Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Πέμπτη, 30 Οκτωβρίου 2014

Κεφάλαιο 2-αργά και σταθεράΤο αφεντικό της ήταν από το πρωί στη θέση του και την υποδέχτηκε με ένα ξινό χαμόγελο που είχε πιο πολύ να κάνει με το φόρεμά της. Της είχε πει ότι δεν του άρεσε όταν φορούσε κλειστά φορέματα και εκείνη του είχε απαντήσει ότι σχόλια περί ενδυμασίας ανήκουν στο φάσμα της σεξουαλικής παρενόχλησης χαμογελώντας ξερά κι έτσι εκείνος δεν ξαναείπε τίποτα. Μόνο που κάθε φορά που φορούσε κάτι πολύ σοβαρό, την στραβοκοιτούσε. Η Βαλέρια αηδίαζε με αυτόν τον άνθρωπο αλλά δεν είχε και πολλές επιλογές. Προς το παρόν.
Κάθισε στον υπολογιστή της και ετοιμάστηκε να σηκωθεί για να φέρει έναν φάκελο όταν είδε τον κύριο Στιλ από πάνω της. Έδειχνε χαρούμενος για κάποιο λόγο.
«Μπορεί να αναλάβουμε μια καλή υπόθεση» της είπε και της έκλεισε το μάτι. Η Βαλέρια χαμογέλασε υπομονετικά. Τι υπόθεση; Αναρωτήθηκε. Μάλλον κάποια μήνυση για διατάραξη κοινής ησυχίας. Συναρπαστικό. «Θέλω να το αναλάβεις εσύ όμως, γιατί είμαι πνιγμένος αυτή την περίοδο» συμπλήρωσε δραματικά και η Βαλέρια συγκρατήθηκε με κόπο να μη γελάσει. Πνιγμένος με τι; Με το Sudoku;
«Φυσικά, κύριε Στιλ. Αν μπορώ να βοηθήσω, με χαρά μου» του απάντησε ενώ ταυτόχρονα ανακάτευε το τσάι της νευρικά.
«Δεν είμαι σίγουρος ότι είσαι και η καλύτερη επιλογή αλλά μιας και είμαστε οι δυο μας…» είπε εκείνος. Η Βαλέρια δεν αντέδρασε. Από μέσα της όμως, τον έβριζε.
«Θα προσπαθήσω, κύριε. Για τι υπόθεση μιλάμε;»
«Ένας φίλος φίλου έχει δεχτεί μια προσφορά εξαγοράς του κτήματός του. Η προσφορά είναι καλή αλλά θέλει να τον εκπροσωπήσει κάποιος γιατί ο επιχειρηματίας έχει μια ισχυρή ομάδα δικηγόρων. Ενδιαφέρεσαι;» ρώτησε ξερά. Λες και δεν ήξερε.
«Φυσικά. Είναι ευκαιρία να ξεσκονίσω λίγο τις γνώσεις μου στις αγοραπωλησίες ακινήτων» είπε εκείνη ουδέτερα. Χαιρόταν όντως, αλλά δεν ήθελε να το δείξει πιο έντονα.
«Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι θα σταματήσεις να δουλεύεις στις υπόλοιπες υποθέσεις μας» διευκρίνισε ο Κέρβερος και η Βαλέρια έγνεψε θετικά.
«Φυσικά, κύριε Στιλ».
«Σε μία βδομάδα θα πρέπει να είσαι έτοιμη να συναντήσεις τους δικηγόρους του επιχειρηματία, οπότε πρέπει άμεσα να ξεκινήσεις διάβασμα και να συναντηθείς με τον πελάτη μας για να ορίζετε τι θα διαπραγματευτείτε».
«Πώς και δεν έχει δικηγόρο ήδη ο φίλος του φίλου σας;»
«Δεν έχει επιχειρήσεις ο άνθρωπος. Απλώς έχει μεγάλη οικογενειακή περιουσία και θέλει να ρευστοποιήσει. Δέχτηκε μια καλή προσφορά για ένα κτήμα και ένα οίκημα στην Ουαλία και θέλει να το δώσει. Δεν ξέρω περισσότερα. Χρειάζεται τα χρήματα. Θα μας δώσει το 1% της τιμής αγοράς οπότε μας συμφέρει να ανεβάσουμε την προσφορά».
«Εσάς συμφέρει» διευκρίνισε ξερά η Βαλέρια. Η ίδια δούλευε αγόγγυστα και ο μισθός της ήταν σταθερός. Καλός μεν, αλλά σταθερός. Παρά τα έσοδα που έφερνε στο γραφείο και παρά τις υπερωρίες που έκανε.
«Σε αυτή την περίπτωση…ίσως επαναδιαπραγματευτούμε την αμοιβή σου» απάντησε ο κύριος Στιλ τραχιά. «Θα σου δώσω ένα μπόνους αν πάνε όλα καλά» της είπε με ύφος 10 καρδιναλίων. Η Βαλέρια σκέφτηκε πόσο πολύ θα την ωφελούσαν τα έξτρα χρήματα και έγνεψε χαμογελώντας. Ο κύριος Στιλ βγήκε από το γραφείο της, εκείνη έκανε πίσω στην καρέκλα της και έκλεισε για λίγο τα μάτια της.

Κάθε μήνα κατέθετε στην τράπεζα 2.000 λίρες. Ένα ποσό που τη χώριζε από την πολυτελή ζωή. Ένα ποσό που την έκανε να ζει σαν φοιτήτρια, αντί σαν επαγγελματίας. Αλλά δεν την ένοιαζε και πολύ. Κάθε μήνα που έδινε τα χρήματα, ήξερε ότι βρισκόταν λίγο πιο κοντά στην αποπληρωμή του χρέους των γονιών της. Και αυτά τα λεφτά που της υποσχέθηκε έστω και πλάγια ο κύριος Στιλ, θα ήταν ό,τι έπρεπε. Το χρέος ήταν εξαψήφιο αλλά πλήρωνε τυπικά και ήταν νέα και είχε πολύ αποφασιστικότητα μέσα της. Οι γονείς της την είχε σπουδάσει και την είχαν φροντίσει και ήταν σειρά της να τους βοηθήσει.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν οι γονείς της πήραν ένα δάνειο για να φτιάξουν το σπίτι τους. Ταυτόχρονα ο πατέρας της άρχισε να έχει ζημιά στην επιχείρησή του και οι καθυστερημένες δόσεις διογκώθηκαν, μέχρι που το χρέος διπλασιάστηκε. Οι γονείς της ζήτησαν τη βοήθειά της μέχρι να καταφέρουν να πουλήσουν ένα κομμάτι γης που είχαν αλλά μέχρι στιγμής δεν τα είχαν καταφέρει και έτσι εκείνη συνέχιζε να πληρώνει. Το μόνο που τη θύμωνε ήταν ο λόγος. Ο λόγος που ο πατέρας της είχε πάρει δάνειο για να φτιάξει το σπίτι. Ήταν πάντα ανταγωνιστικός σε σχέση με τους δίπλα, αλλά  η Βαλέρια πίστευε ότι περνώντας τα χρόνια θα αμβλυνόταν η ένταση. Είχε άδικο. Ο πατέρας της αποφάσισε να πάρει δάνειο για να ανακαινίσει το σπίτι, να ενισχύσει την περίφραξη, και να φτιάξει μια πισίνα. Για να μπει στο μάτι των δίπλα.  Λες και υπήρχε λόγος. Οι δίπλα ήταν πολύ πλούσιοι και η οποιαδήποτε αλλαγή στο σπίτι τους δε θα τους εντυπωσίαζε. Είχαν ήδη μια πανέμορφη έπαυλη, τεράστια πισίνα, δαιδαλώδη κήπο, λίμνες, ακόμα και ένα μεγάλο κλουβί με εξωτικά πουλιά.


Άνοιξε τα μάτια της και κοίταξε την οθόνη του υπολογιστή της. Για προστασία οθόνης είχε μια φωτογραφία της παρέας της κι εκείνης από ένα σύντομο ταξίδι στο Παρίσι. Χαμογελούσε και ακτινοβολούσε ευτυχία. Δεν είχε ξεσπάσει το πρόβλημα τότε. Δεν είχε επωμιστεί αυτό το τεράστιο βάρος. Ένα βάρος που την ανάγκαζε να μείνει σε μια δουλειά που αντιπαθούσε. Ξεφύσησε και στρώθηκε για δουλειά. Δεν είχε χρόνο για χάσιμο. Έπρεπε να ετοιμαστεί για τη καινούργια υπόθεση.  

5 σχόλια:

 1. Στοιχημα οτι η υποθεση ειναι στο χωριο της

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. κατι μου λεει οτι θα γνωριουμε συντομα το μοντενο Ρομεο μας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. μμμ...|! σιγουρα θα ναι κουκλος ο Ρομεο

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ανυπομονω να δω τα προσωπα των πρωταγωνιστων μας!! :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή