Το περιεχόμενο του Blog αποτελεί πνευματική μου ιδιοκτησία και απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή του χωρίς την άδειά μου και την αναφορά του ονόματός μου.
Αν δω τίποτα στο wattpad θα κινήσω νομικές διαδικασίες.

Σάββατο, 10 Αυγούστου 2013

κεφάλαιο 63-smoke inhalation

Η Εμμα προσπάθησε να ανοίξει τα μάτια της αλλά δεν μπορούσε. Άκουγε φασαρία πάνω από το κεφάλι της και γνώριμες φωνές. Αυτή πρέπει να ήταν η Φιλίπα. Σε κάποιον έδινε διαταγές.
Μόνο υπερβαρική οξυγονοθεραπεία σε αυτή τη φάση. Δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Κώμα…

Τι ήταν αυτά που έλεγε η φίλη της και γιατί δεν μπορούσε να ανοίξει τα βλέφαρά της να της μιλήσει;

Θα γίνει καλά;

 Η φωνή της μητέρας της. Πόσο καιρό είχε να τη δει; Είχε έρθει κιόλας το Σαββατοκύριακο; Είχε κανονίσει να πάει στο πατρικό της να μεταφέρει μερικά πράγματα από την εστία πριν αρχίσει να ψάχνει για διαμέρισμα στο Λονδίνο.

Ο Τζούλιαν. Πού ήταν ο Τζούλιαν; Προσπαθούσε να θυμηθεί τι έγινε χθες το βράδυ αλλά νύσταζε, νύσταζε πολύ. Ένιωθε σαν να βούλιαζε σε κινούμενη άμμο αλλά ήθελε να προσπαθήσει να βγει στην επιφάνεια.

Θα κάνουμε δεύτερη βρογχοσκόπηση και μετά θα κρίνουμε. Κάντε την προσευχή σας.

Σε ποιον μιλούσε η Φιλίπα; Θα προσευχόταν κι αυτή. Κάποιος ασθενής της φίλης της θα το είχε ανάγκη. Ο λαιμός της έκαιγε και όλο το κάτω μέρος της ήταν μουδιασμένο. Προσπαθούσε να κουνήσει τα δάχτυλά της αλλά δεν μπορούσε. Τι εφιάλτης ήταν αυτός; Η γιαγιά της της είχε πει όταν ήταν μικρή για ένα όνειρο που έβλεπες όταν είσαι πολύ κουρασμένος και νιώθεις αδύναμος να περπατήσεις και να μιλήσεις. Αυτό θα της είχε συμβεί.

Μμμ…ένα ωραίο τραγούδι σαν μπαλάντα ακούστηκε ξαφνικά. Ποιος το είχε βάλει; Καλό γούστο είχε. Της άρεσε πολύ. Ένα τέτοιοι τραγούδι θα ήθελε να χορέψει με τον Ολιβερ. Ο Ολιβερ…Πόσο καιρό είχε να μάθει νέα του; Μέρες, βδομάδες, χρόνια; Ένιωθε ακόμα ένα βάρος στην καρδιά, άρα δεν πρέπει να είχε περάσει καιρός. Αν είχαν περάσει χρόνια, θα το είχε ξεπεράσει. Σωστά; Θα σηκωνόταν το πρωί, θα τραβούσε τις κουρτίνες και θα καλωσόριζε τη μέρα με αισιοδοξία χωρίς να τρέμει στην ιδέα ότι μπορεί να τον συναντήσει κάπου με την καινούργια του σύντροφο.
Ανατρίχιασε στην ιδέα. Ο Ολιβερ με άλλη. Άραγε με την επόμενη θα του ήταν πιο εύκολο να της πει πώς αισθάνεται; Θα μάθαινε σε λίγο καιρό ότι παντρευόταν; Και αν το μάθαινε, πώς θα αντιδρούσε;

Φασαρία πάλι στο δωμάτιο. Μια αντρική φωνή και η Φιλίπα. Τι να λένε; Γιατί ψιθυρίζουν; Και η μουσική γιατί σταμάτησε; Αυτό το όνειρο ήταν πολύ μπερδεμένο. Ένιωθε ένα μούδιασμα στα άκρα αλλά πονούσε στην κοιλιά. Είχε φάει τίποτα; Μήπως απλώς πεινούσε; Τα χείλη της ήτα στεγνά σαν να είχε μέρες να πει νερό. Μισούσε να σκάνε τα χείλη της. Έβαζε κάθε μέρα βουτυροκακάο. Μόλις ξυπνούσε το πρωί θα έβαζε αμέσως. Ίσως πήγαινε σε ένα σπα. Της άξιζε μια μέρα περιποίησης με όσα είχε περάσει. Θα έκανε χαμάμ και μασάζ, θα έφτιαχνε τα νύχια της και θα απολάμβανε μια μάσκα βαθιάς θρέψης στα μαλλιά. Θα έπαιρνε και τη Φιλίπα μαζί! Αυτό ήταν! Θα της το έκανε δώρο. Είχαν περάσει πολλά δύο χρόνια σαν συγκάτοικοι και της ακουγόταν πολύ αγχωμένη με τον ασθενή της. Θα της έκανε καλό λίγη περιποίηση και σε εκείνη λίγη καλή παρέα.

Με μια βαθιά ανάσα που έκανε τα πνευμόνια της να καίνε έπεσε σε ένα βαθύ λήθαργο. Δεν άκουγε πια φωνές και φασαρία μέσα στο δωμάτιο. Ήταν σε ένα λιβάδι με ανθισμένη λεβάντα και ο ήλιος έκαιγε. Ο Ολιβερ ήταν εκεί και της κρατούσε το χέρι.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου