Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014

κεφάλαιο 16-Μάνα Ελληνίδα-Μάνα Αγγλίδα, το ίδιο και το αυτόΘα περάσει η μητέρα μου σήμερα για να αφήσει κάτι που αγόρασε για μένα.
Θα προσπαθήσει να σε ψαρέψει για την προσωπική μου ζωή. Μην υποκύψεις!
Είναι φοβερή! Εισαγγελέας 30 χρόνια πριν πάρει σύνταξη.
Σκίσε το χαρτί! :-)

Κρίστοφερ

Αυτό το σημείωμα βρήκε η Μάντι στον πάγκο της κουζίνας και απόρησε για ένα σωρό πράγματα. Πρώτον, τι ώρα είχε φύγει το αφεντικό της; Εκείνη είχε ξυπνήσει στις εφτά και μπήκε στην κουζίνα στις εφτά και μισή. Αυτός είχε ήδη φύγει; Τι ώρα πήγαινε στη δουλειά; Και κυρίως, πότε ξεκουραζόταν; Τον τελευταίο καιρό γυρνούσε αργά σπίτι και έφευγε πολύ νωρίς. Και περίπου δυο τρία βράδια τη βδομάδα ερχόταν και κάποια…παρέα. Δεν μπορεί, θα έπαιρνε κάποια βιταμίνη. Κανείς άνθρωπος δεν έχει τόσες αντοχές. Ένα άλλο ερώτημα που της πέρασε από το μυαλό ήταν το γιατί η μητέρα του Κρίστοφερ να ψάρευε τις οικιακές βοηθούς. Δε διάβαζε εφημερίδες και περιοδικά; Δεν ήξερε ότι ο γιος της ήταν πολύ…δραστήριος; Αλλά κυρίως, γιατί να σκίσει το χαρτί; Θεέ μου, πόσο σχιζοφρενής!

Δούλεψε χωρίς διάλειμμα για τρεις ώρες ώστε να βρει η μητέρα του Κρίστοφερ το σπίτι τέλειο όταν ερχόταν. Γυάλισε τις επιφάνειες, έκανε παρκέ, ξεσκόνισε τα πάντα στο σαλόνι και καθάρισε τις τουαλέτες στον κάτω όροφο. Μετά έκανε ένα διάλειμμα για να βάλει μπιφτέκια στο φούρνο και αφού ξεκουράστηκε λιγάκι, κανόνισε να περάσουν από το καθαριστήριο να πάρουν τρία κοστούμια του Κρίστοφερ και τηλεφώνησε σε ένα συνεργείο να έρθει για την καθιερωμένη καλοκαιρινή απεντόμωση. Είχε ανέβει στον πάνω όροφο και είχε τραβήξει τα σεντόνια του αφεντικού της για να τα αλλάξει (η προσωπική του ζωή της είχε βγάλει την πίστη! Μετά από κάθε ερωμένη άλλαζε σεντόνια) άκουσε το κουδούνι να χτυπάει. Η Μάντι κατάλαβε ότι θα ήταν η μητέρα του Κρίστοφερ. Ο φρουρός αποκλείεται να είχε αφήσει κάποιον ξένο να περάσει την πύλη.

Ίσιωσε τα ρούχα της και τα μαλλιά της και κατέβηκε σφαίρα να ανοίξει για να μην περιμένει η γυναίκα. Πίσω από την πόρτα περίμενε η κυρία Χάντερ, η οποία μπούκαρε σαν σίφουνας στο σπίτι κρατώντας μια μεγάλη σακούλα.
«Έχω κλειδιά, χρυσό μου, αλλά ο Κρίστοφερ μού έχει απαγορέψει να τα χρησιμοποιώ» γέλασε και η Μάντι αναρωτήθηκε από πού είχε πάρει το αφεντικό της και ήταν τόσο μουρτζούφλης. Αυτή η γυναίκα ήταν γεμάτη ζωντάνια και κέφι. Στρογγυλοκάθισε στον καναπέ και έβγαλε τα τεράστια γυαλιά ηλίου της. «Συγγνώμη, κορίτσι μου» είπε και σηκώθηκε για να της τείνει το χέρι. «Είμαι η Μάργκαρετ Χάντερ, η μητέρα του Κρίστοφερ» είπε γεμάτη υπερηφάνεια.
«Χάρηκα, κυρία Χάντερ» είπε η Μάντι και χαμογέλασε ζεστά. Απορρόφησε τα χαρακτηριστικά της γυναίκας απέναντί της. Η Μάργκαρετ Χάντερ ήταν γύρω στα 60, με σκούρα μαλλιά και σταρένιο δέρμα. Έμοιαζε με Ιταλίδα αλλά η Μάντι δεν τόλμησε να ρωτήσει. Φορούσε ένα μπλε υφασμάτινο παντελόνι και μια αέρινη πουκαμίσα με λευκές και μπλε ρίγες. Η τσάντα της και τα παπούτσια της πρέπει να κόστιζαν μια περιουσία.
«Είσαι καινούργια εδώ. Σωστά;» ρώτησε η μητέρα του Κρίστοφερ και η Μάντι απολογήθηκε για τους κακούς τρόπους της.
«Ξέχασα να συστηθώ. Με συγχωρείτε. Είμαι η Μάντι Κρένσο και ναι, είμαι εδώ μόνο τρεις μήνες» είπε χαμογελώντας ζεστά. Η κυρία Χάντερ ανταπέδωσε. «Να σας φέρω μια φρέσκια λεμονάδα;» προσφέρθηκε η Μάντι αλλά η κυρία Χάντερ έγνεψε αρνητικά.
«Λίγο νερό φτάνει» είπε και η Μάντι τής έφερε μεταλλικό νερό με μπόλικα παγάκια.
«Ευχαριστώ» είπε η γυναίκα ευγενικά και ήπιε όλο το νερό μεμιάς. «Έχει πολλή ζέστη έξω» παραπονέθηκε. «Μεσόγειος γίναμε» γέλασε.
Η Μάντι αναρωτήθηκε αν έπρεπε να κάτσει να μιλήσει λιγάκι με τη γυναίκα. Προς το παρόν στεκόταν αμήχανα όρθια από πάνω της και δεν ήξερε πώς να φερθεί.
«Κάτσε λίγο μαζί μου, μην ντρέπεσαι» είπε η κυρία Χάντερ και η Μάντι κατάλαβε ότι η γυναίκα απέναντί της ήταν όντως δεινή στο παιχνίδι της ανθρώπινης ψυχολογίας.
«Βεβαίως» είπε η Μάντι και έκατσε. Δεν ήξερε τι μπορούσε να συζητήσει με τη μητέρα του αφεντικού της αλλά κάτι θα έβρισκε. Το καλό ήταν ότι η μητέρα του Κρίστοφερ έδειχνε φυσικά πολύ κομψή και προφανώς καλλιεργημένη και καθωσπρέπει, αλλά δεν ήταν ξιπασμένη.
«Πώς περνάς εδώ; Σε ταλαιπωρεί ο γιος μου;» τη ρώτησε η άλλη γυναίκα.
«Όχι, όχι, όλα είναι μια χαρά» είπε με σιγουριά η Μάντι. «Άλλωστε σπάνια είναι σπίτι. Δουλεύει πολύ».
«Στενοχωριέμαι πολύ με αυτό» σκοτείνιασε η κυρία Χάντερ. «Εμείς…ο πατέρας του είναι πολύ γνωστός δικηγόρος. Ασκεί ακόμη τη δικηγορία. Ο Κρίστοφερ θα μπορούσε να δουλέψει μαζί του. Αλλά δεν του άρεσε, λέει, να ασχολείται με φόνους και διαζύγια. Μα γιατί;» σούφρωσε τα χείλη της δραματικά. «Άσχημα είναι; Εγώ και ο πατέρας του ξεκινήσαμε από το μηδέν. Φοιτητές και οι δύο στη Νομική. Και κάναμε ολόκληρη περιουσία. Αλλά είχαμε και χρόνο για τα παιδιά μας, για να διασκεδάσουμε. Ο Κρίστοφερ σπάνια διασκεδάζει» είπε και η Μάντι σκέφτηκε ότι δεν ήταν πρέπον να πει στη μητέρα του ότι ο Κρίστοφερ διασκέδαζε, απλώς όχι σε δημόσιους χώρους!
«Φαντάζομαι ότι κάνει αυτό που τον κάνει ευτυχισμένο» είπε διπλωματικά η Μάντι.
«Ναι, ναι, φυσικά» είπε η άλλη γυναίκα. «Από τη στιγμή που μπήκε στη Νομική ξέραμε ότι ήθελε να ασχοληθεί με κάτι άλλο. Ήθελε να αυτονομηθεί. Και μετά, όταν έκανε το μεταπτυχιακό στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο, σιγουρευτήκαμε».
«Δεν ήξερα ότι είχε σπουδάσει τόσο πολύ» είπε η Μάντι.
«Μα φυσικά. Εμείς πάντα παροτρύναμε τα παιδιά μας να διαβάζουν. Βέβαια ο Κρίστοφερ το παράκανε. Και ακόμα το παρακάνει. Αυτό το πήρε από μένα» καμάρωσε η γυναίκα. «Τον έσκιζα τον Πίτερ στις εξετάσεις!» γέλασε. Η Μάντι υπέθεσε ότι αναφερόταν στον άντρα της.
«Και ο άλλος σας ο γιος;» ρώτησε με ενδιαφέρον η Μάντι.
«Ο Τζέικομπ; Αυτός σπούδασε διοίκηση επιχειρήσεων και έχει μια εταιρεία που φτιάχνει καλλυντικά. Πάει πολύ καλά» είπε. «Τουλάχιστον δεν καρδιοχτυπούμε για εκείνον όπως για τον Κρίστοφερ» είπε.
«Δηλαδή;» την παρότρυνε η Μάντι.
«Ε να…Ασχολείται με το δίκαιο ανταγωνισμού. Τώρα, εντάξει, είναι μεγάλος και τρανός και έχει κόσμο…να τον προστατεύει. Αλλά παλιά, όταν ξεκίνησε…δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι. Εμπλέκεται με μεγάλες εταιρείες. Πολυεθνικές. Όταν ήταν νεότερος, τον απειλούσαν, έστελναν κόσμο στο σπίτι και στο γραφείο του για να τον τρομάξουν» συννέφιασε η μητέρα του και η Μάντι σκέφτηκε ότι για τη γυναίκα απέναντί της ο μεγάλος και τρανός Κρίστοφεφρ Χάντερ ήταν ακόμα το μικρό της παιδί.
«Τώρα;» ρώτησε η Μάντι τρομαγμένη. Κινδύνευε; Ο Κρίστοφερ, όχι εκείνη.
«Τώρα μια χαρά» είπε εκείνη. «Τουλάχιστον έτσι ξέρω» ξεφύσησε. «Ο Κρίστοφερ δε μου λέει πολλά για την ζωή του. Με αφήνει απ’ έξω, αλλά εγώ ανησυχώ. Θέλω να τακτοποιηθεί. Ξέρω ότι ακούγεται μικροαστικό, αλλά θέλω να βρει μια κοπέλα, να κάνει οικογένεια».
«Είμαι σίγουρη ότι θα το κάνει κι αυτό όταν βρει την κατάλληλη» είπε διπλωματικά η Μάντι.
«Με αυτές που βγαίνει…» έκανε μια χειρονομία η μητέρα του και περίμενε από την Μάντι να αντιδράσει. Η Μάντι χαμογέλασε. Είχε ξεκινήσει η ανάκριση. Ήταν καλή, έπρεπε να το παραδεχτεί. Εδραίωσε μια κάποια σχέση και τώρα ξεκινούσε η αντεξέταση.
«Νέος είναι ακόμα» είπε η Μάντι αδιάφορα.
«Βγαίνει με καμία σοβαρά; Βλέπεις εσύ καμία να έρχεται συχνά;»
«Κυρία Χάντερ, εγώ δεν βλέπω τίποτα. Τα απογεύματα λείπω και τα βράδια μπαίνω από την πίσω είσοδο. Δε βλεπόμαστε πολύ πολύ» είπε ειλικρινά.
«Εγώ δεν τα πιστεύω αυτά που γράφουν. Αυτά είναι τερτίπια των δημοσιογράφων. Εμένα ο γιος μου είναι σοβαρός. Και θα βρει μια καλή και μορφωμένη κοπέλα και θα παντρευτεί» γέλασε η κυρία Χάντερ καλόκαρδα. «Δε με νοιάζει να είναι πλούσια. Λεφτά έχουμε εμείς. Απλώς θέλω να είναι μορφωμένη. Να έχουμε κάτι να πούμε».
«Με κάθε άνθρωπο έχεις κάτι να πεις» τη διόρθωσε η Μάντι.
«Ναι, έχεις δίκιο σε αυτό. Απλώς, δεν ξέρω…Μη με πεις σνομπ. Δε θέλω να είναι καμιά ηθοποιός, καμιά τραγουδίστρια. Με τέτοιες βγαίνει πιο πολύ. Έτσι δεν είναι;»
«Τι να σας πω; Δεν ξέρω. Αλλά θα πρέπει να τον εμπιστεύεστε περισσότερο. Κάνει καλές επιλογές».
«Τουλάχιστον τρώει καλά;».
«Τρώει ό,τι φτιάχνω, οπότε φαντάζομαι ότι τρώει καλά» ξεγλίστρησε η Μάντι και η άλλη γυναίκα γέλασε.
«Με συγχωρείς που είμαι περίεργη, αλλά από τον Κρίστοφερ δεν παίρνεις κουβέντα. Οι άλλες κοπέλες πριν από εσένα μιλούσαν πολύ. Εσύ…είσαι πιο συγκρατημένη» της είπε ουδέτερα.
«Είναι στα πλαίσια της δουλειάς μου η εχεμύθεια» χαμογέλασε η Μάντι.
«Αν πάντως κρίνεις ότι ο Κρίστοφερ χρειάζεται κάτι, να μου πεις» και της έδωσε μια κάρτα με το κινητό της.
«Φυσικά, κυρία Χάντερ».
«Να του δώσεις τη σακούλα που έφερα. Έχουμε ένα γάμο το Σαββατοκύριακο. Παντρεύεται η κόρη ενός συνεργάτη του πατέρα του. Ο Κρίστοφερ και η Ελάιζα είχαν ένα φλερτ πριν από μερικά χρόνια. Ελπίζαμε ότι θα ευοδωθεί αλλά…» είπε. Η Μάντι δεν ήξερε γιατί ανησυχούσε ότι η μητέρα του θα την ψαρέψει. Η γυναίκα απέναντί της ήταν ειλικρινής και ανοιχτή σαν βιβλίο.
«Και παντρεύεται λοιπόν;»
«Ναι, ναι και θα πάμε οικογενειακώς. Αγόρασα μια αντίκα για το σαλόνι τους και ένα μοναδικό κρυστάλλινο βάζο Lalique εκ μέρους του Κρίστοφερ. Αν το άφηνα σε εκείνον, θα το ξεχνούσε».
«Οι περισσότεροι άντρες δεν είναι καλοί σε αυτά» είπε η Μάντι.
«Σε τι είναι καλοί δε μας έχουν πει ακόμα» γέλασε η κυρία Χάντερ και σηκώθηκε. «Κορίτσι μου, φεύγω, γιατί πρέπει να πάω σε μια παρουσίαση βιβλίου μιας φίλης. Θα ξαναπεράσω όμως! Μου φαίνεσαι πολύ συμπαθητική! Και είσαι και πολύ όμορφη» είπε και προχώρησε προς την πόρτα.
«Είστε πολύ καλή, κυρία Χάντερ» είπε η Μάντι και αποχαιρέτησε τη μητέρα του αφεντικού της.

Όταν έκλεισε την πόρτα, ξεφύσησε με ανακούφιση. Δεν της είχε πάρει κουβέντα.
Και είχε διασκεδάσει τη σύντομη αυτή συνάντηση με την κυρία Χάντερ. Πάει, τέλειωσε. Έπρεπε να γνωρίσει και τον πατέρα του Κρίστοφερ. Ίσως είχε πάρει από αυτόν και ήταν έτσι. Γιατί από το μπρίο της μητέρας του δεν είχε στάλα!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου