Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2014

κεφάλαιο 11-αποφάσεις εν θερμώ

 Η Βαλέρια αποχαιρέτισε τον Τζορτζ μετά από λίγη ώρα και συνέχισε το διάβασμα μέχρι που δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από τον Λούκας για να κανονίσουν τα δείπνο τους την επόμενη μέρα. Η Βαλέρια έκανε μια γκριμάτσα. Τον είχε ξεχάσει τελείως και με όλα αυτά που συνέβησαν τις τελευταίες μέρες πραγματικά δεν είχε καμία όρεξη να βγει μαζί του. Σκέφτηκε ότι κάποια στιγμή έπρεπε να βάλει τέλος σε αυτή την άχρωμη σχέση αλλά δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει και αυτό, οπότε έδωσε λίγο χρόνο στον εαυτό της μήπως και αλλάξει γνώμη.

Ξάπλωσε στο κρεβάτι της μετά τις έντεκα, έχοντας την αίσθηση ότι είχε περάσει τρένο από πάνω της. Έτρεμε ακόμα από την αίσθηση της λαβής του Ιαν στο χέρι της, από την κακία που είδε στο βλέμμα του. Κακία αναμεμειγμένη με ωμή ζήλια. Δεν καταλάβαινε από πού μπορεί να πήγαζαν τόσο έντονα συναισθήματα, αλλά ήταν σίγουρη ότι δεν ήθελε να τον ξανααντιμετωπίσει μόνη της.

Και αυτό που του είχε πει στο τέλος…πόσο το μετάνιωνε τώρα. Πάντα στη ζωή της είχε διαλέξει την αξιοπρεπή οδό και δεν της άρεσαν τα ξεκατινιάσματα. Μπορεί να ήξερε τι θα τον πλήγωνε και να είχε έτοιμη την ατάκα αλλά δεν έπρεπε να ξεστομίσει κάτι τόσο σκληρό. Και κάτι τόσο ανακριβές. Γιατί στην πραγματικότητα ο Ιαν ήξερε τι έκανε. Μπορεί να ήταν μικρός και άπειρος αλλά ήξερε τι έκανε. Και το κορμί της αντέδρασε με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο που δεν άφηνε και πολλές αμφιβολίες σχετικά με τη δεξιοτεχνία του. Η Βαλέρια δεν ήξερε αν έπρεπε να το αποδώσει σε φυσικό ταλέντο ή απλά στο γεγονός ότι ήταν τόσο ταιριαστοί σε όλα τα άλλα ώστε το καλό σεξ να είναι απλά μια προέκταση της σχέσης τους, αλλά το σίγουρο ήταν ότι ο Ιαν ήταν ικανός και τρυφερός εραστής. Και αν ήταν έτσι στα 18 του δεν μπορούσε να φανταστεί πώς θα ήταν στα 28 του, μετά από σίγουρα πολλές ερωμένες. Η ίδια, πάλι, είχε κάνει μόνο τρεις ολοκληρωμένες σχέσεις μέσα σε αυτά τα δέκα χρόνια και το σεξ, όπως και οι ίδιες οι σχέσεις, ήταν πολύ ανάλατο. Είτε εκείνη δεν ένιωθε άνετα και δεν αφηνόταν ελεύθερη είτε ο εκάστοτε φίλος της δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες. Το αποτέλεσμα είναι να αποφεύγει σχεδόν τις συνευρέσεις και να αναρωτιέται αν έχει κάτι παθολογικό. Αλλά οι αναμνήσεις που είχε από τον Ιαν μέσα σε εκείνο το σπιτάκι του κήπου την έκαναν να ελπίζει ότι κάπου μέσα της υπήρχε μια φλόγα, έτοιμη να ανάψει με το σωστό ερέθισμα.

Πριν πέσει για ύπνο μπήκε λίγο στο ίντερνετ και έκανε λίγη έρευνα για τον Ιαν. Δε βρήκε πολλά αν και έδειχνε να είναι πολύ πετυχημένος εφοπλιστής, ιδιοκτήτης τόσο πολυτελών κρουαζιερόπλοιων όσο και εννιά τάνκερ. Είχε φωτογραφηθεί με ένα σωρό μοντέλα και τον τελευταίο καιρό με την Κριστιάννα σε διάφορα γκαλά και δεξιώσεις και είχε συμμετάσχει σε φιλανθρωπικές αποστολές στην Αφρική και ένα σωρό άλλα ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά δεν βρήκε κάτι περισσότερο. Βέβαια, δεν ήξερε τι έψαχνε. Τις προτιμήσεις του τις ήξερε. Τι περίμενε να βρει, περισσότερο από αυτά που ήξερε ήδη;

Τη Δευτέρα το απόγευμα βγήκε για δείπνο με τον Λούκας μετά από μια δύσκολη μέρα στο γραφείο. Ο Κέρβερος ήθελε πλήρη ενημέρωση για την υπόθεση του κύριου Πεκ, λες και είχε ιδέα από μεσιτικά, και μετά της φόρτωσε άλλο ένα διαζύγιο αφού της έκανε ένα λίγο απρεπές σχόλιο σχετικά με το ντύσιμό της. Δεν του απάντησε αλλά τον στραβοκοίταξε κι εκείνος μαζεύτηκε. Με το που ξεπλήρωνε το δάνειο την επόμενη μέρα θα έφευγε από εκεί μέσα. Αυτός ο άνθρωπος την αηδίαζε και σιγά σιγά άρχισε να νιώθει όλο και πιο άβολα μαζί του.

Πέρασε σχετικά καλά με τον Λούκας αν και φαινόταν κι εκείνος κουρασμένος. Μακάρι να είχε βαρεθεί κι αυτός την παρέα της. Θα της ήταν πιο εύκολο να χωρίσει μαζί του. Γύρισε σπίτι και μίλησε με τον Πίτερ στο τηλέφωνο. Τη βοήθησε κάπου που είχε κολλήσει και την επόμενη μέρα στη δουλειά, όταν έμαθε ότι ο κύριος Πεκ είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τον Ιαν για να κανονίσουν συνάντηση, ένιωθε έτοιμη. Είχε διαβάσει πολύ και οι αντικειμενικές αξίες δικαιολογούσαν το ποσό που ζητούσαν. Θα ετοίμαζε τα συμβόλαια γρήγορα και όλα θα τέλειωναν. Η συνάντηση θα πραγματοποιείτο στο Λονδίνο και θα ερχόταν ο κύριος Πεκ, ο Ιαν με τους δικηγόρους του, εκείνη και ο Κέρβερος. Δεν γνώριζε αν ο Ιαν είχε ενημερωθεί ήδη για την ιδιότητά της αλλά δεν την ενδιέφερε και πολύ. Είχε αποφασίσει να συνεχίσει τη ζωή της και θα ξεκινούσε από τον τόπο του εγκλήματος για να ξορκίσει το κακό. Θα περνούσε το Σαββατοκύριακο στο πατρικό της.
3 σχόλια:

  1. Οοοοοοο βλέπω εξέλιξη στο επόμενο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εμ συγνώμη για την ενόχληση συγγραφέα της καρδιας μας..αλλα θα βαλεις απόψε ή την Δευτέρα το επόμενο??

    ΑπάντησηΔιαγραφή