Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014

κεφάλαιο 39-παίζοντας βρώμικα

Τρελά πράγματα. Θεότρελα πράγματα. Αυτό σκέφτηκε η Μαρτίνα όταν βρήκε τη μητέρα της, την πάντα σοβαρή Μιράντα, να γελάει με κάτι που της είχε πει η Αλίνα. Οι δύο γυναίκες είχαν γνωριστεί πριν από μερικές μέρες, αλλά μάλλον η χημεία τους ήταν τόσο καλή, που έδειχναν να συζητούν άνετα λες και ήταν φίλες από παλιά. Η Αλίνα, αν άκουγε καλά η Μαρτίνα, έλεγε στην μητέρα της για την πρώτη μέρα που ο Ρεμί πήγε στο σχολείο και γύρισε πίσω κλαίγοντας και ουρλιάζοντας ότι δε θέλει να ξαναπάει επειδή η δασκάλα τού είχε πει ότι επειδή είναι πρίγκιπας δε σημαίνει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει.

Η Μαρτίνα τις κοίταξε να γελάνε και σκέφτηκε ότι η Αλίνα ήταν μάλλον η πιο ζεστή και κοινωνική γυναίκα που είχε γνωρίσει ποτέ. Αφού είχε καταφέρει τη μητέρα της να γελάει τόσο τρανταχτά, χωρίς να ενδιαφέρεται να καλύψει το στόμα της με την παλάμη της, ειλικρινά είχε κάνει το ακατόρθωτο. Κάθονταν στον κήπο, κάτω από το υπόστεγο και έπιναν απογευματινό τσάι. Ο πατέρας της, ο Μάικλ, έπαιζε με τον Ρέμι και περνούσαν κι αυτοί καλά. Το μόνο που έλειπε από αυτή την εικόνα που θύμιζε διαφήμιση φρυγανιάς στην τηλεόραση, ήταν ο Ρεμί, ο οποίος έλειπε σε ένα επαγγελματικό ταξίδι από τις 16 ως τις 19 Δεκεμβρίου και θα γυρνούσε αύριο. Είχε φύγει σχεδόν μία μέρα μετά την άφιξη των γονιών της και έτσι δεν είχαν την ευκαιρία να τον γνωρίσουν καλά. Η μητέρα της της είπε μόνο ότι είναι ένας «όμορφος νέος» λες και ετίθετο θέμα έγκρισής της. Της εξήγησε ότι δεν είχαν σχέση και ότι απλώς βρισκόταν εκεί για να περάσει ο μικρός λίγο χρόνο με τον πατέρα του. Μετά ακολούθησε μια μακρά και επίπονη συζήτηση όπου η μητέρα της επέμεινε να μάθει τα πάντα για τη σχέση τους αλλά η Μαρτίνα παρέλειψε μερικές αλήθειες. Της είπε πώς γνωρίστηκαν και για τη σύντομη σχέση τους, ότι χώρισαν πριν μάθει για την εγκυμοσύνη και ότι τον συνάντησε τυχαία και ότι το παιδί τον είχε ανάγκη. Ο,τι ήξερε ότι έπρεπε και ήθελε να ακούσει η μητέρα της. Δεν της μίλησε για την απελπισία, για τον χαμένο έρωτα, για τα δύσκολα χρόνια. Άλλωστε κι εκείνη τότε είχε κάνει ό,τι μπορούσε για να την κρατήσει μακριά. Λες και με το να αποξενώσει την κόρη της θα έλυνε το πρόβλημα.

Ανυπομονούσε να γυρίσει ο Ρεμί. Είχε καταφέρει να διοργανώσει ένα μικρό συμβούλιο με την επίτροπο παιδείας και την ομάδα της, πλην του δρα Κάρστεν ο οποίος θα ερχόταν μετά την Πρωτοχρονιά, και είχαν καταλήξει σε αρκετές πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες. Είχε συντάξει μια πρόχειρη αναφορά για να του δείξει μερικά σημεία στα οποία είχαν συμφωνήσει και πώς θα συνέχιζαν τους επόμενους έξι μήνες. Πρώτον θα νοίκιαζαν μερικούς χώρους και θα αγόραζαν εξοπλισμό. Θα προσελάμβαναν μουσικούς για δωρεάν μαθήματα για τον πρώτο χρόνο ώστε όλα τα παιδιά να δοκιμάσουν αν τους αρέσει η μουσική. Επίσης θα έβαζαν δύο ώρες μάθημα μουσικής στο σχολείο από το νέο έτος. Μετά από λίγο καιρό θα κανόνιζαν ακροάσεις για να δουν αν κάποια παιδιά είχαν εξαιρετικό ταλέντο στο τραγούδι ή κάποιο όργανο. Και μετά βλέποντας και κάνοντας. Το μόνο που της είχε πει ο Ρεμί πριν φύγει ήταν ότι θα ήθελε πολύ να την ακούσει να παίζει πιάνο ξανά, αλλά εκείνη απέρριψε την ιδέα απότομα, εξηγώντας του ότι έχει πέντε χρόνια να παίξει πιάνο και να τραγουδήσει δυνατά.


Ο Ρεμί όμως βρήκε έναν πολύ ωραίο τρόπο εκδίκησης. Έπιασε το παιδί και του μίλησε για τον «υπέροχο κόσμο της μουσικής» και τι «όμορφα που τραγουδάει η μανούλα» και έτσι πολύ σύντομα η Μαρτίνα είχε να αντιμετωπίσει άλλο ένα πρόβλημα: έναν γιο ενθουσιασμένο με την ιδέα να μάθει μουσική και να ακούσει τη μανούλα να τραγουδάει και να παίζει κιθάρα και ντραμς και φλάουτο και ξυλόφωνο και πιάνο και όμποε και…ουφ! Τα πάντα! Προσπάθησε να αναχαιτίσει το ενδιαφέρον του ώστε να κερδίσει λίγο χρόνο, αλλά ο μικρός ήταν πανέτοιμος να γραφτεί σε ένα ωδείο. Και η ίδια συμφωνούσε ότι στα τέσσερα χρόνια του μπορούσε να ξεκινήσει κάποιο όργανο, μάλλον πιάνο, αλλά το είχε αμελήσει. Είχε τόσα πολλά στο μυαλό της και τα συναισθήματά της σχετικά με τη μουσική ήταν τόσο μπερδεμένα που δεν ήξερε από πού να ξεκινήσει. ‘Η μάλλον ήξερε. Με το που έβλεπε τον Ρεμί θα του έλεγε τη γνώμη της για τον συναισθηματικό εκβιασμό του. 

2 σχόλια:

  1. Περιμένουμε πως και πως την κουβεντούλα τους!!! Να δούμε αν τελικά κάποιος απο τους δυο θα αποκαλυφθεί!!!(νομίζω πως η Μαρτινα θα αποκαλύψει τα αισθήματα της έστω και κατα λαθος)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλα της έκανε ο Ρεμι κρίμα τέτοιο ταλέντο να παει Χαμένο

    ΑπάντησηΔιαγραφή