Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2015

κεφάλαιο 29-τι ζώδιο λέτε να ειναι ο Φ;

29

Μια μεγάλη κούτα παραδόθηκε στο εργαστήριό της και η Λόρα και η Κατ εισέβαλαν μέσα γεμάτες περιέργεια.
«Είδαμε τον κούριερ και μας ρώτησε που είσαι» εξήγησε η Κατ ανυπόμονη. «Τι είναι; Τι είναι;» ρώτησε χαμογελαστή. Η Σοφία δεν είχε ιδέα, αλλά δεν ήταν σίγουρη ότι ήθελε να ανοίξει το δέμα μπροστά τους. Τα κορίτσια δεν της άφησαν και πολλές επιλογές όμως. Στην προσπάθειά της να μην τις κακοκαρδίσει μετά από εκείνο το ατυχές περιστατικό, τον τελευταίο καιρό έτρωγε σταθερά μαζί τους στο εστιατόριο και υπέκυπτε στην πίεσή τους να βγαίνουν πιο συχνά. Αν τους έλεγε ότι θέλει να ανοίξει το κουτί μόνη, σίγουρη θα τις δυσαρεστούσε.
«Ίσως είναι υλικό για το εργαστήριο» είπε εκείνη αμήχανη. Φοβόταν ότι ήταν κάτι από τον Φίλιπ.
«Δεν νομίζω» είπε η Λόρα και περίμενε με τα χέρια στη μέση.

Η Σοφία πήρε ένα κοπίδι από τον πάγκο της και έσκισε την ταινία που προστάτευε την κούτα. Πήρε μια βαθιά ανάσα και έχωσε τα χέρια της μέσα. Ένα ριζόχαρτο κάλυπτε με πολλαπλά στρώματα μια υπέροχη δερμάτινη βαλίτσα στο χρώμα της ελιάς και ένα μικρό ασορτί σακ βουαγιάζ.
«Ουάο» ψέλλισε η Κατ και για μερικά δευτερόλεπτα τα κορίτσια κοιτούσαν σαν μαγεμένα τις αποσκευές μπροστά τους.
«Αυτές…είναι πανάκριβες» είπε η Λόρα σπάζοντας τη σιωπή. «Για σένα είναι;» τη ρώτησε και γύρισε και την κοίταξε. Η Σοφία ήταν εξίσου μπερδεμένη σχετικά με τον αποστολέα και τις προθέσεις του. Αλλά ευτυχώς στον πάτο της κούτας υπήρχε μια κάρτα. Έγραφε κάτι απλό. «Ελπίζω να σου αρέσουν. Φίλιπ».

«Τι γράφει; Ποιος είναι;» επέμεινε η Κατ αλλά η Σοφία δεν ήθελε να πει κάτι για τον Φίλιπ. Θα έδινε λάθος εντυπώσεις. Θα πίστευαν τα κορίτσια ότι η σχέση τους ήταν πονηρή και γι’ αυτό εκείνος χρηματοδοτούσε την έρευνά τους. Και μετά; Θα συνέχιζαν να τη σέβονται σαν επιστήμονα ή θα θεωρούσαν ότι ό,τι είχε καταφέρει ήταν αποτέλεσμα της εύνοιας ενός ισχυρού άντρα; Θα πίστευαν ότι το διδακτορικό της ήταν αποτέλεσμα κόπου και όχι κάποιας παρέμβασης του Φίλιπ στο δρα Λόιντ;
«Ο αδερφός μου» είπε η Σοφία το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό της. «Ξέρει ότι φεύγω αύριο και του είπα ότι δεν έχω βαλίτσα τρόλεϊ».
«Είναι τέλειες» είπε η Κατ κοιτώντας τις αχόρταγα. «Να προσέχεις να μην τις χτυπήσεις πουθενά».
«Δεν ξέρω καν αν θα τις πάρω μαζί μου» είπε η Σοφία με κάθε ειλικρίνεια. Δεν ήξερε καν αν θα δεχόταν το δώρο. Τι σόι ερευνήτρια σκάει σε συνέδριο με αποσκευές κόστους χιλίων δολαρίων αλλά πετάει στην οικονομική θέση και μένει σε ξενοδοχείο τεσσάρων και όχι πέντε αστέρων;
«Μην είσαι χαζή! Ο αδερφός σου τις διάλεξε με αγάπη και πρέπει να τις χρησιμοποιήσεις» είπε η Λόρα και η Κατ συμφώνησε. Με αγάπη, σκέφτηκε η Σοφία και χαμογέλασε. Αμφέβαλλε ότι αυτό ένιωθε ο Φίλιπ όταν τις διάλεγε.

Τα κορίτσια την άφησαν μόνη μετά από λίγη ώρα και αφού ολοκλήρωσε κάτι που μελετούσε τηλεφώνησε στον Φίλιπ για τον ευχαριστήσει. Ένιωθε φοβερή αμηχανία περιμένοντας να απαντήσει. Η τελευταία φορά που τον είχε δει ήταν πριν από μερικά βράδια, που την είχε αιφνιδιάσει με τα λόγια του.
«Σου άρεσαν;» είπε εκείνος χωρίς περιστροφές όταν απάντησαν.
«Γεια και σε σένα» τον διόρθωσε εκείνη αυστηρά. «Και ναι, μου άρεσαν, αλλά δεν μπορώ να τις δεχτώ» του είπε.
«Είμαι στο γραφείο και δεν έχω και πολύ χρόνο γι’ αυτά» της είπε αόριστα. «Σου πήρα ένα δώρο. Τόσο απλά. Είπαμε να βελτιώσεις το στιλ σου. Ένα κομμάτι του στιλ είναι και οι αποσκευές. Θες να πετάξεις με πλαστικές σακούλες;» της είπε κοφτά. Η Σοφία εκνευρίστηκε με τον τρόπο του.
«Είσαι αγενέστατος» του είπε απλά.
«Κι εσύ είσαι αχάριστη» απάντησε ο Φίλιπ εξίσου απλά.
«Έρχομαι» του είπε εκείνη και το έκλεισε.

Σε σαράντα λεπτά βρισκόταν έξω από το τεράστιο κτίριο όπου βρίσκονταν τα γραφεία της εταιρείας του. Ήταν εκνευρισμένη μαζί του, αλλά ήθελε και να τον δει. Έπρεπε να είναι ειλικρινής, τουλάχιστον με τον εαυτό της.
Μια ξανθιά ρεσεψιονίστ την οδήγησε στο ασανσέρ και της υπέδειξε το σωστό όροφο. Μερικά λεπτά μετά, περπατούσε πάνω σε ένα αφράτο χαλί μέχρι το γυάλινο γραφείο χωρίς στόρια όπου βρισκόταν εκείνος. Μια εντυπωσιακή κοπέλα απ’ έξω έδειχνε να βαριέται.
«Να περάσω;» ρώτησε η Σοφία και εκείνη έγνεψε καταφατικά χωρίς να τη ρωτήσει όνομα.

«Έτσι με θες;» του είπε και έδειξε έξω από το κουβούκλιο. «Ντυμένη στην πένα αλλά σαν ζόμπι;».
Εκείνος την κοίταξε για λίγο, μάλλον σοκαρισμένος που τελικά είχε φτάσει μέχρι εκεί.
«Η Ρουθ είναι λίγο…» είπε και ανέμισε το χέρι του «είναι λίγο χαλαρή».
«Και καλά κάνει και είναι. Εγώ δεν είμαι όμως. Και δεν είμαι και η Μπάρμπι σου για να με ντύνεις όπως θες και να μου στέλνεις πανάκριβα δώρα» ξεκαθάρισε. «Νιώθω πολύ φτηνή».
«Ένα δώρο είναι, μην κάνεις έτσι» είπε εκείνος συνεχίζοντας να κοιτάει τα χαρτιά μπροστά του. Η Σοφία κάθισε σε μια καρέκλα απέναντί του και τον κοίταξε. Έδειχνε απορροφημένος σε κάτι. Προφανώς δεν είχε χρόνο για εκείνη. Έδειχνε απόλυτα εναρμονισμένος με το λευκό, στείρο δωμάτιο. Φορούσε λευκό πουκάμισο και γκρι στενό παντελόνι αν έβλεπε καλά. Κρυβόταν πίσω από ένα τεράστιο λευκό γραφείο γεμάτο χαρτιά και φακέλους. Είχε πολλή δουλειά.
«Δεν μπορώ να πετάξω με τόσο ακριβές αποσκευές» του είπε τελικά. Εκείνος άργησε να απαντήσει. Δεν σήκωσε καν το κεφάλι του.
«Όλα γίνονται» είπε αόριστα.
«Θα σου τις στείλω αύριο. Κάνε τις δώρο στην Κριστιάνα ή στη Ρουθ» του είπε εκείνη προκλητικά.
«Τους έχω πάρει ήδη» απάντησε εκείνος εξίσου προκλητικά. Η Σοφία είδε ένα στυλό πάνω στο γραφείο και σκέφτηκε να του το μπήξει στην καρδιά. Αν είχε.
«Φίλιπ, κοίτα με» του είπε αυστηρά. Εκείνος την υπάκουσε. Αλλά δεν ήταν εκεί. Σκεφτόταν τη δουλειά του. «Δε θα δεχτώ το δώρο σου, αλλά εκτιμώ την ιδέα. Την επόμενη φορά πριν κάνεις τόσο μεγάλο έξοδο, ρώτα με».
«Σιγά το μεγάλο έξοδο» είπε και συνέχισε να διαβάζει.
«Πάλι πίνεις καφέ;» τον μάλωσε βλέποντας τη μεγάλη κούπα πάνω στο γραφείο του.
«Ανησυχείς;» γέλασε εκείνος αλλά δεν έδωσε συνέχεια. Η Σοφία παρατήρησε τον τρόπο που έτριβε το σαγόνι του προσπαθώντας να συγκεντρωθεί σε αυτό που διάβαζε. Ήταν τόσο σέξι φορώντας τα γυαλιά του. Αλλά για κάτσε…
«Φοράς γυαλιά;» άρχισε να γελάει εκείνη με κέφι και εκείνος την κοίταξε με απορία. Μετά έγνεψε θετικά.
«Ναι, γιατί όχι; Με βοηθάει όταν δουλεύω πολλές ώρες» διευκρίνισε.
«Εγώ γιατί δεν μπορώ να φοράω τα δικά μου; Τον ρώτησε εκείνη μπερδεμένη. Ο Φίλιπ ξεφύσησε ανυπόμονα.
«Γιατί…γιατί…» προσπάθησε να βρει τι να πει αλλά σταμάτησε.
«Τι γιατί;» τον προκάλεσε η Σοφία.
«Γιατί εσύ έχεις τα πιο όμορφα μάτια στον κόσμο, ένα κόσμημα πάνω στο πρόσωπό σου και διαλέγεις να τα κρύβεις. Γι’ αυτό» της είπε κοφτά. Και η Σοφία έμεινε να τον κοιτάει με μισάνοιχτο στόμα. Τι της είχε πει;
«Εμ…ευχαριστώ» του είπε κατακόκκινη. Κόσμημα; Είχε πει κόσμημα;
«Πότε φεύγεις;» ρώτησε εκείνος αλλάζοντας συζήτηση. Ευτυχώς.
«Αύριο στις εννιά το βράδυ» του θύμισε. «Θα κάνουμε μια στάση στο Παρίσι και μετά Ρώμη. Θα πάμε να τακτοποιηθούμε στα δωμάτια και μετά θα παρουσιαστούμε στο συνέδριο» είπε φλυαρώντας άσκοπα.
«Άρα δύο δωμάτια» επεσήμανε εκείνος και έγειρε την καρέκλα πίσω. Η Σοφία είδε τους μυς στα χέρια του να σφίγγονται ενώ τα έμπλεκε πίσω από το κεφάλι του. Ήταν απολαυστικό το θέαμα.
«Αυτό πρόσεξες εσύ;» τον ρώτησε.
«Ελπίζω να περάσεις καλά στο συνέδριο, αλλά να προσέχεις» είπε εκείνος. «Οι άντρες έχουν ένα πράγμα στο μυαλό τους».
«Κι εσύ;» τον προκάλεσε.
«Φυσικά κι εγώ» είπε εκείνος ήρεμα.
«Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό» του είπε.
«Να προσέχεις» είπε εκείνος ξανά. Η Σοφία ένιωθε το κεφάλι της να βουίζει από τον εκνευρισμό. Αμάν με τις πατρικές συμβουλές.
«Έχω πατέρα. Έχω και αδερφό» του θύμισε υψώνοντας τον τόνο της. «Δεν έχω ανάγκη κι από άλλον». Τον είδε να σηκώνεται απότομα και να κατευθύνεται προς το μέρος της. Έκατσε πάνω στο γραφείο του απέναντί της με ένα χαμόγελο που θύμιζε γάτα που είχε γραπώσει ποντίκι.
«Από τι έχεις ανάγκη;» τη ρώτησε και χαμήλωσε το σώμα του ώστε να είναι σχετικά κοντά της.
«Από την ησυχία μου» του είπε εκείνη χαμογελώντας ειρωνικά. «Από την απουσία σου» του πέταξε. Αλλά εκείνος δεν έδειξε να πληγώνεται ιδιαίτερα.
«Και τότε τι κάνεις εδώ;» την αιφνιδίασε.
«Συγγνώμη, δεν ήξερα ότι είμαι ανεπιθύμητη» του είπε διπλωματικά, αποφεύγοντας να απαντήσει άμεσα στην πρόκλησή του και σηκώθηκε να φύγει αλλά εκείνος την πρόλαβε. Την άρπαξε δυνατά από το χέρι και την τράβηξε κοντά του. Η Σοφία τρόμαξε από το βλέμμα του, από την κομμένη αναπνοή του. Πονούσε το χέρι της αλλά δεν είχε δύναμη να σαλέψει.
«Το αντίθετο» της είπε εκείνος βραχνά, πλησιάζοντας αργά το στόμα της με το δικό του χωρίς να τη φιλάει όμως. Η Σοφία έμεινε ακίνητη. «Είσαι πολύ επιθυμητή…» της ψιθύρισε σχεδόν ακουμπώντας τα χείλη της. Βασανιστικά. Την τυραννούσε και το ήξερε.
«Με πονάς» του είπε εκείνη αδύναμα και έκανε να τραβηχτεί. Αλλά εκείνος την έσφιξε πάνω του δυνατά. Και τη φίλησε.
14 σχόλια:

 1. Σκορπιός με την Αφροδίτη του στον Κριό σιγουρα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κοιτα που το εκοψε! θελω να βαλω τα κλαματα....!! εγω λεω πως ειναι Λεων!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Επιτελους !!!!! αποφασισε να κανει κινηση μας ειχε πρηξει τοσο καιρο με την ζηλεια !!!!!
  Με τοσες μεταπτωσει που ειχε ειναι σιγουρα καρκινος

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Μήπως ξέρει καμιά σας πως θεραπεύεται το εγκεφαλικό? Γιατί νομίζω ότι μόλις το έπαθα όταν διάβασα τις τελέυταίες λέξεις. Πάντως είναι πολύ μεγάλο γαιδούρι. Έχει τη μία και τώρα φιλάει άλλη. Άντρες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!! Μπορεί να άργησε, αλλά τη φίλησε . Εγώ νομίζω ότι είναι ή Σκορπιός ή Καρκίνος ♡♡☆☆
  - Δήμητρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Εμενα γιατι ειναι η μονη ιστορια στην οποια με ξενερωνει αφανταστα η πρωταγωνηστρια!Ποσο στον κοσμο της ζει πια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Εμενα γιατι ειναι η μονη ιστορια στην οποια με ξενερωνει αφανταστα η πρωταγωνηστρια!Ποσο στον κοσμο της ζει πια?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. και εγω λεων λεω!Ναντια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ζηλια, ζηλια! Λεων ψηφιζω κι εγω

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Αν την φίλησε ενώ είναι με την κριστινα είναι όντως μεγάλο γαϊδούρι αλλά εμένα κάτι μου λέει οτι έχουν χωρίσει αυτοί (θελω να ελπίζω τουλάχιστον....)
  Εγω άλλο φοβάμαι: οτι θα αρχίσει να λέει πως ήταν λάθος και παρασύρθηκε και ήθελε απλά να την φλερτάρει λίγο στο "πλαίσιο εκμάθησης" και οτι είναι η αδερφή του φίλου του και μπλα μπλα μπλα.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Δεν πειραζει!Ας τα πει!Κατα βαθος όλοι ξέρουμε την αλήθεια!!Ας φάει και μια φρίκη με τον Πίτερ και θα σου πω εγω!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Θα ηταν τελειο ,μετα το φιλι η Σοφια να του ελεγε οτι ηταν λαθος αυτο και οτι ειναι με τον Πιτερ ;D Mε τοσα σκωτσεζικα ντους που της εχει κανει, σιγουρα ΥΔΡΟΧΟΟΣ ειναι...!!! Ελεονωρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή