Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

κεφάλαιο 13-αποφάσεις...

Τις δύο βδομάδες που έμεινε στο Λονδίνο, πολύ λίγες στιγμές έβγαλε από τη σκέψη της τον Φίλιπ. Ήταν αναπόφευκτο να τον σκέφτεται μιας και ήταν στην πατρίδα του, αλλά το τελεσίγραφο που της είχε δώσει ήταν αυτό που την έκανε να μην ακούει τις ομιλίες το συνέδριο και να σκέφτεται τι να του απαντήσει. Ευτυχώς η δική της ομιλία στέφθηκε με επιτυχία παρόλο που δεν ήταν και πολύ συγκεντρωμένη. Το ίδιο καλά πήγαν και οι επαφές που είχαν με τους συναδέλφους τους στο πανεπιστήμιο που τους φιλοξενούσε και ήταν σίγουρη ότι ξεκινούσε μια νέα εποχή για τα δύο κορυφαία ιδρύματα. Μια νέα εποχή συνεργασίας που στηριζόταν στην χορηγία του Φίλιπ.

Όσο ήταν στο χώρο του συνεδρίου, όσο έβλεπε με τι πάθος μιλούσαν οι συνάδελφοί της, σκεφτόταν ότι κρινόταν από εκείνη αν θα συνέχιζαν με την ίδια άνεση να κάνουν αυτό που αγαπάνε. Η χρηματοδότηση του Φίλιπ θα διευκόλυνε την επικοινωνία μεταξύ των πανεπιστημίων με συχνές επισκέψεις των Άγγλων επιστημόνων στο Χάρβαρντ. Τα λεφτά του Φίλιπ θα επέτρεπαν στην ομάδα του Χάρβαρντ να λάβει μέρος σε περισσότερα συνέδρια, θα πλήρωναν εισιτήρια και διαμονή σε όλο τον κόσμο όπου θα επικοινωνούσαν το σκοπό της έρευνάς τους. Ο Φίλιπ. Αυτός θα έκρινε το μέλλον της. Και αν κρινόταν μόνο το δικό της μέλλον θα του έλεγε να πάει να πνιγεί και να βρει ένα άλλο κορίτσι να το κάνει μαριονέτα. Αλλά κρινόταν και το μέλλον των συνεργατών της και όλου του τμήματος. Και τόσα χρόνια είχε βαρεθεί να διαδίδει την αξία της βιολογίας και πόσο την αγαπάει και ήταν αστείο να χρειάζεται να το αποδείξει ξεφτιλίζοντας τον εαυτό της.

Άραγε ήταν τόσο βαρύ το τίμημα όμως; Θα την έσερνε σε κομμώτριες, μακιγιέζ και μπουτίκ. Ποιος την υποχρέωνε να κρατήσει το λουκ μετά; Θα πήγαινε λίγο με τα νερά του και μετά μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει. Να μακρύνει τα μαλλιά της αν της έλεγε να τα κόψει, να φορέσει ξανά τα γυαλιά της, να πετάξει στη φωτιά τα ρούχα που θα της αγόραζε. Μπορούσε να χαμογελάει αυτάρεσκα όταν θα τη σύστηνε σε κόσμο και να συζητάει περί ανέμων και υδάτων. Ήξερε να το κάνει. Ήταν γόνος πλούσιας οικογένειας, μαθημένη σε ατελείωτα πάρτι και δεξιώσεις. Κάποτε οι κοινωνικές της δεξιότητες ήταν άψογες. Έπαιρνε μαθήματα σαβουάρ βιβρ κάθε Σάββατο και μπορούσε να σταθεί άξια σε μια δεξίωση με γαλαζοαίματους. Σίγουρα μπορούσε να τα καταφέρει σε ένα μπαρ με μεθυσμένους επιχειρηματίες ή σε ένα ακριβό ρεστοράν με μπλαζέ τύπους.

Δεν ήθελε να του δώσει την ευχαρίστηση ότι του κάνει το χατίρι αλλά και αν αντιστεκόταν θα του έδινε την εντύπωση ότι ασκεί υπερβολικά μεγάλη δύναμη πάνω της. Ήταν αλήθεια όμως. Οι αναμνήσεις από τα χρόνια που είχαν περάσει μαζί την είχαν καθορίσει. Περισσότερο όμως την είχε επηρεάσει εκείνο το τελευταίο βράδυ, εκείνο το βράδυ που της έδωσε να καταλάβει πόσο λίγο τον ενδιέφερε…

Ποια κακή τύχη τον είχε στείλει στο δρόμο της; Είχε φτάσει σε σημείο να αποφεύγει τον ίδιο της τον αδερφό επειδή πίστευε ότι έχει επαφές μαζί του και αργά ή γρήγορα θα της έλεγε κάτι που δεν ήθελε να ακούσει για την προσωπική του ζωή. Η Σοφία λυπήθηκε στη σκέψη ότι δεν είχε και πολλές επιλογές τώρα πια. Ήταν ξεκάθαρος ως προς το τι ήθελε. Οι προθέσεις του έδειχναν καλές, αλλά δεν έπαυε να την κάνει να νιώθει σαν σκουπίδι. Δεν μπορούσε να την πείσει ότι θα τη βοηθούσε με κάποιον τρόπο στην καθημερινότητά της να φοράει πιο θηλυκά ρούχα ή να βάφεται. Ίσως τη βοηθούσε λιγάκι να γίνει πιο κοινωνική και να πλησιάσει κάποιον άντρα. Αν έβρισκε κάποιον να την ενδιαφέρει. Γιατί κάτι χλιαρό ένιωθε και για τον Πίτερ αλλά δεν έφτανε αυτό για να πει ότι της αρέσει κάποιος. Δε συγκρινόταν με τη λαίλαπα συναισθημάτων που είχε προκαλέσει ο Φίλιπ μέσα της κάποτε.

Σε δύο μέρες γυρνούσε στην Αμερική και παρόλο που της έλειπε το σπίτι της και το εργαστήριό της φοβόταν τον Φίλιπ. Γιατί δυστυχώς είχε πάρει την απόφαση να συνεργαστεί.


1 σχόλιο: