Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014

Μυστικά και Πάθη-Κεφάλαιο 1-Καλή μας αρχή!

«Λοιπόν, δεσποινίς Κρένσο, βλέπω ότι έχετε εξαιρετικές συστάσεις από τους δύο προηγούμενους εργοδότες σας. Το γραφείο στο οποίο αποτάθηκα μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εσάς» είπε η γυναίκα απέναντί της. Είχαν ραντεβού στις εννιά το πρωί σε ένα χώρο που έμοιαζε με προθάλαμο κάποιου πολυτελούς γραφείου. Η γυναίκα τής συστήθηκε ως «κυρία Πίτερσον, προσωπική βοηθός του Κρίστοφερ Χάντερ» λες και αυτό σήμαινε κάτι για την Μάντι.
«Μου αρέσει η δουλειά μου» είπε η Μάντι με την λακωνικότητα που τη χαρακτήριζε από μικρή.
«Πείτε μου, σας παρακαλώ, γιατί εργαστήκατε μόνο ένα χρόνο για τον πρώτο εργοδότη και έξι μήνες για τον δεύτερο;» μπήκε στο ψητό η κυρία Πίτερσον. Ήταν μια γκριζομάλλα γυναίκα, γύρω στα 55 και έδειχνε πολύ αυστηρή. Η Μάντι, όμως, δεν ήθελε να της δείξει πόσο πολύ χρειαζόταν τη δουλειά.
«Ο κύριος Ντάνκαν είναι πρέσβης και χρειάστηκε τις υπηρεσίες μου τόσο για το σπίτι όσο και για τη φροντίδα των παιδιών του μόνο ένα χρόνο, γιατί μετά έφυγε για Τσεχία. Όσο για τη δεύτερη οικογένεια, δυστυχώς το ζευγάρι πήρε διαζύγιο και έτσι…» είπε η Μάντι και έκανε μια γκριμάτσα «δε με χρειάζονταν πια».
«Καταλαβαίνω» είπε χωρίς στάλα συναίσθημα η κυρία Πίτερσον και κοίταξε τα χαρτιά μπροστά της. Η Μάντι πάντα αναρωτιόταν γιατί χρειαζόταν τόσο ξεψείρισμα η πρόσληψη μιας οικιακής βοηθού. Δεν ήταν πια και καμιά νευραλγική θέση. Θα μαγείρευε, θα έπλενε και θα σκούπιζε. Γιατί χρειαζόταν να περάσει τόσο έλεγχο; Είχε αρχίσει να δυσανασχετεί μετά από μισή ώρα απαιτητικής συνέντευξης λες και είχε κάνει αίτηση για να γίνει πράκτορας του FBI. «Απλώς…εγώ εδώ βλέπω ότι έχετε εργαστεί κοντά σε οικογένειες και εμείς σας θέλουμε ως οικιακή βοηθό του κυρίου Χάντερ» είπε η κυρία Πίτερσον με φοβερή σοβαρότητα. Η Μάντι δεν κρατήθηκε.
«Με συγχωρείτε, αλλά το γραφείο δε μου αποκάλυψε την ταυτότητα του μυστηριώδους εργοδότη και εγώ δεν γνωρίζω τον κύριο Χάντερ. Θέλετε να μου πείτε ποιος είναι;» ρώτησε, προσπαθώντας να κρύψει την ειρωνεία στη φωνή της.
«Σοβαρά;» είπε η κυρία Πίτερσον, φανερά σοκαρισμένη. «Μα αυτό είναι θαύμα! Δεν ξέρετε τον κύριο Χάντερ; Είστε αυτό που ψάχναμε!» είπε η γυναίκα και σταύρωσε τα χέρια της μπροστά στο στήθος.
«Δεν καταλαβαίνω τι λέτε» είπε η Μάντι, ειλικρινά μπερδεμένη.
«Ο κύριος Χάντερ ψάχνει μια κοπέλα που να μην ασχολείται με κουτσομπολίστικα περιοδικά, να είναι εχέμυθη και διακριτική» είπε η κυρία Πίτερσον.
«Η αλήθεια είναι ότι δεν ασχολούμαι με το κουτσομπολιό και είμαι εχέμυθη» μονολόγησε η Μάντι. «Αλλά ποιος είναι ο κύριος Χάντερ;» επέμεινε.
«Ο κύριος Χάντερ είναι δικηγόρος, δεσποινίς Κρένσο. Ασχολείται με το δίκαιο ανταγωνισμού και θεωρείται ο καλύτερος στο είδος του, όχι μόνο στη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Είναι πολύ διάσημος στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και…για την…πώς να το θέσω» δίστασε «την έντονη προσωπική ζωή του».
«Καταλαβαίνω» είπε η Μάντι, χωρίς να το εννοεί.
«Ο κύριος Χάντερ έχει μια προσωπική ζωή που ταιριάζει στο οικονομικό και στο οικογενειακό προφίλ του. Είναι όμορφος, πλούσιος και εργένης και δεν δίνει σε κανέναν δικαίωμα να τον ελέγξει» είπε η κυρία Πίτερσον, λες και μιλούσε σε χαζή.
