketa gt exoume mia apeirh kopela,semni pou pothei ton kouklo epixeirimatia o opoios diloni oti einai opos oloi oi adres kai skeftete to sex, theli na ginontai ola etsi opos theli autos,omos tis kanei kai dora kai tin frontisei kai telos tis leei na kratisoun apistaseis gt ta pragmata metaksi tous einai perierga. Miazoun. Apoti katalaca enixlithikes me to sxolio m

   Διαγραφή
  3. Omos ta sxolia dn mporoun na einai panta thetika!! Kali sinexeia kai se sena.

   Διαγραφή
  4. Σοβαρά τώρα, ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΛΕΚΙΝ πάει κάπως έτσι το πράγμα. Πλούσιος επιχειρηματίας, ψιλοάπειρη κοπέλα, πολλά δώρα. Εχω διαβάσει περίπου 1.500 τίτλους σε αγγλικά και ελληνικά. Οι Αποχρώσεις έκαναν τη διαφορά επειδή είχαν το σαδομαζοχιστικό στοιχείο, το οποίο δεν υπάρχει στην ιστορία μου. Η ιστορία μου μοιάζει με τα άρλεκιν και όχι με τις αποχρώσεις. Μακάρι να έμοιαζε. Πολύ θα το ήθελα.
   Το σχόλιο δε με ενόχλησε, παρόλο που δε συμφωνώ καθόλου. Επίσης, θα ήθελα να σε διαβεβαιώσω ότι λαμβάνω ΠΟΛΛΑ αρνητικά σχόλια, στα οποία απαντάω όλα με την ίδια επιμέλεια που απαντάω και στα θετικά.
   Καλό βράδυ

   Διαγραφή
  5. Εγώ πάλι έχω διαβάσει άπειρα αρλεκιν, τις 50 αποχρώσεις όχι ακόμα... Σίγουρα οι ιστοριες της συγγραφέως μας μοιάζουν με τα αρλεκιν, πράγμα που το βρίσκω θετικό για άτομα οπως εγώ που μένουν στο εξωτερικό κ δεν μπορούν να βάλουν τα αθλητικά τους κ να πάνε μέχρι το περίπτερο κ να αγοράσουν ενα αρλεκιν στα ελληνικα για να χαλαρώσουν. Απο εκεί κ πέρα, δε νομίζω ότι η συγγραφέας μας κοκορευτηκε ποτέ ότι έχει παγκόσμια πρωτοτυπία στις ιστοριες της ούτε πιστεύουμε πλέον στην εποχή μας στην παρθενογένεση. Γιαυτο το λόγο, δε θεωρώ το σχόλιο της αναγνώστριας αρνητικό (γιατι δεν ειναι κακό να μοιάζουν οι ιςτοριες με άλλες ιςτοριες αγάπης) αλλά μάλλον δεν ήταν κ εντελώς καλοπροαίρετο αφού η ίδια έγραψε ότι δεν μπορούν όλα τα σχόλια να ειναι θετικά, υπονοώντας εμμέσως ότι το σχόλιο της έχει αρνητική χροιά.
   Επειδή λοιπόν ειμαι φυσει κ θέσει θετικός άνθρωπος, θέλω να βλέπω σχόλια με θετική διάθεση κ χροιά, γιατι έτσι κ αλλιώς κανεις δε μας αναγκάζει να διαβάζουμε τις ιστοριες σου. Αν κάποιος τις βρίσκει ανιαρές, τετριμμένες, ανούσιες, μπορεί απλά να μην τις διαβάζει!!!!
   Κατα τα αλλα, καλή συνέχεια κ καλές εμπνεύσεις στη συγγραφέα που μας γεμίζει τα βραδάκια μας...
   ΥΓ: Δε μου αρέσει να σχολιάζω γενικά, απλά μου αρέσουν οι ξεκάθαροι άνθρωποι κ οι ξεκάθαρες θέσεις.. Μου αρέσει κάτι, το διαβάζω... Δε μου αρέσει, δεν το διαβάζω... Το "Ναι μεν, αλλα..." δε μου αρέσει καθόλου κ δε νομίζω ότι μας πάει μπροστά γενικά σαν ανθρώπους!
   Φιλικά προς όλες τις κατευθύνσεις!

   Διαγραφή
 10. Εγω δε βρίσκω κανενα κοίνο ανάμεσα στις δυο ιστοριες

  ΑπάντησηΔιαγραφή