Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2015

Κεφάλαιο 28-τέζα η συγγραφέας της καρδιάς σας

28

«Θα…» καθάρισε τη φωνή του την ώρα που πήγαινε να βγει από το αμάξι. Η Σοφία τον κοίταξε. «Θα κοιμηθείτε σε δίκλινο;» τη ρώτησε και μόνο μετά από μερικά δευτερόλεπτα συνειδητοποίησε τι της έλεγε. Στην επιστροφή από το εστιατόριο αποφάσισαν να περπατήσουν και ο Φίλιπ θα γυρνούσε να πάρει το αμάξι από το πάρκινγκ μόνος του. Είχε προσπαθήσει να διατηρήσει το ύφος της φιλικό κι ανάλαφρο παρόλο που η καρδιά της είχε πιάσει φωτιά από τα σχόλιά του. Είχε αναγνωρίσει ότι υπήρχε χημεία. Ήταν μια νίκη, που παρόλο που ήρθε αργά, την έκανε να νιώθει πολύ ευτυχισμένη. Επιτέλους είχε παραδεχτεί ότι την έβλεπε σαν γυναίκα. Γιατί πώς αλλιώς να είχε χημεία μαζί της αν δεν την έβλεπε σαν μια ποθητή γυναίκα και όχι σαν άχρωμο κορίτσι;
«Πού κολλάει αυτό;» τον ρώτησε γελώντας, πιο πολύ για να κερδίσει χρόνο. Είχε καταλάβει πού αναφερόταν αλλά ήθελε να βεβαιωθεί για το τι υπήρχε κάτω από την ερώτησή του. Απλή περιέργεια ή ανδρικός εγωισμός; Κτητικότητα ή προστατευτικότητα;
«Μου είπες ότι φεύγεις σε τρεις μέρες. Και σε ρωτάω» της είπε κοφτά. «Θα κοιμηθείτε σε δίκλινο ή δύο μονόκλινα;».
Η Σοφία τού είχε πει ότι σε πέντε μέρες πετούσε για Ρώμη με τον Πίτερ για το πανευρωπαϊκό συνέδριο βιολογίας. Κανονικά ήταν να πετάξει μαζί τους και η Λόρα αλλά τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η συμμετοχή της επειδή έπρεπε να πάει σε ένα άλλο συνέδριο. Η Σοφία ήλπιζε ότι θα πάνε τρεις και όχι μόνη της με τον Πίτερ, αλλά τελικά δεν ήταν τυχερή. Ντρεπόταν που το έλεγε αυτό, γιατί αληθινά απολάμβανε την παρέα του Πίτερ. Απλώς ένιωθε πολύ περίεργα τώρα που εκείνη και ο Φίλιπ είχαν αυτή τη σχεδόν-στιγμή και με τον Πίτερ δεν ήξερε πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα τώρα που θα έμεναν τόσες μέρες μαζί από το πρωί μέχρι το βράδυ.
«Η ερώτησή σου είναι από χαζή ως προσβλητική» του είπε ανάλαφρα. Είχαν μερικά μέτρα μέχρι την εστία της και φοβόταν τη στιγμή που θα τον άφηνε. Αλλά δεν ένιωθε άσχημα που αυτή η άβολη συζήτηση θα τέλειωνε.
«Ο,τι και να είναι, περιμένει απάντηση» είπε εκείνος ξερά. Η Σοφία φορούσε ένα παλτό από τα καινούργια που είχε αγοράσει και δεν κρύωνε καθόλου, αλλά ο αέρας είχε αρχίσει να παγώνει το πρόσωπό της. Ο Φίλιπ έτριψε τις παλάμες του μεταξύ τους.
«Με τον Πίτερ απλώς βγαίνουμε» απάντησε εκείνη. Δεν έβλεπε το λόγο να του εξηγεί, αλλά το έκανε.
«Ναι, αλλά το ταξίδι θα είναι θαυμάσια ευκαιρία να έρθετε πιο κοντά» είπε εκείνος.
«Έχουμε και τις ευχές σου δηλαδή;» τον πείραξε εκείνη, παρερμηνεύοντας τάχαμ τα λόγια του.
«Κάθε άλλο» συμπλήρωσε ο Φίλιπ αυστηρά. «Πιστεύω ότι είναι νωρίς ακόμα να προχωρήσετε. Άλλωστε είναι προφανές ότι εσύ χρειάζεσαι χρόνο ακόμα».
«Νομίζω ότι βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα. Δε θα σου δώσω αναφορά για τα ερωτικά μου. Υποτίθεται ότι εσύ με βοηθάς με την εμφάνισή μου» τον διέκοψε.
«Και με την κοινωνική σου ζωή» επέμεινε εκείνος. «Θέλω να είμαι σίγουρος ότι νιώθεις άνετα να βάλεις όρια και ότι ξέρεις να ζητάς αυτό που θέλεις από τους άντρες». Η Σοφία γέλασε ξανά.
«Και πώς σκοπεύεις να το κάνεις αυτό; Θα έρθεις στη Ρώμη και θα κρατάς το φανάρι;»
«Δεν τον ξέρω τον φίλο σου και δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ. Και αν σε πιέσει να κάνετε κάτι που δε θέλεις;» της είπε με ένα τόσο πατρικό ενδιαφέρον που την εκνεύρισε.
«Αμφιβάλλω αν θα μου ζητήσει κάτι που δεν θέλω. Μάλλον το αντίθετο θα γίνει» του είπε πονηρά. Εκείνος ξεφύσησε εκνευρισμένος.
«Και τι; Θα κοιμηθείτε μαζί;» ρώτησε με ένα βλέμμα απορίας λες και του έλεγε ότι σκοπεύει να ζευγαρώσει με κοάλα.
«Έτσι γίνεται όταν δύο ενήλικες συναινούν. Εσύ δεν το έχεις κάνει ποτέ;» τον ειρωνεύτηκε ανοιχτά. Η συζήτηση είχε ξεφύγει.
«Νόμιζα ότι δεν έχεις εμπειρία» της είπε. Η Σοφία τον κοίταξε εκνευρισμένη. Όχι επειδή προσβλήθηκε με αυτό που της είχε πει. Αλλά επειδή είχε πέσει διάνα. Άλλη μια φορά την είχε διαβάσει σαν ανοιχτό βιβλίο. Δε σκόπευε να του φουσκώσει άλλο το ηθικό ωστόσο. «Σκόπευα να σε βοηθήσω λίγο με την τάση σου να αποφεύγεις τις στενές επαφές με άντρες» συμπλήρωσε εκείνος και η Σοφία γέλασε. Για ατελείωτη ώρα απλώς γελούσε. Εκείνος όχι.
«Το μόνο που κάνεις είναι να μου αποδεικνύεις ότι αυτό πρέπει να κάνω» τον κατακεραύνωσε. «Άλλωστε, τι είχες σκοπό να κάνεις μαζί μου; Μαθήματα ερωτοτροπίας; ‘Η μήπως να περάσουμε ένα βράδυ μαζί και να μου μάθεις…τα κατατόπια;» γέλασε ξανά. Ο Φίλιπ δεν απάντησε ποτέ. Η Σοφία τον κοίταξε μπερδεμένη. Ο Φίλιπ παρέμενε σιωπηλός.
«Πλάκα κάνεις;» τον ρώτησε και ένιωσε την ανάσα της να κόβεται. Πραγματικά δυσκολευόταν να συνειδητοποιήσει τι της έλεγε.
«Είσαι τελείως ανώριμη ακόμα και για μια συζήτηση» είπε εκείνος διπλωματικά. «Μου θες και ολοκληρωμένες σχέσεις» την προκάλεσε.

«Εγώ δεν είπα ότι θέλω κάτι» τον διόρθωσε άμεσα. Στέκονταν έξω από την πόρτα της αγνοώντας τον κόσμο που μπαινόβγαινε στο κτίριο και τα αδιάκριτα βλέμματα των συμφοιτητριών της που κοιτούσαν αχόρταγα τον Φίλιπ. «Εγώ απλώς είπα ότι φεύγω για Ρώμη. Όλος ο υπόλοιπος παραλογισμός ήταν δικός σου».
«Φοβάμαι τις προθέσεις του» της είπε εκείνος ξανά.
«Ο Πίτερ είναι ο πιο γλυκός και ήρεμος άνθρωπος στον κόσμο» του είπε με πάθος και το πίστευε. «Αμφιβάλλω αν θα με κάνει ποτέ να νιώσω άβολα. Αν υπάρχει εκεί έξω κάποιος για μένα, είναι εκείνος» κατέληξε με στόμφο. Ο Φίλιπ κάγχασε.
«Να ανέβω;» την αιφνιδίασε αλλά εκείνη έγνεψε αρνητικά. «Τι φοβάσαι;» ειρωνεύτηκε. «Μη σε φάω;».
«Φοβάμαι ότι θα χάσω το χρόνο μου και αύριο έχω μάθημα. Διδάσκω στο α’ έτος και πρέπει να ετοιμάσω κάτι για μια άσκηση που έχουν» προσπάθησε να ξεφύγει. Έδειχνε απειλητικός μέσα στο σκοτάδι. Το άκαμπτο κορμί του της έκρυβε το φως και ξαφνικά της φάνταζε σαν γίγαντας.
«Δε φοράς τίποτα από αυτά που πήραμε» είπε εκείνος.
«Φοράω το παλτό» του έδειξε με τον δείχτη της. «Και τα μαλλιά μου συνεχίζουν να έχουν αφέλειες. Και τα φρύδια μου είναι πιο λεπτά».
«Φοράς γυαλιά και λάθος παπούτσια» την κατέκρινε ξανά. Ήταν αδιόρθωτος.
«Σε όποιον αρέσουμε» του είπε όλο νάζι. Εκείνος την κοίταξε σταθερά αλλά δεν απάντησε. «Λοιπόν, καληνύχτα» του είπε και δεν την σταμάτησε, παρόλο που έδειχνε έτοιμος να αντιδράσει. Η Σοφία σχεδόν απογοητεύτηκε.

«Να σε δω πριν φύγεις για μήνα του μέλιτος» της είπε με ένα μείγμα ειρωνείας και απειλής. Η Σοφία απλώς έγνεψε.


12 σχόλια:

 1. Ζηλιααααα.
  Από ότι καταλαβα είσαι άρρωστη.
  Περαστικά σου συγγραφέα μας <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ζηλιααααα.
  Από ότι καταλαβα είσαι άρρωστη.
  Περαστικά σου συγγραφέα μας <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οχι...απλώς πολυ κουρασμένη... σνιφ

   Διαγραφή
  2. Οχι...απλώς πολυ κουρασμένη... σνιφ

   Διαγραφή
  3. Αν και δεν πιστεύω στις προλήψεις η σημερινή μέρα ήταν πολύ ανάποδη και πολύ μα παρά πολύ κουραστική... Καλή ξεκούραση.

   Διαγραφή
 3. θα μας πριξη μεχρι να παρσδεχτη οτι ειναι ερωτευμενος μαζι της !!!!! ακου εκει ανακριση της εκανε χωρις να της πει τον λογο ενω αμα της εδινε ενα φιλι θα τελιωνε ολο αυτο το θεατρο του παραλογου
  <3 Καλη ξεκουραση συγγραφεα μας <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Εγω θελω να μείνει η Σοφία με τον Πίτερ για μπόλικο καιρό έτσι για να σκάσει ο άλλος από τη ζήλεια του. Που θέλει να μάθει και τι θα κάνουν και που θα κοιμηθούν. Άντε! Αν την θες αγοράκι μου να της το πεις και να αφήσεις τις πλάγιες ερωτήσεις. Που θέλεις να της κάνεις και μαθήματα!
  Καλή ξεκουραση συγγραφέα της καρδιάς μας <3

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εγω τρελαίνομαι μαζί του που ζηλευει!Συγκρούεται ασταματητα με τον εαυτό του για να καταλάβει τι του συμβαίνει,αλλα θα του ερθει η συνειδητοποιηση κατα κουτάλα!Ω,ναι τη θέλει σαν τρελός!ΜΠΡΑΒΟ συγγραφέα μας!Εμενα ο αγαπημένος μου ήταν ως τωρα ο κ.Πιρς αλλα κι ο Φίλιπ τον συναγωνίζεται επάξια!!!Ειναι παθιασμένη προσωπικότητα!!Και πολυ σέξι!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Αν θυμάμαι καλά, είχα πει ότι θα γίνει κάτι στο συνέδριο... Τώρα τι θα γίνει, δεν ξέρω. Θα γίνει κάτι με την Σοφία και τον Πίτερ? Θα πάει κι ο Φίλιπ? Δενξξέρω... Εγώ νομίζω ότι έχει καταλάβει ότι είναι ερωτευμένος μαζί της αλλά δεν θέλει να το παραδεχθεί...Καλή ξεκούραση συγγραφέα μας...♡♡♡♡
  -Δήμητρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ααααχ! Να ηταν η ζηλεια ψορα....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πως λεγετε η πρωταγωνιστρια;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Νομιζω πως ανταγωνιζεται τελεια ολους τους προηγουμενους πρωταγωνιστες!

  ΑπάντησηΔιαγραφή