Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 30 Ιουλίου 2014

κεφάλαιο 8-πίσω στα πάτρια εδάφη. Ελίζ, βρες κανέναν σοκολά άντρα. Τούρκο, Βεδουίνο, Αραβα...κάτι!

«Το παιδί δεν έχει να πάει πουθενά» του είπε και άρχισε να τρέμει από τα νεύρα της. Εκείνος το παρατήρησε αλλά δεν έδωσε και ιδιαίτερη σημασία. Πόσο σκληρός είχε γίνει; Αναρωτήθηκε η Μαρτίνα. Εκείνος ποτέ δεν έμενε τόσο αδιάφορος μπροστά της παλιά. «Το παιδί θα μείνει εδώ. Με την μητέρα του. Για πάντα. Έχει τη σειρά του, έχει το σπίτι του, έχει τους φίλους του. Δεν τον μεγάλωσα με ένα σωρό θυσίες για να έρθεις εσύ να τα βρεις όλα έτοιμα!» κάγχασε.
Ο Ρεμί την κοίταξε ξαφνιασμένος και δε μίλησε για λίγο. «Πάθος» είπε τελικά και ανασήκωσε με έκπληξη τα κατάμαυρα φρύδια του. «Τελικά γεννήθηκε ο άντρας που σε κάνει να χάνεις τον έλεγχο, σε κάνει να ξεχνάς τους καλούς σου τρόπους!».
«Γιατί πρέπει όλα να τα γυρνάς στη σχέση μας; Δε βαρέθηκες με τις ειρωνείες και τα υπονοούμενα; Ποιο είναι το πρόβλημά σου επιτέλους; Με χώρισες. Δε με χώρισες; Σηκώθηκες και έφυγες σαν τον κλέφτη. Επειδή ήμουν ψυχρή. Γιατί με ταλαιπωρείς τώρα; Τι σόι εκδίκηση είναι αυτή;» τον βομβάρδισε με ερωτήσεις. «Το παιδί να το αφήσεις ήσυχο. Με ακούς;» ούρλιαξε ξαφνικά και δάκρυα κύλησαν από τα μάτια της. Αλλά ο Ρεμί δεν έδειξε να επηρεάζεται και ιδιαίτερα.
«Έχω δικαίωμα να περάσω χρόνο μαζί του. Μου στέρησες τέσσερα χρόνια! Έχω δικαίωμα να τον πάρω για λίγο μαζί μου. Να τον δουν οι γονείς μου. Γιατί μου το στερείς αυτό; Θα πάμε σε έναν δικηγόρο να τον αναγνωρίσω και μετά θα τον πάρω για λίγο καιρό στην πατρίδα μου».
«Πάνω απ΄το πτώμα μου».
«Σιγά το εμπόδιο!»
«Ήρθες μέσα στο σπίτι μου να με απειλήσεις;» τον ρώτησε. «Σε αυτή τη χώρα έχουμε νόμους, Ρεμί. Δεν ξέρω τι κάνετε στην τριτοκοσμική χώρα σου και αν έχετε καν νόμους ή δικαστήρια, αλλά εδώ δεν περνάνε αυτά!» του είπε υπεροπτικά, γνωρίζοντας ότι τον είχε προσβάλει με το σχόλιό του για τη χώρα του.
«Εμείς στη χώρα μου μαστιγώνουμε τις γυναίκες που διαφωνούν με τους άντρες» είπε εκείνος ειρωνικά. «Έχεις κάτι πρόχειρο;»
«Ρεμί, σε παρακαλώ άσε με ήσυχη και εμένα και το παιδί. Είναι πολύ πιο ευτυχισμένο χωρίς εσένα».
«Κανένα παιδί δεν είναι ευτυχισμένο χωρίς πατέρα».
«Μα δε σε ήξερε».
«Τώρα με ξέρει».
«Θα σε ξεχάσει».
«Μαρτίνα, λογικέψου. Αύριο θα πάμε σε δικηγόρο και μπορώ να επισπεύσω την έκδοση διαβατηρίου».
«Το παιδί δε θα πάει πουθενά».
«Μα θέλω να τον γνωρίσουν ο γονείς μου! Τι δεν καταλαβαίνεις; Δεν έχεις δικαίωμα. Το ότι είσαι μητέρα του δε σου δίνει το δικαίωμα να του στερήσεις πράγματα που θα του κάνουν τη ζωή του πιο όμορφη και πιο άνετη!».
«Τι εννοείς πιο άνετη;» τον ρώτησε θιγμένη. «Το παιδί δε στερείται τίποτα. Δεν έχω φυσικά τα δικά σου πλούτη, αλλά του προσφέρω τα πάντα».
«Τα πάντα; Μπορεί δηλαδή να σπουδάσει στην Οξφόρδη αν θέλει; Μπορεί να πάει στη Ντίσλεϊλαντ και να κάνει σκι στις Άλπεις;».
«Χριστέ μου!» είπε εκείνη και σήκωσε τα χέρια στον ουρανό. «Πότε έγινες εσύ τόσο σνομπ; Εσύ ήσουν αυτός που μιλούσε πάντα για συναισθήματα και θεωρούσες τα χρήματα μέσο και όχι σκοπό!» του είπε αλλά είχε αγγίξει μια χορδή μέσα της. Ποια μητέρα δε σκεφτόταν ότι δεν μπορεί να προσφέρει τα πάντα στο παιδί της; Είχε σκεφτεί πολλές φορές ότι ήθελε να πάει με τον μικρό της ένα ωραίο ταξίδι αλλά δεν είχε χρήματα. Είχε αρχίσει ήδη να σκέφτεται ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να τον στείλει σε ένα καλό πανεπιστήμιο. Πώς στο καλό είχε διαβάσει τις σκέψεις της;
«Όταν γίνεσαι γονιός, αλλάζεις» χαμογέλασε εκείνος.
«Κι εσύ είσαι γονιός τώρα;» τον ειρωνεύτηκε.
«Θέλω να προσπαθήσω» απάντησε  Ρεμί με απόλυτη σιγουριά και ηρεμία και η Μαρτίνα έχασε για λίγο την ισορροπία της. Έκλεισε τα μάτια και μέτρησε μέχρι το τρία παίρνοντας βαθιές ανάσες. Είχε δίκιο. Ήθελε να προσπαθήσει να γνωρίσει το γιο του. Αυτό του το αναγνώριζε. Αλλά όχι και να τον πάρει από κοντά της.
«Δε θέλω να φύγει τα παιδί. Κατάλαβέ με, Ρεμί. Θα είναι σοκ για εκείνον να είναι χωρίς εμένα, και ειλικρινά, δε σε εμπιστεύομαι».
«Δε θα του έκανα ποτέ κακό, Μαρτίνα. Είναι το παιδί μου. Ακόμα δεν μπορώ να το συνειδητοποιήσω, είναι όλο αυτό πολύ καινούργιο για μένα. Αλλά θέλω να τον γνωρίσω. Θέλω να περάσω χρόνο μαζί του. Είναι γιος μου. Γιατί το κάνεις όλο αυτό; Με εκδικείσαι για τότε;».
«Δε θέλω να σε εκδικηθώ γιατί δεν έχω συναισθήματα για σένα, Ρεμί. Μου είσαι αδιάφορος. Το παιδί μου θέλω να προστατεύσω».
«Το παιδί σου χρειάζεται πατέρα και μια οικονομική εξασφάλιση. Μην είσαι ξεροκέφαλη».
«Το παιδί δε θα έρθει μαζί σου. Αυτή είναι η τελευταία μου κουβέντα. Αν θες, πάμε να τον αναγνωρίσεις και μπορείς να έρχεσαι όποτε θες να τον βλέπεις, σε λογικά πλαίσια φυσικά, αλλά δε θέλω να τον ταράξεις με ένα ταξίδι σε μια πρωτόγονη χώρα» τον τσίγκλησε πάλι.
«Είσαι μια ανυπόφορη γυναίκα. Απορώ πώς… Τέλοσπάντων» είπε και έπιασε το κινητό του το οποίο είχε αρχίσει να δονείται. Μίλησε στα αραβικά, πολύ γρήγορα, δίνοντας μάλλον διαταγές σε κάποιον και το έκλεισε βιαστικά. «Πρέπει να φύγω. Αύριο στις έξι το απόγευμα θα πάμε στο δικηγόρο. Φώναξε το παιδί να το χαιρετίσω» της είπε.
«Μάλιστα, σεΐχη» του είπε ειρωνικά.
«Εμίρης» απάντησε εκείνος αδιάφορα και η Μαρτίνα έκανε μια γκριμάτσα αποδοκιμασίας.
Ο μικρός χώθηκε στην αγκαλιά του και του ζήτησε να ξανάρθει. Ο Ρεμί τού είπε ότι θα έρθει αύριο και τον φίλησε τρυφερά στο κεφάλι. Η Μαρτίνα τούς κοιτούσε μαζί και συγκινήθηκε αλλά δεν το έδειξε. Έπρεπε να έχουν επαφή αλλά όχι με τους όρους του. Έπρεπε να προστατεύει το παιδί της.

Τον συνόδευσε ως την εξώπορτα κι εκείνος της είπε ότι πρέπει να σκεφτεί όσα της πρότεινε. 
«Σου είπα ποια είναι η θέση μου. Δεν γίνεται να φύγει το παιδί από κοντά μου. Είναι μικρός και με έχει ανάγκη» του είπε προσπαθώντας να τον κάνει να καταλάβει.
«Καλώς…» είπε εκείνος και την κοίταξε βαθιά μέσα στα μάτια. Η Μαρτίνα προσπάθησε να μην στρέψει αλλού το βλέμμα της και του δείξει πόσο την επηρέαζε. Ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Ήταν εντυπωσιακός και ήταν τόσο κοντά της που την αναστάτωνε. «Τότε αφού δεν υπάρχει άλλη λύση θα πρέπει να έρθεις κι εσύ μαζί» της είπε χαμογελώντας αχνά.


3 σχόλια:

 1. imoun sigouri pws kati 9a evriske gia na tin kataferei !!!! egw mia fora an imoun sti 9esi tis 9a ton eixa peta3ei apo to balkoni tou 5 orofou -_- (Kuriaki)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μαγκές ο Ρεμι, ας ηρεμησει λιγο ο σείχης εμίρης οπως στο καλο λεγεται!!!

  -Νικολετα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πω!!!! Σαν εγωιστής κάνει θελω το παιδί κ το θέλει τώρα έλεος

  ΑπάντησηΔιαγραφή