Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου 2014

Κεφάλαιο 57-εμπνευσμένο από τα λόγια της Mimi

Η Σάρλοτ ακούμπησε το σακ βουαγιάζ της στη σάλα του σπιτιού και έτρεξε προς τους στάβλους. Ο Μπομπ, ο οποίος την είχε φέρει από το αεροδρόμιο, της είχε πει ότι ο Τρόι θα δούλευε εκεί σήμερα γιατί είχε έρθει ο κτηνίατρος να ελέγξει όλα τα άλογα και να συστήσει αλλαγή στη διατροφή τους. Μόλις τον είδε από μακριά, η καρδιά της άρχισε να χτυπάει δυνατά στο στήθος της. Πόσο της είχε λείψει! Και όλες αυτές τις μέρες υπέφερε που τον άκουγε τόσο ψυχρό και απόμακρο. Αλλά τώρα, από κοντά, θα φρόντιζε να τον μαλακώσει!
«Τρόι» του είπε και εκείνος γύρισε τόσο απότομα προς το μέρος της που ζαλίστηκε. Τον πλησίασε γρήγορα και τον αγκάλιασε, στηρίζοντας το πρόσωπό της στο σκληρό στέρνο του. Μύρισε το άρωμά του και το αίμα της κύλισε καυτό στις φλέβες της. Εκείνος τύλιξε τα χέρια του άψυχα γύρω από το κορμί της.
«Καλωσόρισες» της είπε, όσο πιο συγκρατημένα μπορούσε.
«Το ταξίδι ήταν πολύ βαρετό» είπε η Σάρλοτ, προσπαθώντας να μετριάσει την αμηχανία στην ατμόσφαιρα. «Χαίρομαι που γύρισα. Έχω πολλή όρεξη για δουλειά» του είπε και κοίταξε τριγύρω της. «Ο Νοέλ είναι καλά;»
«Ναι, μια χαρά είναι» είπε εκείνος ουδέτερα.
«Τρόι, μου έλειψες πολύ» του είπε και τον αγκάλιασε ξανά. Ο Τρόι έμεινε ακίνητος.
«Σάρλοτ, έχουμε πολλή δουλειά σήμερα. Ο κτηνίατρος έχει πάει στα μοσχάρια αλλά θα επιστρέψει. Καλύτερα να μη μας βρει έτσι» της είπε και αφού την έπιασε από τα μπράτσα την απομάκρυνε από κοντά του.
«Καλώς…συγγνώμη…» ψέλλισε ντροπιασμένη η Σάρλοτ και κοίταξε το έδαφος. Ένιωσε μια απέραντη επιθυμία να τρέξει και να κρυφτεί αλλά ήξερε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν παιδιάστικο.
«Δεν πειράζει» είπε εκείνος και πήγε να γεμίσει έναν κουβά με νερό. «Αν δεν είσαι κουρασμένη, πήγαινε να αλλάξεις και να μας βοηθήσεις. Αν νιώθεις κόπωση από το ταξίδι, φυσικά και μπορείς να ξεκουραστείς» της είπε ευγενικά και αυτό την σκότωσε. Το θυμό του μπορούσε να τον αντιμετωπίσει. Αυτή την ψυχρή ευγένεια, αυτή την αδιαφορία δεν την άντεχε.
 «Θα πάω να αλλάξω» του είπε σχεδόν ψιθυριστά και κίνησε προς την πόρτα του στάβλου. Λίγο πριν περάσει το κατώφλι γύρισε και τον κοίταξε ξανά. Της είχε γυρισμένη την πλάτη και φτυάριζε το σανό για τα άλογα. Λες και δεν την είχε δει ποτέ. Σαν να ήταν μια συνηθισμένη μέρα. Οι κινήσεις του όμως δεν ήταν ζωηρές όπως συνήθως. Έδειχνε κουρασμένος, σχεδόν εξαντλημένος.
«Τρόι» του είπε και εκείνος γύρισε αμέσως. Τον κοίταξε για μερικά δευτερόλεπτα χωρίς να του μιλάει, απολαμβάνοντας το υπέροχο κορμί του και το γαλήνιο πρόσωπό του. Ήθελε να τρέξει, να τον αγκαλιάσει ξανά, να τον φιλήσει. Γιατί αντιδρούσε έτσι;
«Τι είναι;» μίλησε εκείνος πρώτος, φανερά νευρικός. Ακόμα και από μακριά έβλεπε τους μυς στο σαγόνι του να σφίγγονται.
«Τρόι…» ξεκίνησε να λέει αλλά δεν ήξερε πώς να συνεχίσει και σταμάτησε για λίγο. «Δε χρειάζεται να είσαι έτσι…» του είπε τελικά.
«Πώς είμαι, Σάρλοτ;» τη ρώτησε εκείνος ανασηκώνοντας το φρύδι του. «Όπως με άφησες είμαι».
«Δεν είσαι, Τρόι» του είπε η Σάρλοτ. «Είσαι θυμωμένος και δεν ξέρω αν είναι κάτι προσωρινό».
«Δεν είμαι θυμωμένος» είπε εκείνος με έναν τόνο που αποδείκνυε ακριβώς το αντίθετο.
«Είσαι θυμωμένος και ίσως έχεις δίκιο. Αλλά δεν έκανα κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπομαι. Επισκέφτηκα ένα φίλο. Φίλο, Τρόι! Και όσες μέρες και ώρες πέρασα στη Νέα Υόρκη σκεφτόμουν εσένα. Μην το κάνεις αυτό τώρα. Νόμιζα ότι εμείς οι δύο…»
«Μην ανησυχείς, Σάρλοτ» τη διέκοψε. «Δεν είμαι θυμωμένος. Απλώς είχα το χρόνο να σκεφτώ όσο έλειπες».
«Μπα!» αντέδρασε η Σάρλοτ λες και την είχε χτυπήσει το ρεύμα. «Σκέφτηκες μόνος σου και αποφάσισες μόνος σου;» τον ρώτησε. «Μήπως είναι λίγο εγωιστικό όλο αυτό;»
«Μπορεί» την αιφνιδίασε με την απάντησή του εκείνος. «Αλλά ο εγωισμός μου είναι αυτός που με έχει κάνει αυτό που είμαι».
«Και τι είσαι, Τρόι;» θύμωσε η Σάρλοτ. «Ένας πλούσιος, πετυχημένος άντρας χωρίς στάλα συναίσθημα; Συγχαρητήρια».
Ο Τρόι την πλησίασε με μεγάλες δρασκελιές και άρπαξε τον καρπό της δυνατά.
«Είδαμε τι κάνουν τα συναισθήματα, Σάρλοτ!» είπε ειρωνικά.
«Τρόι, καταλαβαίνεις τι κάνεις; Αποφάσισες και για τους δυο μας, με τη στάση σου μας απομακρύνεις. Ξεπεράσαμε πολλά εμπόδια και τώρα εσύ μόνος σου θέτεις το μεγαλύτερο!» του είπε ενώ απαγκιστρωνόταν από το κράτημά του.
«Αυτή η σχέση» είπε και κάγχασε πικρά «δεν έχει μέλλον».
«Τρόι, γιατί; Επειδή έλειψα 5 μέρες;»
«Όχι, σου είπα. Απλώς σκέφτηκα για πρώτη φορά ξεκάθαρα, μακριά από…τα θέλγητρά σου» είπε εκείνος γνέφοντας προς το κορμί της.
Η Σάρλοτ ρίγησε από το σαρωτικό βλέμμα του. «Ώστε έτσι; Τα θέλγητρά μου σε τύφλωσαν και τώρα σκέφτεσαι καθαρά;» τον ειρωνεύτηκε.
«Σάρλοτ, σε παρακαλώ μην το κάνεις πιο δύσκολο. Είναι καλύτερα εμείς οι δύο να είμαστε χώρια» είπε εκείνος με απόλυτη σιγουριά.
«Είσαι σίγουρος;» τον ρώτησε και προσευχήθηκε να μην κυλήσουν τα δάκρυα που την έκαιγαν. Το ένιωθε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά αλλά δεν περίμενε να τη χωρίσει κιόλας. Πίστευε ότι θα του περνούσε.
«Ναι» είπε εκείνος κοιτώντας σταθερά ένα σημείο από πίσω της.
«Να με κοιτάς στα μάτια όταν μου λες κάτι τέτοιο!» ούρλιαξε η Σάρλοτ και ο Τρόι την κοίταξε για δύο τρία δευτερόλεπτα που έμοιαζαν με αιώνες. Η Σάρλοτ κράτησε την ανάσα της και προσευχήθηκε να της πει κάτι διαφορετικό.

«Είμαι σίγουρος» της είπε αργά και μετά της γύρισε ξανά την πλάτη του. 

6 σχόλια:

 1. Αυτά είναι..!Πώς ο αποφασιστικός άντρας που ερωτεύτηκες μεταμορφώνεται ξαφνικά σε έναν άντρα που δειλιάζει μπροστά στα συναισθήματά του,ανίκανος να παλέψει για σας;Μετά από αυτό σίγουρα χρειάζεται κάτι δραστικό και σαρωτικό απο μέρους του για να σε κερδίσει πίσω.Μόνο και μόνο για να πειστείς ότι δε θα το ξαναβάλει στα πόδια στην επόμενη δυσκολία...Δύσκολη κατάσταση...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΒΛΑΚΑΣ ΑΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΑΠΟ ΟΣΟΑ ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΝΝΑ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Ειναι αδικο για την Σαρλοτ να υποφερει γιατι τον αγαπησε και επειδη αυτος φοβηθηκε μην πληγωθει ισως περισσοτερο στο μελλον...
  Πως μπορει να λεει οτι την αγαπαει ενω αυτος προτιμησε να την πληγωσει για να μην νιωσει ακριβως αυτη την πληγη που ανοιξε στην καρδια της....

  ΑπάντησηΔιαγραφή