Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 4 Φεβρουαρίου 2015

κεφάλαιο 55-και η μάχη ξεκινάει...

Η Βαλέρια έλαβε μερικές μέρες μετά την επιταγή των τριών χιλιάδων λιρών που είχε στείλει στον Ιαν μέσα σε ένα φάκελο με το λογότυπο της εταιρείας του. Ο γραφικός χαρακτήρας έδειχνε ότι είχε γράψει ο ίδιος τη διεύθυνση του σπιτιού της και όχι η Ιλέιν. Του είχε στείλει το επόμενο κιόλας πρωινό μια επιταγή για το σπασμένο λάπτοπ και φαξ. Ήταν μια προσπάθεια να αποκαταστήσει τη ζημιά που είχε κάνει, αλλά και να τον πλησιάσει. Περίμενε να την πάρει έξαλλος τηλέφωνο, αλλά εκείνος είχε στείλει την επιταγή πίσω. Ένα χαρτί υπήρχε μέσα στον φάκελο. Η Βαλέρια το ξεδίπλωσε καρδιοχτυπώντας.

Η εκτίμησή σου ήταν ανακριβής. Ξέχασες να συμπεριλάβεις τις 80 ανθρωποώρες που έχασα, επειδή αναγκάστηκα να διώξω τόσους υπαλλήλους νωρίτερα. Μέχρι να μάθεις να κάνεις οικονομικούς υπολογισμούς, κράτα τις επιταγές σου. Λεφτά έχω, δε με νοιάζουν μερικά σπασμένα μηχανήματα.

Ιαν

Η Βαλέρια κράτησε το χαρτί και χαμογέλασε. Ήταν χειρόγραφο. Το είχε γράψει μόνος του και όχι στον υπολογιστή. Ήταν μια απειροελάχιστη νίκη, αλλά έδειχνε ότι είχε ασχοληθεί προσωπικά. Η Βαλέρια ήξερε ότι είχε πολύ δρόμο μπροστά της, αλλά το πιο σημαντικό ήταν να καταφέρει να τον συναντήσει. Και για να το καταφέρει αυτό έπρεπε να τον τσιγκλήσει. Να βρει μια αφορμή.

Έβαλε το χαρτί στον φάκελο και τον έκρυψε σε ένα κουτί. Την επιταγή θα αποφάσιζε αργότερα τι θα την έκανε. Προς το παρόν της έφτανε αυτή η πρώτη επαφή. Στη συνέχεια θα έπρεπε να τον προκαλέσει λιγάκι, να δει αν τσιμπούσε στο δόλωμά της. Αν αδιαφορούσε θα έπαιρνε το μήνυμα και θα σταματούσε σταδιακά να τον ενοχλεί. Αλλά αν της απαντούσε θα έβρισκε πάτημα να συνεχίσει την επικοινωνία μαζί του. Έπρεπε να τρυπώσει κάπως πάλι στη ζωή του. Το κινητό του το είχε αλλάξει και στην εταιρεία αποκλείεται να της τον έδιναν. Θα είχε δώσει σχετικές εντολές.

Ο μόνος τρόπος επικοινωνίας ήταν τα άμεσα ηλεκτρονικά μηνύματα μέσω μια εφαρμογής που είχε καιρό να χρησιμοποιήσει. Άνοιξε τον υπολογιστή της και πληκτρολόγησε ένα απλό μήνυμα. Εκείνος έδειχνε να είναι ονλάιν.

Μόλις έλαβα την επιταγή σου. Θέλω να σου πληρώσω την ζημιά που σου έκανα. Αυτό του έγραψε και περίμενε. Αλλά δε χρειάστηκε να περιμένει πολύ. Ο Ιαν πληκτρολόγησε αμέσως την απάντησή του. Η Βαλέρια χαμογέλασε. Ήταν καλό που απάντησε τόσο άμεσα.
Η ζημιά που μου έκανες δεν αποζημιώνεται με μερικές λίρες απάντησε εκείνος και η καρδιά της σφίχτηκε. Ακουγόταν πολύ πικραμένος και με το δίκιο του. Τόλμησε όμως. Τόλμησε αυτό που του έγραψε μετά.
Πώς αποζημιώνεται, Ιαν; του έγραψε και περίμενε με κομμένη την ανάσα. Ο Ιαν δεν απάντησε αμέσως. Είχε ανοίξει λίγο περισσότερο τα χαρτιά της από όσο ήθελε αλλά δεν μπορούσε να κρατηθεί. Μα γιατί δεν απαντούσε; Θα είχε εκνευριστεί.
Με την ησυχία μου, Βαλέρια απάντησε μετά από μερικά δευτερόλεπτα εκείνος και αποσυνδέθηκε.

Η Βαλέρια έμεινε να κοιτάει την οθόνη βουβή. Την ησυχία του ήθελε. Μήπως αυτό έπρεπε να του δώσει; Αν αυτό ήθελε ειλικρινά, μήπως η μεγαλύτερη πράξη αγάπης ήταν να τον αφήσει ήσυχο; Αλλά να μη μάθαινε ποτέ πόσο είχε μετανιώσει; Να μην του έδειχνε ότι τον αγαπάει; Ήθελε σχεδόν με πάθος να ρίξει τον εγωισμό της, να τον διεκδικήσει, να περάσει όλα τα στάδια μέχρι να απογυμνωθεί από την περηφάνια της και να μείνει καθαρή. Εκείνη και η αγάπη της. Τώρα αν γινόταν να είναι και ο Ιαν κοντά της, αυτό θα ήταν το ευκταίο. Αλλά προς το παρόν τα πράγματα δεν έδειχναν και πολύ ευοίωνα. Την ησυχία του είχε ζητήσει και με κάθε μόριο της ύπαρξής του έδειχνε να αδιαφορεί για εκείνη. Μόνο η γλώσσα του σώματός του έδειχνε κάποια θετικά σημάδια. Αλλά δεν μπορούσε να βασιστεί μόνο σε αυτά. Ήθελε κάτι πιο απτό. Έτσι θα προχωρούσε από εδώ και στο εξής. Θα περίμενε μια μικρούλα ένδειξη και μετά θα έκανε κι άλλο βήμα. Και μετά άλλο ένα, και μετά άλλο ένα. Ώσπου αργά αργά και σταθερά θα έβρισκε το δρόμο προς την καρδιά του. Και θα φώλιαζε εκεί και δε θα έφευγε ποτέ.
2 σχόλια:

  1. ετσι μπραβο σιγα σιγα πιστευω οτι θα ξανα κερδισει τον ΙΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και εγω αυτο πιστευω..δεν λεω..και αυτος την αγαπαει αλλα κανει πισματα και κανει πως δν τν θελει

    ΑπάντησηΔιαγραφή