«Το μόνο που δεν του αρέσει, είναι να καταλήγουν οι προσωπικές του σχέσεις στα περιοδικά. Προσπαθεί να είναι διακριτικός αλλά μερικές από τις κοπέλες που είχε απασχολήσει στο παρελθόν πούλησαν λεπτομέρειες για τη ζωή του στα περιοδικά».
«Και οι γυναίκες με τις οποίες σχετίζεται; Δεν ανοίγουν το στόμα τους;» ρώτησε η Μάντι.
«Ο κύριος Χάντερ είναι ξεκάθαρος. Ξέρουν πολύ καλά τι τις περιμένει» είπε η κυρία Πίτερσον και η Μάντι ανατρίχιασε.
«Κοιτάξτε, κυρία Πίτερσον» είπε η Μάντι και πήρε μια βαθιά ανάσα. Χρειαζόταν απεγνωσμένα αυτή τη δουλειά αλλά η συνέντευξη αυτή είναι παρατραβήξει. «Εγώ δεν έχω σκοπό να πουλήσω ιστορίες στα περιοδικά, ούτε να μπερδέψω το ρόλο μου. Οικιακή βοηθός είμαι και τίποτα άλλο. Αν πιστεύετε ότι δε θα κινδυνεύσει η σωματική μου ακεραιότητα με την…προσωπική ζωή του κυρίου Χάντερ, τότε ενδιαφέρομαι για τη θέση» διευκρίνισε.
«Θα χρειαστεί να υπογράψετε ένα συμβόλαιο εχεμύθειας φυσικά» είπε η κυρία Πίτερον. «Με αυστηρούς όρους αν κάτι διαρρεύσει».
«Μόνο αν προσθέσετε τον όρο για την προσωπική μου ασφάλεια» είπε σοβαρή η Μάντι.
«Φυσικά. Ο κύριος Χάντερ μπορεί να το συντάξει άμεσα και αύριο τέτοια ώρα αν θέλετε να υπογράψετε».
«Δηλαδή προσλαμβάνομαι;» ρώτησε δειλά η Μάντι. Είχε ανάγκη τα λεφτά. Μόνο η ίδια ήξερε πόσο.
«Ναι, δεσποινίς Κρένσο» είπε η κυρία Πίτερσον. «Κι ελπίζω να μη με απογοητεύσετε. Μου φαίνεστε ειλικρινής» είπε σταράτα η γυναίκα απέναντί της.
«Είμαι ειλικρινής» είπε η Μάντι δυναμικά.
«Ο κύριος Χάντερ είναι απαιτητικό αλλά και γενναιόδωρο αφεντικό. Και μη φοβάστε. Λείπει τουλάχιστον δέκα μέρες κάθε μήνα στα γραφεία του στο Παρίσι και στη Ρώμη και γενικά θα έχετε όλες τις ανέσεις που ταιριάζουν στη θέση σας».
«Χαίρομαι» είπε η Μάντι. Ήθελε να ρωτήσει για το μισθό, αλλά ντρεπόταν. Με 1.500 λίρες θα ήταν πραγματικά ευχαριστημένη. Άλλωστε αν ήθελε εχεμύθεια, έπρεπε να την πληρώσει ο κύριος.
«Θα έχετε δικό σας δωμάτιο, τη δυνατότητα να αγοράζετε ό,τι θέλετε από τρόφιμα, ένα ρεπό τη βδομάδα και καθαρές απολαβές 3.000 λίρες συν ιδιωτική ασφάλεια ζωής» είπε η κυρία Πίτερσον. Η Μάντι κόντεψε να πνιγεί με το σάλιο της αλλά δεν το έδειξε. Τόσα πολλά λεφτά; Θα κατάφερνε να συγκεντρώσει πολλά χρήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μια σπίθα ελπίδας φώτισε μέσα της.
«Ξέρω ότι ένα ρεπό τη βδομάδα ακούγεται λίγο, αλλά γι’ αυτό ζητήσαμε κάποια …χωρίς υποχρεώσεις. Εσείς δεν έχετε οικογένεια. Σωστά;» ρώτησε η κυρία Πίτερσον.
«Όχι» απάντησε άχρωμα η Μάντι. «Δεν είμαι παντρεμένη και οι γονείς μου έχουν πεθάνει».
«Λυπάμαι γι αυτό» είπε η κυρία Πίτερσον.
«Μην ανησυχείτε» απάντησε η Μάντι.  Είχε βαρεθεί να απαντάει το ίδιο κάθε φορά που έλεγε ότι ήταν ορφανή.
«Πάντως παρά το ένα ρεπό, θα έχετε ελεύθερο χρόνο, τόσο όταν λείπει ο κύριος Χάντερ, όσο και αρκετές ώρες τη μέρα. Δεν θα έχει πολλές απαιτήσεις. Δεν υπάρχει γυναίκα στο σπίτι να σας ελέγξει! Θα πρέπει να μαγειρεύετε, να καθαρίζετε το σπίτι και να κάνετε κάποιες δουλειές του τύπου να παραγγέλνετε τρόφιμα και να παίρνετε ρούχα από το καθαριστήριο. Σίγουρα είναι καλύτερο από το να προσέχετε μικρά παιδιά. Σωστά;» χαμογέλασε η γυναίκα και η Μάντι συμφώνησε.
«Ακούγεται εύκολο» είπε.
«Χαίρομαι» είπε η κυρία Πίτερσον και σηκώθηκε για να της σφίξει το χέρι. «Δεσποινίς Κρένσο, ελπίζω όλα να πάνε καλά».

«Κι εγώ το ίδιο» είπε η Μάντι και χαμογέλασε. Δεν ήξερε γιατί, αλλά παρόλο που όλα της είχαν έρθει δεξιά, κάτι της έλεγε ότι είχε μπλέξει για τα καλά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου