Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2015

κεφάλαιο 60-Ο νόμος του Μέρφυ "Αν όλα τα οχήματα έρχονται κατά πάνω σου... Είσαι σε λάθος λωρίδα"

Η Βαλέρια πάλευε με τον εγωισμό της. Ο Ιαν καθόταν δίπλα της άκαμπτος, αμίλητος και αδιάφορος. Υπό κανονικές συνθήκες δεν ήθελε να του δώσει την ευχαρίστηση να του μιλήσει αυτή πρώτη αλλά η απόφαση που είχε πάρει να τον διεκδικήσει ήταν μια δύσκολη αποστολή και έπρεπε να ρίξει τον εγωισμό της για να αποδείξει και σε εκείνον και στον εαυτό της ότι της άξιζε μια ευκαιρία ακόμα.
«Μήπως θες να οδηγήσω εγώ;» διέκοψε τις σκέψεις της η βαριεστημένη φωνή του Ιαν. Έξω γινόταν χαλασμός και πήγαινε πολύ αργά από τον φόβο της. Οι υαλοκαθαριστήρες στην τελευταία σκάλα δεν προλάβαιναν να καθαρίσουν το παρμπρίζ από τα νερά.
«Όχι, σε ευχαριστώ» του είπε ευγενικά.
«Εγώ απλώς προσφέρθηκα γιατί δεν βλέπω να φτάνουμε απόψε σπίτι μας» είπε εκείνος και η Βαλέρια συνειδητοποίησε ότι δεν προσφέρθηκε από ευγένεια αλλά επειδή πίστευε ίσως ότι τον καθυστερεί επίτηδες.
«Καλά, Ιαν, μην κάνεις έτσι. Σε δέκα λεπτά θα είμαστε εκεί. Δεν αντέχεις ούτε δέκα λεπτά να είσαι μαζί μου;» ειρωνεύτηκε ανοιχτά εκείνη. Ο Ιαν δεν απάντησε. Ανασήκωσε απλά τους ώμους του. Η Βαλέρια έβαλε ένα CD και οι νότες ενός σαξόφωνου πλημμύρισαν το αμάξι. Ο Ιαν συνέχισε να κοιτάει έξω και η Βαλέρια άρχισε να νιώθει πραγματικά δυσάρεστα με όλη αυτή την κατάσταση. Πόση ξεφτίλα πια να υποστεί;
«Γιατί δεν μου είπες τίποτα για την πνευμονία;» του είπε ξαφνικά χωρίς να προλάβει να φιλτράρει τα λόγια της. Ήταν χαζό αυτό που είχε ξεστομίσει αλλά αυτό ήταν που την είχε πειράξει περισσότερο από όλα. Να έχει συμβεί κάτι τόσο σημαντικό και εκείνη να μην έχει ιδέα;
«Δεν έχουμε καμία σχέση για να σε ενημερώσω, Βαλέρια» είπε εκείνος σκληρά και η Βαλέρια ρίγησε. «Δεν πρέπει να σε νοιάζει αν ζω ή αν πέθανα» συμπλήρωσε. «Δεν πρέπει τίποτα. Με ακούς; Ούτε καν να με κοιτάς».
«Σιγά, Ιαν, κόψε κάτι» απάντησε εκείνη για να μη βάλει τα κλάματα. Την είχε πληγώσει πολύ με αυτά που της είχε πει. «Καταλάβαμε ότι δεν ενδιαφέρεσαι, αλλά να κινδυνεύει η ζωή σου και να μην το ξέρω εγώ…»
«Γιατί, τι είσαι εσύ;» είπε εκείνος και η Βαλέρια αναρωτήθηκε τι ήταν καλύτερο. Να μην της μιλάει καθόλου ή να της μιλάει τόσο σκληρά;
«Η καλύτερη φίλη σου κάποτε, η σύντροφός σου…»
«Κάποτε» συμπλήρωσε εκείνος.
«Πόσο πολύ μπορεί να πληγώθηκες και αντιδράς έτσι;» τον ρώτησε σταματώντας στην άκρη του δρόμου. Εκείνος δυσανασχέτησε. «Αν δεν υπάρχει τίποτα μέσα σου για μένα, θα έπρεπε να έχεις ηρεμήσει τώρα».
«Μην αυταπατάσαι, Βαλέρια, και δε νιώθω τίποτα για σένα. Έχω σχέση αν θυμάσαι και όλο αυτό που κάνεις, τα υπονοούμενα και οι δήθεν τυχαίες συναντήσεις με κάνουν να αηδιάζω».
«Μα δεν ήξερα ότι τα παιδιά σε γνώριζαν» αντέδρασε η Βαλέρια. «Πρέπει να με πιστέψεις».
«Και τα «σε θέλω» και όλα αυτά τα βλεμματάκια;» ειρωνεύτηκε εκείνος. «Τυχαία;» την προκάλεσε. Η Βαλέρια βρέθηκε αντιμέτωπη με την ανάγκη να του πει την αλήθεια αλλά ντρεπόταν πολύ.
«Ιαν, εγώ…»
«Εσύ τι; Με θέλεις όταν όλα είναι εύκολα και όταν βρίσκουμε το πρώτο εμπόδιο κωλώνεις;»
«Ιαν, όλοι κάνουμε λάθη…»
«Φυσικά!» ύψωσε τον τόνο της φωνής του και γύρισε επιτέλους προς το μέρος της. «Όλοι κάνουμε λάθη αλλά λίγοι επιμένουν και στα δύσκολα. Τέτοιος άντρας είμαι και τέτοια γυναίκα θέλω. Και έχω βρει» τη σκότωσε.
«Φαντάζομαι θα έχει δοκιμαστεί η σχέση σας πολύ στα γκαλά και στις δεξιώσεις» του είπε καυστικά. Εκείνος έκανε μια γκριμάτσα.
«Δεν υπάρχει ελπίδα» της είπε κοφτά, κοιτώντας τη σταθερά στα μάτια. Το βλέμμα της Βαλέρια έπεσε στα χείλη του χωρίς να μπορεί να ελέγξει τις σκέψεις της. Θυμήθηκε πώς τη φιλούσε όταν ήταν μαζί. Πώς κάθε απαλό φιλί του οδηγούσε με μαθηματική ακρίβεια σε ένα πανδαιμόνιο αισθήσεων, πώς κατέληγαν κάθε φορά στο κρεβάτι. Ήταν τόσο απαλά και αφράτα και ήταν τόσο κοντά της. Αν έσκυβε λίγο μπροστά, ίσως… «Πραγματικά δυσφορώ αυτή τη στιγμή» διέκοψε εκείνος βίαια τις σκέψεις της.
«Κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε να νιώθεις έτσι» του είπε υπεροπτικά.
«Κατά τη γνώμη μου δε θα έπρεπε να έχεις γνώμη» την αποστόμωσε. Η Βαλέρια ξεφύσησε και βγήκε ξανά στο δρόμο γκαζώνοντας απότομα. Τα λίγα χιλιόμετρα που τους χώριζαν από το σπίτι του Ιαν τα κάλυψε μέσα σε μερικά λεπτά. Ο Ιαν συνέχισε να μη μιλάει. Η Βαλέρια χαμήλωσε τη μουσική γιατί το σκηνικό τής φαινόταν γελοίο. Πόσα κλισέ μαζί, βροχή, τζαζ μουσική, δύο άνθρωποι μέσα σε ένα αμάξι στη μέση της νύχτας. Αλλά η αλήθεια ήταν πολύ διαφορετική. Ίσως ήταν η στιγμή για να τα παρατήσει. ‘Η η στιγμή για να ανασυγκροτήσει τα στρατεύματά της. Να πάρει δύναμη και να συνεχίσει. Μήπως όμως είχε αρχίσει να τρελαίνεται; Αυτά δεν ήταν συμπτώματα κάποιας ψυχιατρικής νόσου; Όταν ο άνθρωπος απέναντί σου δεν ανταποκρίνεται κι εσένα μια φωνή μέσα σου σου λέει να συνεχίσεις δεν είναι ένδειξη τρέλας;
«Φτάσαμε» μονολόγησε εκείνος όταν η Βαλέρια πλησίασε την πύλη του σπιτιού του. Εκείνος έβγαλε ένα κουμπί από την τσέπη του και άνοιξε τις πόρτες. Η Βαλέρια αν και αρχικά αναρωτήθηκε αν έπρεπε, πέρασε με το αμάξι στο εσωτερικό για να πλησιάσει την πόρτα του σπιτιού του.
«Πρώτη φορά πλησιάζω τόσο. Ωραία είναι» του είπε χαμογελώντας ζεστά. Εκείνος δεν απάντησε. Άνοιξε την πόρτα ψελλίζοντας ένα ευχαριστώ και πετάχτηκε έξω. Η Βαλέρια έμεινε σοκαρισμένη να τον κοιτάει να καλύπτει με μεγάλες δρασκελιές την απόσταση μέχρι την εξώπορτά του. Όταν τον είδε να ψάχνει τα κλειδιά του και να μπαίνει στο σπίτι, ακούμπησε το κεφάλι της στο τιμόνι, δυνάμωσε τη μουσική και άρχισε να κλαίει με όση δύναμη είχαν τα πνευμόνια της.


8 σχόλια:

 1. Eλα ρε Ιαν δωσε μια ευκαιρια μωρε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ελα τωρα μην ειναι και αυτος τοσο σκληρος ας της εδωσει μια μικρουλα ευκαιρια τουλαχιστον σαν φιλη του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πωπω δεν αντέχω να περιμενω τόσες ωρες για να ανεβει κομματι τρεληη αγωνιαααααα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. βαλερια βγες με τον πωλ.....ετσι να τον τσουξει λιγο......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ακριβώς!!Να τον αφήσεις ήσυχο δε σου ζητάει συνέχεια?Βγες με άλλον να πιστέψει οτι τελικά ακολουθησες τη συμβουλή του,να καταλαβει τι έκανε..

   Διαγραφή
 5. Τι ωραίες ιστορίες συγγραφέα της καρδιάς μας:))))

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Pote tha mpei h sunexeiaaa ? Gt exeiss na valeis toses meres sugrafea mas mas ksexases? Mas exeis afhsei me polu agwniaaa!
  Maria

  ΑπάντησηΔιαγραφή